12) Zeytinyağı İnfüzyon veya gargarada, hepsinin tahrişi ve boğaz ağrısını yatıştırması beklenir. Son olarak, sigara içmekten ve dumanlı odalarda veya çok kirli yerlerde kalmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.
Zeytinyağı içmek öksürüğe iyi gelir mi? Zeytinyağı içmek bir anda öksürüğü kesmez. Bununla birlikte boğazı rahatlatan bir etkisi olabilir. Öksürük ve soğuk algınlığı şikayeti için bal, zeytinyağı ve limon suyu karışımı önerilir.
Nane yağı: Nefes ferahlatıcı özelliğiyle bilinen nane, boğaz ağrısı ve öksürükleri yatıştırmaya yardımcı olan mentol bileşeni içerir. Ağrıların giderilmesini teşvik edebilecek antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Nane yağı oral yolla alınmamalı, yalnızca solunarak kullanılmalıdır.
Son zamanlarda COX enzimleriyle yapılan çalışmalar, ilaçların anti-inflamatuvar etkilerinin COX-2 inhibisyonu ile ilişkili iken, GI yan etkilerinin COX-1 inhibisyonu ile ilişkili olduğunu göstermektedir.Sonuç olarak, natürel sızma zeytinyağı, doğal bir ağrı kesici görevi görebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Evet, tuzlu su veya antiseptik bir gargara boğaz ağrısını hafifletebilir. Bu, boğazdaki mikropları öldürmeye ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir.
Tuzlu su, papatya, rezene, adaçayı veya nane çayı gibi doğal ürünlerle gargara yapabilirsiniz. Doğal anti-enflamatuarlar tüketmek: Bal, elma sirkesi, sarımsak gibi doğal ürünler, boğaz ağrısını hafifletir ve iyileşme sürecini hızlandırır. Dinlenmek: Vücudun dinlenmesi, enfeksiyonla mücadelede önemlidir.
Karabiberli zeytinyağı
Öksürüğü hemen kestiği ve iyi geldiği bilinmektedir.
Gerçekleştirilen araştırmalara göre erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarının anti-inflamatuar etkisi ise, iltihapları önemli ölçüde azaltır ve içerdiği enzimler sayesinde ağrılara da iyi gelir. Bel ağrısı çeken kişiler, erken hasat ve soğuk sıkım zeytinyağı sayesinde kısa zaman içinde şifa bulabilirler.
Zeytinyağındaki oleik asit gibi antioksidanlar ve iltihaplanmaya karşı oynadıkları rol üzerine yapılan araştırmalar, bunların iltihaplanmayı ve iltihap derecesini gösteren C-Reaktif Proteininin düzeyini azalttığını gösterdi. Sızma zeytinyağı, polifenoller açısından zengin.
12) Zeytinyağı
Çok davetkar olmayabilir, ancak yatmadan önce yutulan bir kaşık dolusu zeytinyağı tahrişi yatıştırır ve boğaz ağrısını bir süre uzak tutar (uykuya dalmanıza izin verecek kadar).
Ballı ılık su, bilinen en eski yöntemlerden biri olup yutkunurken boğaz ağrısı şikayetine de iyi gelir. Bunlar dışında; tuzlu su ile gargara yapmak, papatya çayı içmek, sarımsak çiğnemek ve pastil kullanmak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler arasındadır.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Zeytinyağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip fenoller açısından zengindir. Sonuç olarak, kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olur ve iltihabı hafifletir.
Boğaz kuruluğuna da yararlıdır. Özellikle zeytinyağı eklenerek içilmesi ekstra yumuşaklık sağlayacaktır.
Zeytinyağı, geleneksel tıp kitaplarında Hediye-i Rahman diye adlandırılır. Gastrit, bağırsak tembelliği, kabızlık, hemoroit, mide rahatsızlıkları ve şeker hastalığına karşı etkili olduğu kadar soğuk algınlığını gideriyor ve yüksek ateşi hızla düşürüyor.
Zeytinyağı, hastalıklara karşı vücudun korunmasını sağlar
Hem içindeki vitaminler hem antioksidan özelliği hem de fenolik bileşikler sayesinde zeytinyağı vücuda giren mikroorganizları etkisiz hale getiriyor. Bu sayede grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı vücudunuzun direnci ve bağışıklığı artıyor.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Ekinezya çayı, papatya çayı ve ıhlamur ile boğazı yatıştırmak. Boğaz pastili ve C vitamini takviyeleri almak. Probiyotik içeren gıdalar tüketmek. Bal, limon ve karabiber macunu yemek öksürüğü keser.
Zeytinyağının yemek kültüründeki önemli yeri dışında, kalp hastalığı riskini azaltması, antioksidan özellikler sağlaması, iltihaplanmalara iyi gelmesi, beyin ve damar sağlığına katkı sağlaması, kansere karşı koruyucu etki göstermesi gibi sağlık yararları da sayılabilir.
Ilık içecekler, yutkunmayı kolaylaştırmanın en basit ve etkili yollarından biridir. Örneğin, ılık su ve bal karışımı boğazın yumuşamasını sağlar. Bununla birlikte, yutkunmayı daha da zorlaştıracak asit oranı yüksek meyve ve içecekler, baharatlar, alkol, kahve ve atıştırmalık kuru gıdalardan uzak durulmalıdır.
Dr. ibrahim Saraçoğlu, boğaz ağrıları ve bademcik şişmesine karşı ebegümeci ve adaçayını öneriyor. işte İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği tedavi kürü: 1 bardak kaynamış suyun içine 1 poşet adaçayı ve 2 tane ebegümecinin yaprağını atın. Bu çayın demlenmesi için 10 dakika bekleyin.
Sıvılar, balgamın ince tutulmasına ve kolay temizlenmesine yardımcı olur. Bir kaşık bala bir tutam karabiber ekleyip üzerine birkaç damla limon sıkarak tüketin (ancak 1 yaşın altındaki çocuklara verilmemelidir). Pekmez ve tereyağı kullanın. Pekmez boğazınızı kaplar, tereyağı da boğazının yumuşamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri