Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Dekont almak için genel anlamda üç yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki banka şubelerinde yapılan işlem olarak bilinmektedir. İkinci yol ise atmlerde yapılan işlemdir. Son yol ise bankalara ait olan online işlemlerdir (internet bankacılığı, mobil bankacılık vs.).
Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
İhtiyacınız olduğunda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan veya 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden, yaptığınız işlemlerin imzalı dekontlarını şubenize uğrayarak alabilirsiniz.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
IBAN numarasını hesap kartınızı kullanarak atm'den alabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak da alabilirsiniz.
Banka hesabından fatura, alışveriş, para transferleri gibi ödeme işlemleri yapıldıktan sonra müşteriye verilen fişe "Dekont" denir.
Genellikle bankalar tarafından kullanılan ve işletmelerin cari hesaplarındaki değişiklikleri bildiren belgelerdir.
Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır.
Yalnızca e-dekont ile dekont arasındaki fark ise şu şekilde ifade edilebilir; dekont ıslak imza alındığı takdirde geçerlilik kazanır ve kurumlara ibraz edilir. E-dekont ise ıslak imza zorunluluğu yer almadan geçerliliği olarak kurumlara ibraz edilme imkanı vardır.
E-şubemiz üzerinden açacağınız Kokpit uygulaması ile hisse işlemlerinizi sürükle- bırak yaparak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızla ilgili ter türlü detay ( Nakit ekstresi, hisse ekstresi, hacim detay bilgisi) bilgiye E-Şubemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
"Seri Kodu" alanında tanımlanan seriye ait başlangıç numarası tanımlanan alandır. İlgili seri için son kullanılan dekont numarasının izlendiği alandır.
E-dekont, Gelir İdaresi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışma sonucunda fiziki dekontların, yasal geçerliliği olacak şekilde elektronik ortama taşınmasıdır. Bütün fiziki ve dijital dekontların ismi e-dekont olarak değiştirilmiştir.
Banka dekontu
Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.
Banka ekstresine ilişkin kısım ise aşağıdaki şekilde olmalıdır. "Bilindiği üzere bankaya ait işlemlerde muhasebe kaydına esas belge dekont olmaktadır. Dekontların e-Defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “dekont” olarak kaydı yapılır ve dekontun numara ve tarihinin de girilmesi zorunludur.
Havale yapan kişi aslında karşı tarafa olan borcunu ödemektedir ve ödediği borca karşılık dekont almaktadır. Dekontta, maalesef Türk Borçlar Kanunu 103. maddesinde sayılan makbuzdur değildir, çünkü dekont alacaklıdan değil Bankadan alınan bir belgedir.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
(3) e-Dekont uygulaması zorunlu bir uygulama olmayıp, dekont belgesini düzenleyen bankalar, istemeleri halinde 1/1/2019 tarihinden itibaren uygulamaya dahil olabileceklerdir.
Senet/Çek İade Dekontu, Finans Bölümü'nde, "Kayıt/Dekont" menüsünün altında yer alır. Senet/Çek İade Dekontu, Müşteri senetleri/Çekleri ve Borç Senetleri/Çekleri kayıtlarından, satıcılara ve bankalara ciro edilen çek/senetlerin portföye iade edilmeleri durumunda kullanılan bölümdür.
444 0 333 numarasına sahip olan müşteri hizmetlerini arayarak kartınızın hesap ve iban bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda internet bankacılığı ya da atmler aracılığı ile de hesap numarası ücretsiz olarak da öğrenebilirsiniz. Şube Kodu: 1-4 hane arasında olabilir.
Bankalara gidemeyen kişiler, ATM cihazlarından yardım alabilir. Kart, ATM cihazlarına takılarak hesap detaylarına tek tıkla ulaşılabilir. Eğer kişiler ATM bulamıyorsa, bankaların mobil uygulamalarını telefonlarına indirerek ihtiyaç duydukları IBAN numarasına ulaşabilir.
4747 IBAN Sorgulama
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri