Kronik Yorgunluğa Çözümdür.
Alerjilerin tedavisine yardımcı olur. Ateş düşürür. Kan akışını arttırmaya destek olur. Antioksidan özelliği ile meme, karaciğer ve prostat kanseri gibi kanserlerin düzelmesine olumlu etki eder.
Sindirim sistemini hafifletmeye yardımcı olan zeytin yaprağı çayı, aynı zamanda stres ve anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Sakinleştirici ve dinlendirici özelliği bulunan bu çay, bağışıklığı güçlendirerek çeşitli hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesine yardımcı olur.
Zeytin yaprağı çayı tüketilirken aç ya da tok olunması konusunda kesin bir görüş yoktur. Zeytin yaprağı çayının gün içinde ara öğünlerde tüketilmesi uygundur. Kahvaltıda normal besinlerin yanında da tüketebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Zeytin Yaprağı Çayı Kaç Gün İçilmeli? Zeytin yaprağı çayı, günde 3 defa olmak üzere 2 ay boyunca tüketilebilir.
Hamile ve emzirme dönemindeki kadınların zeytin yaprağı çayı içmesi sakıncalıdır. Tansiyon hastaları doktordan onay aldıktan sonra içmelidir. Ameliyattan sonraki süreçte ve kronik ilaç kullanımında zeytin yaprağı çayı içilmemelidir. Alerjik bünyeye sahip olan kişiler, doktor onayı aldıktan sonra içebilir.
Zeytin Yaprağı Zararları
Özellikle alerjisi olanların zeytin yaprağını tüketmesi tavsiye edilmez. Bazı kişilerde zeytin yaprağı çayı ya da herhangi bir şekilde tüketildikten sonra mide bulanması, kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar oluşabilmektedir. Böyle durumlarda tüketimin durdurulması tavsiye edilir.
Karaciğer yağlanmasında ve şeker hastalığında zeytin yaprağı çayı tüketilmesi, bu hastalıklara neden olan faktörlerin temizlenmesini sağlıyor.
(2012), tip 2 diyabetlilerde zeytin yaprağını, 14 hafta boyunca 79 hastaya uygulamış ve kandaki glukoz seviyelerini (HbA1c) ile açlık insülin düzeylerini, önemli ölçüde azalttığını tespit etmişlerdir.
Metebey Zeytin Yaprağı Çayı'nı sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz. Öncelikle mutlaka içme suyu kullanın. Kaynar suyu direk olarak zeytin yapraklarının üzerine dökerseniz yapraktaki yararlı fitokimyasallar zarar görür. Bu yüzden suyu kaynattıktan sonra biraz soğumaya bırakın.
Dr. Erdem Yeşilada anlattı: Zeytinin, yangı giderici, kan şekerini düşürücü, yüksek tansiyonu düşürücü, damar sertliğini önleyici, kan lipit seviyesini düşürücü, kemik kaybını onarıcı, mikrop kırıcı, antioksidan, antikanser ve daha birçok etkilere sahip olduğu deneysel olarak ortaya konuldu.
Zeytin yaprağı özünün karaciğer yağlanmasını da azalttığı gözlemlenmiş. Böbrek hasarını önlemede rol oynadığı, kandaki yüksek üre ve kreatinin değerlerinin normale inmesinde yardımcı olduğu gösterilmiş.
Yiğit, 'Son zamanlarda yapılan çalışmalar iltihap giderici ve ağrı kesici etkisi olan zeytin yaprağının hasarlı kıkırdak dokunun iyileşmesini sağladığını ve eklem hastalıklarında da etkili olduğunu göstermiştir.
Kan sulandırıcı, tansiyon ve şeker düşürücü kullananlarda ilaçların etkisini artırabileceği de gözardı edilmemeli.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Kilo vermek ve egzersiz karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. Akdeniz tipi beslenme ve haftada 3-4 gün egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca karaciğer için en faydalı besinlerin arasında kahve gelmektedir. Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelebilmektedir.
Karaciğer yağlanması şifalı bitkiler kullanımı sayesinde gerileyebilir. Salatalara eklenebilen karahindiba, maydanoz, tere gibi sebzeler ile yemeği yapılabilen ıspanak, kereviz gibi sebzeler haftada birkaç kez tüketilebilir.
Yeşil çay. Yeşil çay, karaciğerde depolanan yağ miktarını bloke ettiği ve karaciğer fonksiyonunu geliştirdiği için karaciğer yağlanması için oldukça faydalı. Her gün düzenli olarak içeceğiniz 2-3 bardak yeşil çay alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmalarına iyi gelecektir.
Oleik asit zengini zeytin, LDL kolesterol (kötü kolesterol) seviyesinin düşmesine yardımcı olarak kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine destek olur. Araştırmalar zeytinin kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini de düşürdüğünü gösteriyor.
Zeytin yaprağı çiğnemek, ballı papatya çayı, anason yağı, ayva kompostosu, böğürtlen yaprağı çayı ağız yaralarına karşı etkilidir. Bitkiler her bünyede farklı etki gösterebilir. Kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkilidir. Ceviz yaprağı çayı kürü uygulayarak vücudunuzda bulunan mikroplardan, bakterilerden ve toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde de kullanılır. E ve C vitamini eksikliğini gidermede kullanabileceğiniz bir bitkidir.
Haşlanarak tüketilmesi, gaz problemlerini giderir, sindirime yardımcı olur. Kabızlığa iyi geldiği gibi ishal gibi şikayetlerinin önlenmesinde de kullanılabilen ayva, içerdiği yüksek lif sayesinde dışkının normal hacminin oluşmasına yardımcı olur.
Kolesterolü düşürür. Kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Şeker hastalığına iyi gelir. Kan şekerini düşürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri