zeytinyağının güneşten koruma fonksiyonu yoktur, aksine sürüp güneşe yatarsanız güneş yanıklarına sebep olabilir. güneş kremlerinin içindeki etken maddeler titanyum dioksit veya çinko oksit gibi suda çözünmeyen ama ışık yansıtma/kapatıcılık özelliği olan minerallerdir.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
Zeytin Yağı
Cildi zararlı güneş ışınlarının tamamından koruyan bu yağ, ayrıca cildi yumuşatıyor ve cildin erken yaşlanmasını engelliyor. Güneşten koruyan yağlar arasında en büyük gönül bağını zeytin yağıyla kurabilirsiniz...
Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Cildimiz, güneşin zararlı ışınları, sivilce problemleri gibi nedenlerden dolayı lekelenebilir. Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir.
İlgili 31 soru bulundu
Güneş Kreminden Önce
Eski Yunanlar zeytinyağı, Kızılderililer ise ayçiçeği yağını kullanıyorlardı.
Koyu renkli ve çok ince olmayan kıyafetler giyin
Sokağa çıktığınızda ultraviyole korumalı geniş gözlük ve geniş siperlikli şapka kullanmayı alışkanlık haline getirin. Yaz aylarında güneşten korunmak için özel üretilmiş ultraviyole korumalı kıyafetler öneriliyor.
Yüze zeytinyağı sürmek hem cildi güzelleştiriyor, hem de cilde ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Saçlar için de olmazsa olmazlar arasında yer alan zeytinyağı doğanın mucizeleri arasında gösteriliyor.
Göz altındaki koyu renk halkalardan kurtulmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, cildinizi aydınlatmaya ve koyu lekeleri gidermeye yardımcı olan polifenoller, E vitamini ve fitosteroller içerir. Zeytinyağı ayrıca göz çevresindeki hassas cildi besler ve ince çizgileri yumuşatır.
Kolajen üretimini uyaran zeytin yağı, yüksek oleik asit konsantrasyonu ile de cilt hücresi yenilenmesini uyararak cilde esneklik ve doğal parlaklık verir aynı zamanda cildi sıkılaştırır.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
Şapka, gözlük ve uygun giysiler giymek de güneşte yanmamak için önemlidir. Şapka ve gözlük, yüz bölgesini güneş ışınlarından koruyarak güneş yanıklarına ve göz rahatsızlıklarına karşı sizi korur. Ayrıca açık renkli, pamuklu ve hafif giysiler giyerek de cildinizi güneşten koruyabilirsiniz.
Zeytinyağının SPF değerinin yaklaşık 8 olduğu biliniyor.
Zeytinyağının cilt için faydaları bilinse de yüze sürülür mü konusu merak edilmektedir. Evet, güvenle zeytinyağını yüzünüzde kullanabilirsiniz. Yüzünüz dahil olmak üzere doğal bir mucize olan zeytinyağını tüm cildinizde kullanabilirsiniz.
Zeytinyağını doğrudan ışık görmeyen, oda ya da saklandığı ortam sıcaklığı 18-20 derece civarında olan yerlerde saklamalısınız. Ayrıca Zeytinyağı bulunduğu ortamın kokusunu hızlı bir şekilde çeker, bu sebeple yabancı kokunun olmadığı rutubetsiz alanlarda saklamalısınız.
Cildimizi korumak için dışarıdayken yapacağımız en iyi şey gölgedeyken bile güneş koruyucu bir krem ve koruyucu giysilerdir. UV ışınlarından korunmak için uzun kollu gömlekler ve uzun pantolon ve etekler giymelisiniz. Bu tür giysiler giymek pratik değilse, bir tişört veya plaj örtüsü giymeyi deneyin.
Nemlendirir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller cildi korur ve nemlendirir. Özellikle kuru cildi olanlar için tavsiye etmekteyiz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz yüzünüze zeytinyağı ile masaj yaparsanız parlak bir görünüme kavuşursunuz.
Zeytinyağı, diğer güneş losyonlarıyla karşılaştırıldığında bronzlaştırıcı etkisinin daha kısa zamanda etkili olduğu görülmektedir.
Zeytinyağı Cildi Beyazlatır mı ? Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir.
Zeytinyağını cilt için kusursuz bir maske olarak da kullanabilirsiniz. 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal, yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize direkt olarak uygulayın ve maskeyi 5-10 dakika kadar bekletin.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Bitki yağı bazlı güneş kremleri doğal oldukları için vücudumuza birçok fayda sunmaktadır. Bu güneş kremini yapmak için 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı fındık yağı, 1 tatlı kaşığı havuç yağı, 1 tatlı kaşığı gliserin yağı, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 tatlı kaşığı ozon yağına ihtiyacınız vardır.
Koruyucu giysi: Denize ya da havuza giderken yüzme çantasına uzun kollu, pamuklu bir tişört eklenmelidir. UV ışınların cilde temasını engelleyen yüzme tişörtleri cildin yanmasına engel olur. Ayrıca mutlaka şapka kullanılmalıdır. Şapka hem yüzün yanmasını hem de başa güneş çarpmasını önler.
Esmer dahi olsan muhakkak güneş koruyucu yüz kremi ve vücut kremi kullanmalısın. Eğer güneş bakımına dikkat etmezsen cildinde güneş kaynaklı lekelerin ve kırışıklık görünümünün arttığını görebilirsin. Esmer ten için 15 faktörlü ve daha fazla korumalı kremler kullanmak yeter.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri