Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir.
Ametistin, doğal taş isimlerini sıralarken görüp görebileceğimiz en güçlü doğal taş türü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
En çok tercih edilenler arasında şans getiren taş çeşitleri şunlardır; Peridot, Malakıt, Peridot, Sitrin, Rodonit, Karnelyan ve Yakuttur. Her birinin farklı özellikleri bulunup almak istediğiniz taşa öncelikle niyet yüklemesi yapınız. Bunun için öncelikle enerjisini temizlemeniz gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır. Güçlü bir enerjisi olan bu taş gerginliği ve stresi azaltarak kişinin uyumsuzluklarını en aza indirir.
Kalsedon Taşı
En popüler renkleri beyaz, gri ve mavi olan ve bir kuvars çeşidi olan kalsedon; büyü taşı olarak bilinir.
Pembe, dumanlı, beyaz renkleri bulunan kuvars, kristaldir. Pozitif enerji taşı ismiyle de bilinir.
Bolluk bereket, refah ya da para söz konusu olduğunda öncelikle, zihnimizi bulandıran ve beynimizin içinde, adeta negatif gevezelik yapan düşünceleri susturmak, ya da sakinleştirmek şarttır. Sitrin kristali, para taşı olarak bilinen, en ünlü ve bu konuda en başarılı doğal taşların başında gelir.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Günümüzde en çok kullanılan şifalı taşların başında akik taşı gelir. Turuncu, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli akik taşları kolye, halhal, bileklik ve yüzük gibi takılarda da kullanılır.
Kısmet taşı: Labradorit | Define Hediye. Bloke enerjinin bedene düzgün akması için tercih edilen labradorit taşının diğer adı, "kısmet taşı"dır. Kütle, Madagaskar'da çıkarılmaktadır.
Elmas, saf karbondan oluşan ve mücevher taşları içinde en değerli taştır. Mohs ölçeğine göre 10 sertlik derecesinde olan bu değerli taş dünya üzerindeki en sert maddedir.
Şans taşı olarak bilinen turkuazın bir diğer ismi de firuze taşıdır.
Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
Yaygın olarak yeşil renkte karşımıza çıkar. Fakat doğada; sarı, turuncu, kahverengi, mavi tonlarında da bulunur. Şans, güven ve refah taşı diye nitelendirilir.
Karnelyan (Kırmızı Akik)
Karnelyan, sakral çakra ile çalışan ve bu sebeple üreme organları ile ilişkilendirilen bir dişil enerji taşıdır.
Dumanlı Kuvars Taşı
Dumanlı kuvars, negatif enerjilere karşı güçlü bir koruyucudur. Negatif enerjiyi emer, temizler ve dünyanın derinliklerine geri gönderir. Bu taş, sizin ve evinizin etrafında topraklama ve güvenli bir koruyucu enerji sunar.
SET İÇERİSİNDEKİ TAŞLAR: AY TAŞI, TURKUAZ, PEMBE KUVARS. BU TAŞLAR SAYESİNDE DİŞİL ENERJİNİZİN YÜKSELMESİNİ SAĞLAYARAK DAHA FEMİNEN HİSSEDERSİNİZ.
Kaplan gözü taşı nazar, büyü ve her türlü olumsuzluklara karşı çok kuvvetli etkisi olan bir taştır. Üzerinizde bulundurun ayrıca evinizde de mutlaka bir yerlere koyun. Eğer üzerinizde veya evinizde çok fazla nazar, kötü enerji v.s. varsa bu taş parçalanabiliyor.
Nazar taşı kuvars taşı olarak bilinir. İsminden anlaşıldığı üzere nazardan koruduğu söylenebilir. Nazar değişik coğrafyalarda kötü ruhlar, kem gözler ve kötülükler olarak bilinir. Nazar taşının en önemli özelliği, kişiyi görünmeyen varlıklara karşı korumasıdır.
Koç Burcu (21 Mart – 20 Nisan):
Bunun dışında, Koç burcu taşları şunlardır: “Ametist, Akik, Anyolit, Akuamarin, Diaspor, Aventurin, Güneş Taşı, Lal, Kan Taşı, Jasper, Necef, Kyanit, Pembe Kuvars, Zümrüt, Sitrin.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri