Banka kartlarının üzerinde 16 haneli rakamlar yer alır. Genelde bunlar 4-4-4-4 şeklinde sıralanmıştır. Bunlar kartınızın numarasıdır.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
Hesap Numarası Nerede Yazar? Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
İlgili 23 soru bulundu
İstanbulkartınızın arkasındaki 04 ile başlayan 14 haneli numara okunmuyorsa kartın üzerindeki QR kodu okutarak bu iki numarayı öğrenebilirsiniz.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder.
Ziraat Bankasının sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Kart numaraları genellikle kartın ön yüzünde ve tarih kısmının üstünde yazar. 16 haneden oluşur. Kart numaraları, kart güvenlik kodu veya tarih gibi kısımlardan farklı olarak özeldir. Yani kartınızın numarası ile herhangi başka bir kartın numarası asla aynı olmaz.
Banka hesap numarası, kartın ön tarafında bulunan 4 parçalı olarak yazılan ve 16 haneli numaralar olarak ifade edilebilir. 16 haneden oluşan bu numaralar kart numarası olarak bilinmektedir.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Bunun için öncelikle ibanı öğrenmeniz gerekir. İban numarası yazmayan kartlarda ise yapacağınız işlem internet bankacılığına giriş yapmaktır. Buradan hesaplarım kısmına giderek iban numaranızı görebilirsiniz. Bu numaranın son 16 hanesi size ait banka hesap bilgisini ortaya çıkaracaktır.
Son rakam da kartın kontrol numarasıdır. Buna Check Digit adı da verilmektedir. Kredi kartı üzerindeki ilk 6 haneden sonraki rakamlar yani kalan 9 rakam, müşterinin hesap numarasını belirtmektedir.
Garanti BBVA kredi kartı aidat kullanım ücreti bankanıza ait kullanmakta olduğum kart no 5170*************62 kredi kartımdan bilgim dışında 10.04.2022 tarihinde 418,00 TL olarak kesilmiş olan Garanti Bankası'na ait kredi kartımın aidatının iptalini/bu senenin iadesini istiyorum.
Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Ziraat Bankasında genellikle 0897- 12345678 - 5001 - 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir. Halkbank genellikle 1111 - 11111111 şeklinde olanlar hesap numarasıdır.
Ziraat hesap numarası bu banka kartının ön yüzünde bulunan kart numarasının sağ altında bulunan daha küçük rakamlarla yazılan ve ortalama 8 haneden oluşan bir numaradır. Bu 8 haneden oluşan numaranın sonuna 5001 ya da 5002 ve 5003 gibi rakamlar eklenerek Ziraat Bankası hesap numarası bulunabilir.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi kartlarının ön kısmında bulunan isim ve soy isim kart ismi olarak bilinmektedir. Yani kişinin adı ve soyadı ile beraber kartın kime ait olduğunu gösterir. Aynı zamanda kartın üst bölümünde hangi bankaya ait olduğuna dair isim bulunur.
Açılımı Card Validation Value olan CVV, Türkçesi ile kart güvenlik kodu olarak tanımlanabilmektedir. Online alışveriş ve ödeme işlemlerinde girilmesi istenen CVV ya da CVV2, banka/ kredi kartının arka yüzünde yer almaktadır. Ancak yine güvenlik nedeni ile bu kodun yalnızca ilk 2 hanesinin girilmesi istenmektedir.
CVV kodu kredi kartlarının arka yüzünde imza bandının üstünde yer alır. Genellikle beyaz alan bu bandın en sonunda yer alan 3 haneli numara CVV kodu yani banka kartı güvenlik kodudur. CVV kodu, kredi kartının arkasında yer alan imza bandının üstünde çoğu zaman tek başına yer alır.
16 hanelik numara kart numarasıdır. Hesap numarası ile karıştırılmaması gerekir. 16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu göstermektedir. Geriye kalan 12 hanelik numarada hesap numarasını belirtmektedir.
Banka Kodu Alanı, tamamı nümerik karakter olmak üzere 4 haneden oluşmakta olup bu kod tüm finansal kuruluşlara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca verilmektedir. Şube Kodu Alanı 5 nümerik hane içermektedir.
Her bankanın müşteri numarası genelde 8 haneli rakamlardan meydana gelmektedir. Müşteri No Kartın Neresinde Yazar? Bir bankadan kredi kartı ya da hesap kartı çıkardıysanız bu kartın üzerinde 8 haneli rakamlar görürsünüz. Bu rakamlar müşteri numarasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri