Yüksek oranda C vitamini içeren limon ve antioksidan kaynağı zencefil kullanılarak hazırlanan zencefil limon çayı, toksinlerin vücuttan atılmasını destekler. Kadınların adet döngüsü sırasında yaşadığı şiddetli ağrıları azaltmaya yardımcı etkisi de zencefil limon çayı faydaları arasındadır.
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Zencefil, zerdeçal, bal, tarçın ve limon kullanılarak hazırlanan zencefilli çay metabolizmanızı hızlandırarak kilo kontrolü sağlar. Kilo vermenize yardımcı olan zencefilli ballı zayıflatan çay ile hem toksinlerinizden kurtulabilir hem de sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.
Çay demleyeceğimiz demliğe zencefilleri, çubuk tarçını alarak sıcak suyu ekleyelim. 8-10 dk demlenmesi için bekletelim. Demlenen taze zencefil çayını fincanlara alalım, bolca limon suyu sıkalım. Tercihe göre istenen miktarda bal ile karıştırıp servis edelim.
Aynı zamanda iltihaplı sivilcelerin tedavisine yardımcı olur. Zencefil limon çayı düzenli olarak tüketildiğinde grip ve soğuk algınlığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Farklı çeşitli karışımlar yapılarak günlük olarak tüketilebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Zencefil bal karışımı balgam söktürücüdür. Bu faydası sayesinde solunum sisteminizi zararlı mikroorganizmalardan arındırabilir.
Gece yatmadan 30 dakika önce içilen 1 bardak zencefil çayı, gece boyu metabolizmanızı çalıştırır ve uykuda bile yağ yakmanızı sağlar. Zencefil çayı içerken diyet ve egzersiz yapmayı da sürdürürseniz çayın zayıflama etkisi artırmış olursunuz.
Peki, zencefil çayı ne zaman içilmeli? Günde 2 fincan zencefil çayı tüketimi, bitkinin sağlık üzerine etkilerinin optimum seviyede seyretmesini destekler. Genellikle aç karnına sabahları ya da öğünlerden önce tüketilmesi önerilen zencefil, metabolizmayı hızlandırmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
Ayrıca öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkiye sahiptir. Soğuk algınlığı için zencefil çayı, bazı solunum yolu virüslerinden korunmaya yardımcı olmak için soğuk algınlığı ve grip mevsiminde tüketilebilir.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Son yıllarda artan obeziteye karşı savaş açan ve tüketildiğinde etkili olan doğal besinler bulunuyor. Bunlardan en etkili olanlardan biri zencefildir. Hem toz hem de taze olarak tüketilen zencefil ile bel ve göbek bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulabilirsiniz.
1 adet taze zencefili rendeleyin ve içine koyun. 3-4 adet çubuk tarçın ile renklendirin. 7 ya da 8 adet buz ile içimini kolaylaştırın. Bu karışını büyük bir sürahide yaptıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu kürü 2 hafta boyunca günlük olarak tekrarlayın.
Zencefilin içinde bulunan gingerol gibi bazı maddeler tamamen iltihap tedavisinde kullanılabilmektedir. Uykusuzluk, kas ağrısı, sabit kusma gibi belirtilerle hasta olan bir kişi, zencefil ve baldan yapılmış çay içerlerse terleme olur, ağrılar azalır, ateş düşer ve derin bir uyku gelir.
Çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılan bitkilerden biri olan zencefilin ciddi rahatsızlıklardan, cilt bakımına kadar birçok yararı olduğunu aktaran uzmanlar, sağlığa faydalarını şöyle sıralıyor: Cinsel İstek: Dolaşım sistemine fayda sağlayan zencefil aynı zamanda cinsel dürtüyü artırıyor.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir.İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Zencefil, özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklar için şifa kaynağıdır. Kalp ritim bozukluğu olan kişilerin düzenli olarak tüketmesi önerilen bu besin tüm kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda damar sıkışması yaşayan kişiler için damar açıcı besinlerin başında zencefil gelmektedir.
Zencefil mikropları öldürür ve enfeksiyonun diğer hücrelere sıçramasını engeller. 4- Doğal bir ağrı kesicidir: Damar kaynaklı kas ağrılarını dindiren zencefil, kronik baş ağrılarını da geçirir.
En güzel özelliklerinden biri de, inatçı karın yağlarını yakmanıza yardımcı olmasıdır. Hem limon hem de zencefil, iltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir. Bu da, daha hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
Zencefil kilo aldırmayan bir üründür. Çünkü zencefil kilo aldırmak yerine kilo verdiren bir üründür. Bu yararı sayesinde sıkça tercih edildiğini görmekteyiz.
Zencefilin antimikrobiyal etkisi iyi bilinmektedir. Özellikle diş eti enfeksiyonlarında iyileştirici etkisi vardır. Zencefil özütünün pek çok bakterinin çoğalmasına engel olduğu düşünülmektedir. Taze zencefilin insan solunum yolu virüsü olan RSV'ye karşı etkili olduğu gösterilmiştir.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
Yarım baş zencefil ve bir tutam tere atılarak bekletilen bir litre sudan her gün 2 fincan kadar tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlayabilir.
Suyun içine doğranmış zencefilleri atın ve kaynatın. Daha sonra 15 dakika soğumasını bekleyin, soğuduktan sonra içine bir miktar limon suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra günde iki bardak miktarında tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri