O nedenle dişeti be boğaz iltihabında da işe yarayabilir. Diş ağrısına zeytin ile özellikle de siyah zeytin ile müdahale edildiği de görülmüştür. Bunun için zeytinin çekirdeğinin çıkarılması ve etli kısmının 10-15 dakika kadar çürük bölgeye bastırılması gerekir.
Bitkisel destekler arasında zeytin oldukça popülerdir. Diş ağrısını yaşayan kişilerin genellikle dişlerinde birden fazla çürük tespit edilmektedir. Oluşan çürükler, aşırı şekerli ve asitli gıdaların tüketimi diş ağrısını tetikleyen faktörlerdir. Bu durumu ortadan kaldırmak için zeytin size yardım edecektir.
Zeytinyağı: Zeytinyağı doğal bir bitkisel yağdır. Oldukça şifalı ve insan sağlığı için en faydalı bitkisel yağlardandır. Zeytinyağı aynı zamanda iltihaplı dişin ağrısını hafifletir. Zeytinyağında anti inflamatuar maddesi bulunmaktadır.
Bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tuz eriyinceye kadar çay kaşığı ile karıştırın. İltihaplı dişiniz ağrı yaptıkça bu tuzlu su ile gargara yapın. Ağız gargaraları için hidrojen peroksit içeren ağız içi bakım gargara suyu varsa bu gargaralar iltihaplı bölgeyi dezenfekte eder ve diş ağrısını hafifletir.
Aynı zamanda içerisinde doğal antibiyotik özelliklerini bulundurur. Bu sebeple diş iltihaplarında sarımsak çok etkili bir doğal çözümdür. Aynı zamanda sarımsak diş iltihaplarında oluşan diş ağrısını hafifletir.
İlgili 15 soru bulundu
Diş Apsesi Nasıl İner? Sadece diş etinde oluşan, dokuya zarar vermeyen diş apsesi kısa sürede kendiliğinden geçebiliyor. Fakat diş apsesi geçmiyor ve sık sık yineleniyorsa diş hekimine görünmenizde yarar vardır. Diş kökünde veya diş ile diş eti arasında oluşan diş apsesi önlem alınmadığı takdirde kendiliğinden geçmez.
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.
Soğuk kompres, Diş ağrısında etkileri bilinen karanfil yağı, susam yağı, zeytinyağı Ağrı kesici ve antibakteriyel özellikleri uzun yıllardır bilinen sarımsak da evde tercih edilebilecek yöntemlerdendir.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Öte yandan Yasin Suresi'nin 82 ve 83. ayetlerinin şahadet parmağı yanak üzerinden ağrıyan dişin üzerine konarak 7 defa okunması da alimler tarafından tavsiye edilmiştir.
Peygamberimiz besmele çekerek euzü bi izzetillahi ve kudretihi Min şerri Ma ecidu ve uhaziru min şerri maecidu Min vecei haza dualarını sıkça okur ve etrafındaki sahabe ve akrabalarına bu duayı okumalarını söylemiştir.
Zeytin kesilerek, ağrıyan diş üzerine koyulur ve ağız kapanır. Diş arasına sıkıştırılan zeytinin, ağrıyı çekerek rahatlattığı söyleniyor. Siz de dişleriniz ağrıdığında, zeytin kullanarak ağrınızı az da olsa hafifletebilirsiniz.
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Diş eti şişmesi İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır.
Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Diş ağrısında tuzlu su veya oksijenli su ile ağız gargarası yapma. Diş ipi ile dişe baskısı sonucu ağrı yapan kalıntıları temizleme. Ağrıyan dişe karanfil yağı, vanilya özü ya da sarımsak ezmesi sürme. Buz kompresi uygulama.
Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür.
Ağrı için antibiyotik etkisi olarak bilinen sarımsak hem dişteki plan oluşumuna neden olan bakterileri yok eder hem de yaşanan ağrının hafiflemesine yardım eder. Uygulama için sarımsağın ezilerek macun kıvamına getirilmesi ya da rendelenmesi yeterlidir. Ardından ağrıyan bölgeye sürülmelidir.
Parol, diş ağrısını hafifletmek için kullanılabilen bir ağrı kesicidir. Ancak, diş ağrısını tamamen kesmeye yetmeyebilir ve kesin olarak diş ağrısına iyi geldiği söylenemez. Eğer diş ağrısı şiddetli ise, mutlaka bir diş hekimine başvurulması önemlidir.
Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı tuz karıştırın. Sabah akşam 2 kez gargara yapın, iltihap kuruyabilir. 6- ılındıktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı gibi, ekinezya da rahatlatacaktır.
Diş doktorunun müdahalesine kadar geçecek sürede yapılacak bazı uygulamalar tek başına yeterli olmamakla birlikte apsenin sebep olduğu problemleri azaltabilir. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır: Tuzlu su ya da karbonatlı su ile gargara yapmak: Diş çevresinde oluşan iltihabı temizleyerek ağrıyı azaltır.
Diş Kökü İltihabı Tedavisi
Antibiyotik Kullanımı: Antibiyotik ilaçlar, apse yapmış dişte öncellikli tedavi olabilir. Diş doktorları genellikle, dişe herhangi bir müdahale yapmadan önce hastaya antibiyotik ilaç reçete ederek enfeksiyonun iyileşmesi beklenir.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Peynir ve yoğurttaki bakteriler dişlerinize çok iyi gelir. Bu bakteriler ağzınızdaki asit miktarını azaltarak zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. Bu kültürlerin diş etlerinizdeki kan akışını düzenlediğine ve hatta diş minesini güçlendirdiğine inanılır.
Apse olmuş bir dişin birkaç gün içinde temizlenmesi gereklidir. Bunun için diş hekimi size antibiyotik bir ilaç reçete edecektir. Antibiyotiklerin düzenli olarak kullanılması çok önemlidir. Bunun sonucunda diş apsesi nedeniyle oluşan ağrı birkaç güne kadar rahatlamaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri