Ağrılı eklemlerinize günde iki kez zeytinyağı masajı uygulayın. Masaj sona erdikten sonra durulamayan ve cildinize emmesini sağlayın. Bunun yanısıra zeytin yağını ağızdan alarak da eklem ağrıları ile savaşta faydalarını yaşayabilirsiniz.
Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Bel ve sırt ağrıları için bitkisel çözümler sunar. Bel bölgesine günlük olarak masaj yardımıyla yedirilirse, ciddi bir rahatsızlık olmaması durumunda bel ağrılarında iyileşme yaşayabilirsiniz.
Zeytinyağı kök nedeni ortadan kaldıramayabilir: Zeytinyağı uyguladığınızda, tıpkı bir kas gevşetici uygulamışsınız gibi dokularda onarım, gevşeme ve iyileşme başlar. Kesinlikle kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan eklem ağrıları genellikle eklem sıvısının azalması veya kıkırdak dokunun gücünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Obezite, yaralanmalar ve bazı hastalıklar, yoğun spor aktiviteleri eklemlerin zarar görmesine ve buna bağlı olarak ağrı oluşumuna yol açabilir.
Yatmadan önce zeytinyağı içmek sindirimi kolaylaştıran yönü ile birlikte sağlık açısından gerçekten çok doğru bir avantaj ve tercihi olmaya devam etmektedir. Korkmadan tüketebileceğiniz bu sağlıklı gıda, gerçekten zengin içeriği ile birlikte mide asidini azaltan bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Zeytinyağında yaklaşık %80 oranında oleik asit bulunur. Zeytinyağında bulunan bu yağ asiti, kötü kolesterolün (LDL) düşmesine ve iyi kolesterolün (HDL) yükselmesine yardımcı olur. Bu özelliği sebebi ile oleik asit içeren zeytinyağı kalp dostu olarak bilinir.
Sağlık sorunu olmayan bir birey günde ortalama 1–2 yemek kaşığı zeytinyağı tüketebilir.
Eklem kireçlenmesi çok yaygın ve önemli bir sağlık sorunu olmasına karşın kesin tedavi edici bir yöntem henüz yoktur. Egzersiz, kilo verme, sağlıklı beslenme, fizik tedavi yöntemleri, enjeksiyonlar tedavide kullanılır. Eklem fonksiyonlarının bozulduğu ileri vakalarda ameliyat yapılabilir.
Türk doktorların yaptığı araştırma, D vitamini ile kas-eklem ağrıları arasındaki yakın ilişkiyi ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan ve kas-eklem ağrısı yaşayan hastaların yüzde 74'ünde D vitamini eksikliği görüldü. Kas ağrısı “evhamlı” insanlarda daha çok görülüyor!
Glukozamin, eklemlerin birbirine sürtünmesini engelleyen kıkırdağın doğal bir bileşenidir. Ayrıca artritte meydana gelen kıkırdak bozulmasını önlemeye yardımcı olur. Eklem ağrısına sebep olan osteoartriti tedavi etmeyi amaçlayan birçok bilimsel çalışmada, osteoartrit için en iyi takviyelerden biri glukozamin olmuştur.
Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı gösterilmiştir.
Eklemlerdeki sıvı azalmalarını engellemek için mutlaka hareketsiz yaşamdan kaçınılmalıdır. Düzenli spor ve yürüyüş ile bu rahatsızlık engellenebilir. Bu sayede sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimine başlayacaktır. Ayrıca bol su tüketimi her açıdan olduğu kadar sıvı kaybında da çok önemlidir.
Bu vitamin ve mineraller arasında eklemler için vazgeçilmez olan D vitamini, kalsiyum, magnezyum ve fosfor yer alır. Bor, D vitaminin vücudumuzda daha uzun süre tutulmasını sağlar. Böylece D vitamini, kemikler tarafından maksimum fayda ile emilir.
D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Kovid sonrası devam eden kemik ağrıları, yorgunluk, tat ve koku alma zorluğu, uykusuzluk gibi şikayetlerin devam etmesi durumunda; kemik ağrılarına karşı; kırkkilit ve kuşburnu çayı içilebilir.
Septik artritte temel tedavi apseyi boşaltmak ve antibiyotik tedavi vermektir. Bunun yanında hastaların genel durumuna göre ek tedaviler planlanabilir. Reaktif artritte ise eklem iltihabına neden olan enfeksiyon hala devam ediyorsa antibiyotik, eklem ağrısına yönelik olarak da ağrı kesici kullanılabilir.
Eklem ağrısına ve inflamasyona etki eden bitkisel takviyeler arasında; Zerdeçal, şeytan pençesi, ısırgan otu, meyan kökü, ashwaganda, kedi pençesi, bromelain, arnica, kırmızı biber, söğüt kabuğu sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri