Zeytinyağı içmek öksürüğe iyi gelir mi? Zeytinyağı içmek bir anda öksürüğü kesmez. Bununla birlikte boğazı rahatlatan bir etkisi olabilir. Öksürük ve soğuk algınlığı şikayeti için bal, zeytinyağı ve limon suyu karışımı önerilir.
12) Zeytinyağı
Çok davetkar olmayabilir, ancak yatmadan önce yutulan bir kaşık dolusu zeytinyağı tahrişi yatıştırır ve boğaz ağrısını bir süre uzak tutar (uykuya dalmanıza izin verecek kadar).
İyi zeytinyağının kokusundan ve tadından anlaşıldığını belirten Yıldırım, "Koku ve tat çok önemlidir. Tadarken, ağzında belli bir acılık oluşur ve boğazı yakar. Eğer boğazı yakmaz ise kaliteli bir zeytinyağı değildir. Buzdolabına konulduğunda normal zeytinyağı donar.
İnsanların genelde boğazda yanma yapan zeytinyağını kötü olarak tanımladığına dikkati çeken Köseoğlu, yağa antioksidan özelliğini veren fenolik bileşiklerin acılık ve yakıcılık kazandırdığını dile getirdi.
İlgili 35 soru bulundu
Parol ayrıca grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, sinüzit ve diğer akut ateşli durumlar için ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılabilir.
Zeytinyağı içmek bir anda öksürüğü kesmez. Bununla birlikte boğazı rahatlatan bir etkisi olabilir.
Zeytinyağının içindeki fenolik bileşikler oleik asitle bir araya geldiğinde kontrolsüz hücre çoğalmasını baskılayarak kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Oleik asit özellikle kalın bağırsak kanseri oluşumunda etkili olan safra asitlerinin üretimini azaltır ve mukoz dokunun bütünlüğünü sağlar.
Mide asidinin uygun dengede kalması, mide içeriğinin yemek borusuna gelmesini engeller ve reflü problemi azalır. Gaz problemi de benzer ölçüde zeytinyağı sayesinde çözüme kavuşturulabilir.
Aynı zamanda zeytinyağı da balgam sökme konusunda etkilidir. Bu üç mix öksürüklere Karşı kullanmak En istiyorsanız, limon, bal ettik zeytinyağı karışımını Düzenli bir sekilde tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Kötü kolesterol türlerinden biri olan LDL kolesterol, pulmoner kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırır. Zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde LDL kolesterolün olumsuz etkilerini azaltır. Ayrıca iyi kolesterol türü olan HDL kolesterolün seviyesini artırmaya yardımcı olur.
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Ballı ılık su, bilinen en eski yöntemlerden biri olup yutkunurken boğaz ağrısı şikayetine de iyi gelir. Bunlar dışında; tuzlu su ile gargara yapmak, papatya çayı içmek, sarımsak çiğnemek ve pastil kullanmak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler arasındadır.
Özellikle sızma zeytinyağı, boğazda acı bir tat bırakır. Bu acılık zeytinin içeriğindeki polifenol adı verilen doğal bileşenlerden kaynaklanır. Sızma zeytinyağının ideal asit oranı %0.8'dir ve acı hissi en yüksek, kaliteli bir zeytinyağı türüdür.
Özellikle doğal bir ülser ilacı olarak karşımıza çıkmış olan zeytinyağı, pek çok insanın denediği sağlıklı bir yöntem olarak kendini göstermektedir. Yatmadan önce zeytinyağı içmek sindirimi kolaylaştıran yönü ile birlikte sağlık açısından gerçekten çok doğru bir avantaj ve tercihi olmaya devam etmektedir.
Zeytinyağının zararları
Zeytinyağı yağlı ciltlerde ya da dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında kullanıma uygun değildir. Ayrıca bebeklerde de kullanılması önerilmemektedir. İlerleyen dönemlerde egzamaya neden olabilir. Çok fazla tüketilirse kilo alımına neden olur.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Çok yüksek sesle konuşmaya bağlı olarak yaşanan boğaz tahrişinde en kolay yöntem limonlu ılık su içmektir. Boğaz tahrişi nasıl geçer dediğinizde ılık limonlu suyu sürekli tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Boğazdaki ağrıyı da hafifleten bu mineralli su sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Sağlık sorunu olmayan bir birey günde ortalama 1–2 yemek kaşığı zeytinyağı tüketebilir.
Farenjit belirtileri arasında şüphesiz en önemlileri, boğazda batma ve yanma hissi, yutkunmada güçlük, geniz akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, boğazda kuruluk, kaşıntı ve yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunların dışnda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı gibi genel belirtiler de görülür.
BOĞAZ ENFEKSİYONU NASIL GEÇER? Boğaz ağrısı viral enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıktıysa kendiliğinden iyileşebilir. İyileşme süreci bir haftadır. Boğaz ağrısı beraberinde ateşlenme gibi etkiler gösterirse ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri