Kredi kartı borcu yapılandırması için Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunmanız gerekiyor. Daha sonra ise yapılandırma talebinde bulunarak gerekli evrakları doldurarak imzalayacaksınız. Ziraat Bankası, kredi kartınızın borcunu ödeyecek ve sizin gelir durumunuza göre yapılandıracak.
Sonradan taksitlendirme işlemi Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.
Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsin. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır.
Ziraat Bankası yapılandırma yapan bankalar arasında. Ziraat Bankası'ndan aldığınız kredinizi, banka ile görüşerek güncel yapılandırma faiz oranı üzerinden yapılandırabilirsiniz.
Kredi kartı borcuna en fazla 60 ay vade ile yapılandırma yapılabilir. Ancak bu durum kişinin bankayla olan ilişkisine göre değişiklik gösterebilir. Kredi kartı kullanıcılarına 5 kez borcu yapılandırma hakkı verilir.
İlgili 20 soru bulundu
Takip süresi ise 3 dönem/ay olmak üzere toplam 90 gündür. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemiyle ilgili sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına yeni taksitleri düzenli bir şekilde ödemeniz son derece önemlidir. Kredi kartı yapılandırma en fazla 12 taksit ile yapılır.
Kredi kartı borcu ilgili mevzuat kapsamında "kredi kartı üzerinden yapılandırılırsa" en fazla 12 ay olarak taksitlendirilebilir (ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda ise vade 36 ay olabiliyor).
Bireysel Krediler de yeniden yapılandırma ne demektir? Bireysel müşterilerin kredilerinin, müşterinin gelirine/nakit akışına uygun şekilde düzenlenecek yeni bir ödeme planına bağlanarak ve/veya vade uzatımı yapılarak, sorunsuz geri dönüşünün sağlanmasını teminen yapılacak yapılandırma işlemleridir.
Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz.
Kredi Borcundan Dolayı Banka ve Maaş Hesaplarına Haciz Gelmesi. Ödenmeyen kredi borçları, bir süre sonra yasal takibe düşer. Yasal takipte banka ya da borcu devralan varlık yönetim şirketi, tüketiciden ödemeyi tahsil etmeye çalışır. Bu süreçte tüketiciye çeşitli ödeme kolaylıkları sağlanır.
Asgari ödeme tutarının ödenmesiyle kart normal statüye geri dönmektedir. Ayrıca bir takvim yılı içinde asgari ödeme tutarı; toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına, üst üste üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımı ile mal ve hizmet alımına kapatılır.(
Nefes Ayları özelliğinden SMS (NEFESAYLARI boşluk kartın son 6 hanesini 4757'ye göndererek), Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şube, Müşteri İletişim Merkezi ve Şubelerimiz kanalıyla yararlanılabilir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir. İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Kredi kartı borcunun tamamı ya da asgari ödeme tutarı ödenmezse borç bakiyesine kredi kartı gecikme faizi işlemeye başlar. Banka borcu tahsil edemediği takdirde kredi kartının kullanıma kapatılması, yasal takip sürecinin ve haciz işlemlerinin başlatılması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Ekstre erteleme ile kredi kartı son dönem ekstre borcunun, en az asgari tutarının ödenmesi sonrasında kalan ertelenebilir borç tutarını işlem tarihinden itibaren aylık %1,36 faiz oranı üzerinden 3 aya kadar erteleyebilir; 12 aya kadar taksitlendirebilirsiniz.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Ekstre borcunun bir kısmının ödenmesi halinde taksitlendirilebilir bakiyeden kalan bakiye üzerinden faiz ve taksit hesaplanacaktır. Ekstre Taksitlendir başvurusu sırasında kredi kartının gecikme veya takip statüsünde olmaması gerekmektedir.
Öncelikle bankanızın internet şubenizin ödemeler sekmesinden SGK prim tahsilatları seçilir. Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi 4A İşveren tahsilatları, 7440 Yapılandırma İşveren seçilir ve işyeri sicil numarası yazılarak devam edilir. Açılan ekranda yapılandırma taksitleri görülecektir.
Ancak, 1. ve 2. taksitlerin sürelerinde tam ödenmemesi ya da ilk 2 taksit süresinde ödenmesine karşın bir takvim yılında 3 taksitten daha fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise kanun hükümlerinden faydalanma hakkı kaybedilecek ve ödenen tutar kadar yasadan istifade edilecektir.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri