Lisans mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacağını açıklayan kurum, başvuruda bulunacak adaylardan KPSS puan şartı aramıyor.
Bankacı olmak isteyen adayların bilmediği detaylardan biri de kamu bankalarının ve özel bankaların KPSS Sınavı şartı aramıyor olmasıdır. Bankacı olmak için KPSS sınavına girmeniz gerekmiyor.
3. bölümden en az%50'sinin (en az 25 doğru) doğru olarak cevaplandırılması ve 60 ve üstü puan alınması gerekmektedir.
Bu bankalar her yıl düzenli olarak personel alımı gerçekleştirmek için banka sınavları düzenlerler. Geçtiğimiz dönemlerde kamu bankaları için yapılan atama ve sınavlarda KPSS puanı şartı aranıyorken günümüzde hiçbir banka KPSS ile personel alımı gerçekleştirmiyor.
Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren İktisat, Ekonometri, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası ...
İlgili 23 soru bulundu
sorulan soruların 1. bölümden en az %50'sinin(en az 25 doğru), 2. bölümden en az %50'sinin(en az 20 doğru) ve 3. bölümden en az %50'sinin(en az 25 doğru) doğru olarak cevaplandırılması ve 60 ve üstü puan alınması gerekmektedir.
Adayların sınava başvurabilmesi için; 1. T.C. vatandaşı olmak, 2. 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak, 3. Müfettiş Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı ünvanı için ikamet şartı aranmamaktadır.
Bankacılık bölümü mezunları P1 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. Bankacılık bölümü mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Bankacılık bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorumludur.
Sınavsız kamu personeli alımına ilişkin ilk düzenlemeler, 1923 yılında kabul edilen 3201 sayılı Kanun ile yapılmıştır. Bu Kanun ile, kamu kurumlarına personel alımı için KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılmasına izin verilmiştir.
Banka yazılı sınavlarında genel olarak en az 70 puan alınması gerekir. KPSS şartı ile personel alımı yapan kamu bankaları da ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olmasını ister. Bazı bankacılık pozisyonlarında istenen bu puanlar en az 80'e kadar yükselebilir.
29 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ziraat Katılım Bankası Servis Görevlisi işe alım mülakatları sonucunda asil ve yedek adaylar belirlenmiştir. Mülakat sonucunuza ulaşmak için tıklayınız.
Halkbank personel alımı kriterleri neler? KPSS şartı yok!
Yazılı sınav İstanbul Üniversitesi tarafından 3 merkezde (Ankara,İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa) 03 Aralık 2023 Pazar günü saat 14:00'da gerçekleştirilecektir. Üniversite, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla değiştirebilecektir.
Bilinmesi gereken diğer önemli konu ise Ziraat Bankası çalışanları Devlet memuru değildir, 4857 sayılı İş Kanununa tabidirler ve işçi statüsünde çalışırlar.
Ziraat Bankası personel alımı başvuruları 24 Ekim 2023 – 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvurular; İstanbul Üniversitesi'ninhttps://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr/ internet sitesine üye olarak gerçekleştirilecek. sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir.
BAŞVURU TARİHLERİ
https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacak.
İŞKUR'dan KPSS şartı olmadan personel alımı! Başvurular başladı. Malatya, Karaman, Ardahan ve Elazığ illerine dikkat! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, farklı illerde bulunan Kaymakamlıklar ve Valilikler için KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılacağını duyurdu.
Sınava girmeden devlet memuru olmak isteyenler sözleşmeli alım ilanlarına başvur yapabilirler. Engelli devlet memuru kadrolarına başvuru yapacak bireyler ise İŞKUR tarafından düzenlenen kura seçimlerine dahil olarak devlet memurluğu için başvuru yapabilirler.
Açıktan atamada ise KPSS şartı yoktur ve bazı devlet kurumları basılı veya dijital kanallar ile personel alımı yapacağını duyurur. İlanı veren kuruma gidilerek ya da online olarak yapılacak başvuruların sonrasında adaylar sözlü veya yazılı sınavlardan geçirilerek işe alınır.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler bankacı olarak çalışabilirler. Bankacı görevi bankalardaki bütün müşteri işlemlerini gerçekleştirir ve bankanın idari süreçlerinde etkin rol oynar.
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Personeli, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Personeli, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmak istediği bankayı seçmesi gerekmektedir. Her bankanın özel olarak hazırladığı sınavları bulunmaktadır. Sonrasında ise bankanın mülakatlarına katılması gerekmektedir. Başarılı olduğunuz takdir de bankada çalışmaya hak kazanmış olursunuz.
Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 03 Aralık 2023 Pazar günü saat 14:00'da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak. Yazılı sınav İstanbul Üniversitesi tarafından 3 merkezde (Ankara,İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa) gerçekleştirilecek. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
3. Grup Memur (İdari Alan) İçin:
Her soru eşit puanlı olup yazılı sınav notu 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Yanlış cevaplar doğruları götürmeyecektir. Her bir sınav türünden en az %50'sinin doğru cevaplanması kaydıyla, ortalama puanı 55 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri