Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacının dibine hangi gübre atılır?

Topraktaki besin elementleri durumuna göre tesis gübrelemesinde çiftlik gübresi, fosforlu ve potasyumlu gübreler kullanılmalıdır. Bunun yanında fidan dikim çukurlarına pH durumuna göre kireçleme veya kükürt uygulamalarının, organik madde durumuna göre organik gübrelemenin yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

1 zeytin ağacına ne kadar gübre verilir?

Yüzlerce deneyimli zeytin üreticisinin kullandığı yaygın bir zeytin ağacı gübreleme programı vardır, bu programa göre her yetişkin ağaç başına yılda bir veya iki kez 4-7 kg N-P-K 11-15-15 gübresi ile gübreleme yapılır. Sulama uygulanmayan ağaçlarda ise gübreleme yapmak için sonbahar ve kış ayları en uygun dönemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Zeytin ağacının verimini yükseltmek için yılda iki kez gübreleme işlemi yapmanız gerekiyor. Ayrıca altı ay arayla toprağı havalandırarak ve organik bitki gübresi ekleyerek daha iyi büyümesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oleamea.com.tr

Zeytin Ağacına Hangi Gübre, Ne Zaman ve Nasıl Verilir? | Köy İşleri

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytine hangi gübre iyi gelir?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacına şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Zeytin hangi ayda gübrelenir?

Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Uygulanacak gübreler kış ayları sonunda, ilkbahar yağmurlarından önce verilmelidir. Zeytinde kimyasal gübrelerin yanı sıra; çiftlik gübresi, yeşil gübreler de kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin nasıl Irileşir?

Zeytinin yıllık yağış isteği 650-800 mm' dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı çok su ister mi?

Zeytinde aşırı sulamalardan kaçınılmalıdır.

Aşırı sulamalar sonucunda, topraktaki havalanma yetersiz olacağından, kök çürümesine ve phytopthora ve verticillium gibi fungal (mantari) hastalıklara neden olabilir. Bu tüm bitkiler için istenmeyen ve önerilmeyen bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin. Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin ağacı kar yağan yerlerde olur mu?

Ilıman iklim bitkisi olan zeytin ağacı kışları maksimum -7 derece soğuklara kadar dayanabilmektedir. -7 derece altına düşen yerlerde yetişmesi riskli olup gözlerde ve köklerde zararlanmalar başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı budama zamanı ne zaman?

Yeşil sofralık zeytin çeşitlerinin budanması normal olarak kasım-aralıkta başlar. Ürünün yağlık olarak işleyen yörelerde ise budama şubat ve mart aylarında yapılır. Soğuk ve don zararlarının söz konusu olmadığı ılıman bölgelerde aralık ayından itibaren budama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına hayvan gübresi ne zaman atılır?

Sulamanın çok fazla olmadığı ağaçlarda en uygun gübreleme dönemi kış, ilkbahar ve sonbaharda uygulanmalıdır. Gübreyi gövdeden 30 veya 90 cm yarıçapında toprağa ekilmelidir; yani taban gübresi uygulamaları taç iz düşümüne yapılmalıdır. Bu sayede besin maddesinin aşırı konsantrasyonunun ağacı olumsuz etkilemesi önlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Tavuk gübresi zeytine iyi gelir mi?

Tavuk gübresinden üretilen organik gübre, domates, biber, fındık, üzüm, zeytin, çay, mısır, patates gibi meyve ve sebze yetiştiriciliğinde, çiçek bakımı, seracılık, park ve bahçe yeşillendirmede topraktan alınan verimini arttırır, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuksellergubre.com.tr

Zeytin çiçek tutturucu ne zaman atılır?

Çicekten önce ve çicekten sonra kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agroege.com

Zeytin ağacı çok Sulanırsa ne olur?

Aşırı sulama gereksiz büyümeyi teşvik eder, çiçeklenmeyi azaltabilir ve budama maliyetini artırır. Çoğu mahsulde olduğu gibi, zeytinlikte de yaygın olarak kullanılan sabit ve taşınan sulama sistemleri vardır. Taşınan sistemlerin kurulum maliyeti yoktur, ancak bu sistemin emeği yoğundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı ne zaman sulanmaz?

Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir. İlkbaharda yeni sürgün ve somakların oluşmaya başladığı dönemde topraktaki suyun yeterli düzeyde olması arzulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Yağlık zeytin sulanır mı?

Fark 1 ile 10 gr arasında değişiyorsa su tutma kapasitesi çok az ve sulamaya ihtiyacı vardır. 10 ile 20 arasında ise orta seviyede toprak belli zamanlarda sulanmaya ihtiyacı vardır. 20-30 gr arasında ise ideale yakın toprak tipidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ontugfidancilik.com

En iyi azotlu gübre hangisi?

Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Ağaçlara şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

3 15 gübre zeytine atılır mı?

Zeytin ağacına 15 15 15 15, dört on beş gübre verdik. Bu gübrenin içeriğindeki yüzdelik dilimlerinin isimleri şu şekildedir. Birinci 15 azot, ikinci 15 fosfor, üçüncü 15 potas, dördüncü 15 kükürttür. Azot, bitkinin dal, yaprak ve gövde gelişimini sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Zeytin ağacına hayvan gübresi verilir mi?

Her yıl dekara 1-2 ton hayvan gübresi uygular ve buna ek olarak fiğ ekerek yeşil gübreleme ile takviye yaparsak harici bir kimyasal gübreye ihtiyacımız olmayacaktır. Toprakta yerine koyacağımız en önemli değer organik madde olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Zeytinde şeker gübresi ne ise yarar?

Meyvenin iriliğini, sertliğini ve lezzetini sağlamaktadır. Bitkinin kök, yaprak, gövde, dal, sürgün gelişimini desteklemektedir. İçeriği sayesinde toprakta hızlıca çözünen şeker gübresi, kurak bölgelerde kullanıma uygundur. Çünkü şeker gübresi toprağın nemi ile eriyebilme özelliğine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT