05 Kasım 2017 tarihinde 2018 yılından itibaren uygulanacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sistemini resmi olarak açıkladı. Burada sorulması gereken temel soru şu: Ne oldu da TEOG sistemi bir anda kaldırıldı, yerine LGS sistemine geçildi ve yeni nesil olarak ifade edilen “beceri temelli” sorular sorulmaya başlandı?
Okulda verilen eğitimde öğrenciler konularla birlikte kazanım tipinde sorularla karşı karşıya kalmaktadırlar. Yeni nesil soruları ya hiç çözmemektedirler ya da çok az çözmektedirler. LGS veya YKS türü sınavlarda ise sadece yeni nesil sorular sorulmaktadır.
Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak.
İki oturum arasında da 45 dakikalık bir zaman dilimi yer almaktadır. 2024 LGS değişimi ile birlikte oturumlardaki soru dağılımı ve oturum süresi daha farklı olabilir. Derslerin kat sayıları değiştirilebilir. Şu an; Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe derslerinin kat sayısı 4 olarak belirlenmiş durumdadır.
2025 Liselere Giriş Sınavı (LGS) sistemi revize edilerek, LGS sisteminde klasik sorulara yer alacak. Öğretmen atama sayıları ve mülakatlar bu yıl online olacak. Öğretmen Mülakat Sorularında, Genel kültür, FATİH projesi, müfredat, EBA gibi konular olacak.
İlgili 15 soru bulundu
Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında toplamda 90 soru bulunmaktadır. Birinci oturumda 50 soru sözel bölümde, ikinci oturumda ise 40 soru sayısal bölümde yer almaktadır.
LGS'ye başvuru süresi uzatıldı mı? LGS'ye başvuru ne zaman sona erecek? 2024 LGS başvurularının ne zaman sona ereceği sorgulanıyor. MEB tarafından yayımlanan LGS takvimi sonrasında başvurular için son tarih 1 Nisan olarak belirlenmişti.
1998 yılında kesintisiz eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla birlikte ortaokuldan sonra girilen (Fen Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liseleri) sınavlarda 2000 yılında uygulanan LGS kapsamına alındı. 2003 yılından itibaren Sosyal Bilimler Liseleri de sınavla öğrenci almaya başladı.
LGS BAŞVURU NASIL YAPILIR? Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri için öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.
LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
Liselere Giriş Sınavı Konuları
6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır.
Liselere girişte uygulanan sınavlar değişiklik üstüne değişikliğe tabi tutuluyor. 2004 yılına kadar Lise Giriş Sınavı (LGS), 2005-2008 yılları arasında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 2009-2013 yılları arasında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) adını alan sistemin yeni adı TEOG; tam adıyla Temel ...
Başvuru sayısında geçen yılı göre 100 binden fazla artış kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda liseye giriş sınavı (LGS) olarak bilinen Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na 10 Ocak 2005 tarihinde almaya başladığı başvuruları 28 Şubat 2005 tarihi itibariyle sonlandırdı.
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
İl ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda ''çoktan seçmeli sorular'' kullanılacak olup, bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları ''açık uçlu'' sorulardan oluşacak.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.
LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir. Modern bir eğitimin gerekliliklerinden olan anlamaya ve çözümlemeye yönelik sorulara çalışmak öğrencilerin faydasına olacaktır.
5. 6. Ve 7. Sınıflar için LGS 2025, LGS 2026, LGS 2027 paketlerimiz mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri