Mağaranın mavi-yeşil renkli karbonatlı maden suyu, dağdan gelen kaynak suyu ile tuzlu deniz suyunun acı bir karışımıdır. Derin havuz, yüzmek ve yıkanmak için yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Mağara 10-15 metre derinliğinde, 10-13 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundadır.
Mağara çok güzel bir atmosfere sahip olmasına karşılık çok kalabalıktır. Mavi Yeşil renkli su dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımı ile yavan bir maden suyu haline dönüşmüştür. Ve su sıcaklığı 5-10 santigrat derece arasında değişiyor.
Zeus Mağarası milli park sınırları içerisinde yer almaktadır. Bundan dolayı giriş ve çıkışlarında düzenleme yapılmamıştır. 15-20 metrelik ölçülere sahip olan son derece zor olan alanlardan mağaraya gidilebilmektedir.
Mağara içi ve çevresinde onlarca uyarı yazımıza rağmen suya girmelerini engelleyemiyoruz. Bunun gibi yaralanma ve daha kötüsü ölümleri engellemek için güvenlik amacıyla geçici bir süreliğine ziyaretçi girişine kapattık. Hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamaması için uğraşıyoruz.
Zeus Mağarası: Afrodit'in Yüzerek Güzelleştiği ve Meryem Ana'nın Suyunda Yıkandığı Efsanevi Mağarayı Keşfedin. Favorilerinize Ekleyin. Zeus Mağarası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Güzelçamlı beldesinde yer alan tarihi ve doğal bir alan.
İlgili 21 soru bulundu
Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir.
Mağaranın mavi-yeşil renkli karbonatlı maden suyu, dağdan gelen kaynak suyu ile tuzlu deniz suyunun acı bir karışımıdır. Derin havuz, yüzmek ve yıkanmak için yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Mağara 10-15 metre derinliğinde, 10-13 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundadır.
Giriş ücreti yok. Araçlar için otopark var.
Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan tarihi Kral Kızı Mağarası keşfedilmeyi beklerken, fotoğrafçıların uğrak yeri olmaya başladı.
Resmin bulunduğu Leang Tedongnge mağarası Sulawesi Adası'nda, dik kalker kayalıklarla çevrili uzak bir vadide yer alıyor. Yağmurlu mevsimlerde sık sık sel yaşanması sebebiyle yalnızca kurak mevsimlerde erişim sağlanan bölgede yaşayan Bugis topluluğu üyelerinin de daha önce mağara resmini görmedikleri belirtildi.
Adeta bir gölet görünümünde olan Zeus Mağarası derinliği, 60 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve ortalama 10 metre derinliktedir. Yüzyıllara dayanan bir tarihe ev sahipliği yapan bu yerde yüzerek eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz.
Yaz aylarında dışarıda 40 derece sıcaklığının yaşandığı saatlerde, mağaranın içi 10 dereceye kadar düşerken, kış aylarında ise soğuklara rağmen mağaranın içi 23 dereceye kadar sıcak kalabiliyor. Yaz aylarında sıcaktan bunalan ziyaretçiler mağarada serinleme imkanı bulurken, kış aylarında ise mağara sayesinde ısınıyor.
İnsuyu Mağarası, Burdur-Antalya karayolu üzerinde, Burdur'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardandır (1965).
1880 m rakımından toplanan sular düden-mağaranın içinden geçerek Sugözü köyü civarında yüzeye çıkar, Dragon Çayı'na (Kocaçay) karışır. Mağaranın başlangıc noktasının 1 km uzağında Türkiye'nin en derin 1. mağarası Peynirlikönü Düdeni (-1429 m) yer alır.
Arkeolojik araştırma
Araştırma 2002 Antalya il merkezinin kuzeybatısınnda; Paleolitik Çağ bulgularıyla ünlenen bu mağarada; I. Yalçınkaya tarafından yapılan kazılarda az sayıda İlk Tunç Çağı çanak çömleği de bulunmuştur. Mağaranın bu dönemde mevsimlik iskan gördüğü belirtilmektedir.
Korsanlar Mağarası, Alanya Kalesi'nin bulunduğu tarihi yarımadanın altında bir deniz mağarasıdır. Teknelerle gidilir. Yarımada çevresindeki tekne turlarında ilk mağaradır. 10 metre genişliğinde ve altı metre yüksekliğinde ağzı vardır.
1946 yılından beri kazılar yapılmaktadır. Yapılan kazılardan, bölgenin günümüzden 500.000 yıl kadar önce de yerleşim merkezi olarak kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Türkiye'nin içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır. Karain Mağarası, Anadolu ve Yakın Doğu tarihi açısından önemli bir paleolitik merkezdir.
Homeros, İlyada Destanında Tanrıların İda Dağında yaşadıklarından ve Troia (Truva) Savaşını buradan izleyip yönettiklerinden söz eder. Tanrılar Tanrısı Zeus'un da burada yaşadığı ve savaşı izleyip yönettiği yine bu destanda yer alır.
İnsuyu Mağarası, her gün saat 08:30'da ziyarete açılmaktadır. Yaz mevsiminde, mağara 19:00'a kadar, kış mevsiminde ise 17:00'ye kadar ziyaretçilere hizmet vermektedir. Giriş ücretleri ise 2023 yılı için aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: Tam bilet 20 TL, öğrenci bileti 10 TL ve öğretmenlere özel olarak 15 TL'dir.
Zeus (Eski Yunanca: Grekçe: Ζεύς, Zeús; Modern Yunanca: Δίας, Días), "Tanrıların ve İnsanların Babası" ve Yunan mitolojisinde en güçlü ve önemli tanrıdır. Roma'da Jüpiter olarak da bilinir. Göklerin, şimşeklerin ve gök gürültülerinin tanrısıdır.
Tuz mağaraları Tuzluca İlçesi'nde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye'nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir.
Ayrıca girintili çıkıntılı çeşitli yönlere açılan dehlizler bulunmaktadır. Mağaranın suyu karbonatlı maden suyudur. İnsuyu mağarası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlığı kararı (1976) ile I. derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.
Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun 2'nci mağarası olan, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ilgi çeken Çal Mağarası'na yılın 11 ayı 182 bin 511 turist geliyor. 'Yer altındaki saklı cennet' olarak nitelendirilen mağara, corona virüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaret ediliyor.
Türkiye'nin en uzun (Beyşehir Gölü batısındaki Pınarözü Mağarası, 16 km) ve en derin mağaraları (Anamur'un kuzeyinde Çukurpınar Düdeni, 1880 m) bu dağ kuşağı üzerindedir. Ülkemizde mağara araştırmaları 1964 yılında kurulan Mağara Araştırma Derneği (MAD) tarafından başlatılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri