Harcama itirazı dilekçenizi [email protected] mail adresine, 0 212 286 55 00 numaralı faksa ve Şubelerimize iletebilirsiniz. Detaylı bilgi için 7 gün 24 saat hizmet alabileceğiniz 0850 220 00 00 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'mizi arayabilirsiniz.
Üyesi olduğumuz uluslararası kart kuruluşlarına ait kurallar çerçevesinde karşı bankanın veya işyerinin belge sunma hakkı bulunduğundan ve belgelerin de incelenerek sürecin devam ettirilmesi gerekebileceğinden itirazınızın sonuçlanma süresi 60 günden 180 güne kadar uzayabilecektir.
İşlem itirazlarınızı bankanıza ait şubelerden veya bankanızın internet sitesinde yer alan harcama itiraz formunu doldurarak yapabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden aldığınız formun çıktısını alıp bankanızın yönergelerine uygun bir şekilde doldurmalı daha sonra da mail yolu ile bankanıza ulaştırmalısınız.
Ziraat Mobil'den yanlış ödediğim fatura veya vergiyi, hatalı göndermiş olduğum havale ya da EFT'yi iptal edebilir miyim? Ziraat Mobil aracılığıyla gerçekleşen işlemler gerçek zamanlı (çevrimiçi) işlemlerdir ve iptali mümkün olmamaktadır.
Kartınız ile ilgili kayıp/çalıntı ve şüpheli işlem bildirimlerinizi 0850 220 50 00 Müşteri İletişim Merkezi'ne iletiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Harcama itirazında bulundum, parayı bana kendi bankam mı ödüyor? Cevap: Hayır. Harcama itirazınız neticesinde, itirazınız olumlu sonuçlanır ise; itiraz ettiğiniz tutarı işlemin gerçekleştiği üye işyerinin hesabından tahsil edilir.
Kredi kartınızdan sizin bilginiz dışında para çekilmesi ile ilgili doğrudan banka şubesine de başvuruda bulunabilirsiniz. Bankanız size kredi kartı harcamalarınıza itiraz etme seçeneği sunar. Bankadaki yetkili kişiler sizden ayrıntılı bilgi aldıktan sonra konuyla ilgili dilekçe yazmanızı ister.
Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.
Conversation. Harcama itirazı dilekçenizi [email protected] mail adresine, 0 212 286 55 00 numaralı faksa ve Şubelerimize iletebilirsiniz. Detaylı bilgi için 7 gün 24 saat hizmet alabileceğiniz 0850 220 00 00 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'mizi arayabilirsiniz.
EFT'nizi iptal etmek istediğinizde, gönderi detayları, işlem tarihi ve saat gibi bilgileri hazır bulundurmalısınız. Banka görevlisi, bu bilgileri kullanarak işleminizi iptal etmeye çalışacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, EFT alıcının hesabına ulaştıktan sonra iptali genellikle mümkün olmamaktadır.
İtiraza konu işlemler ulusal ve uluslararası kartlı ödeme kurallarına göre belirlenen süreler içerisinde çözümlenmekte olup bu süreler yapılan işlem tipi ve itiraz nedenine göre değişebilmekte; 180 güne kadar uzayabilmektedir.
Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.
Değerli Müşterimiz, Banka Kartı ve kredi kartınız ile yapılan şüpheli veya hatalı işlem(lere) itiraz hakkınız bulunmaktadır. Harcama itirazınızı size en yakın şubeden yapabileceğiniz gibi aşağıdaki kanallarımızdan da kolaylıkla yapabilirsiniz.
İade işlemleri, kredi kartları ile yapılan ödemelerde 1-3 iş günü içerisinde, debit (bankamatik) kartlar ile yapılan ödemelerde ise 7-14 iş günü içerisinde kart hesabına yansımaktadır.
Teslim edilen mal hatalı, kusurlu veya istenilen ürünle gelen ürünün kalitesi birbirinden farklı olması durumunda itiraz edebilirsiniz. İşlem tutarı hatalı! İşlem tutarının olması gerekenden farklı olduğu durumlarda itiraz edebilirsiniz. Tutarı farklı şekilde ödedim!
SMS ile katılım sağlamak için Bankamızda kayıtlı cep telefonundan AIDATIADE yazıp boşluk bırakılarak kart ücreti yansıyan kartın son 6 hanesinin 4757'ye gönderilmesi gerekmektedir. SMS gönderimleri ücretsizdir. Özelliğe bir asıl kredi kartı ve ona bağlı ek kartlar ile başvuru yapılabilir.
Kartınızla yapılan şüpheli veya hatalı harcamalarınız için itiraz hakkınız bulunmaktadır. Şüpheli veya hatalı işlemlerin neler olduğu, Visa, Mastercard ve American Express gibi kartlı ödeme sistemi kuruluşları tarafından uluslararası kurallar ile tanımlanmıştır.
Dalgınlıkla IBAN ya da hesap numarasını yanlış yazdınız. Ya da çok eskiden bir sebeple para gönderilmiş ve tanımlı hesaplar arasında kayıtlarda kalmış bir hesaba alakasız bir parayı yanlışlıkla aktardınız. Yayılan o ani ateş basması hissini hepiniz anımsamışsınızdır. Yanlış hesaba gönderilen paranın iadesi mümkün.
Öncelikle iade için borç paranın gönderildiği kişiye yazılı bildirim yapılmalıdır. Bildirime rağmen iade yapılmazsa ilamsız icra takibi yoluna başvurulmalıdır. İlamsız icra takibine yasal süresi içerisinde itiraz edilmesi halinde ise itirazın iptali davası açılmalıdır.
Yanlış yapılan havale işlemi iptal edilebilir. İşlemin yapıldığı zamana, paranın gönderildiği hesabın durumuna, bankanın politika ve kurallarına bağlı olarak havalenin iptal edilme durumu belli olur. Eğer iade işlemi gerekiyorsa yanlış havale işleminin çözümü hukuki yollarla yapılabilir.
Hesaptan habersiz para çekilmesi durumunda öncelikle banka veya kredi kartının kullanıma kapatılması için ilgili bankaya başvuruda bulunulmalıdır. Söz konusu olayda müşterinin kusuru yoksa paranın karşılanması için banka şubesine yazılı başvuru yapılmalıdır. Başvuru olumsuz sonuçlanırsa yasal yollara başvurulmalıdır.
Dolandırıldım paramı nasıl alırım? Dolandırıcılara para kaptıran kişinin önce suç duyurusunda bulunması, bu şekilde dolandırıldığını ispatlaması gerekir. Ayrıca dolandırıcılara karşı alacak davası veya icra takibi başlatmak gereklidir. Bu şekilde dolandırıcıdan para geri alınabilir.
Yürürlükte yer alan yasa gereği, hesap özetinizde bilginiz dışında yapılan harcamaya ilişkin olarak son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde bankanıza itiraz başvurusunda bulunmanız gerekir. On günlük süreyi aşmanız durumunda hesap özetiniz, kesin duruma gelir; ancak, dava hakkınız sona ermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri