Zirkon taş faydaları ile de bilinir. Zirkon taşı, endüstriyel alanda sıklıkla kullanılan bir taştır. Özellikle, zirkon taşı, kimyasal reaktiflere dayanıklıdır ve yüksek ısılara dayanıklı olduğundan, ısıya dayanıklı kaplamalar, refrakterler, fırınlar ve elektrotlar için sıklıkla kullanılır.
Zirkon, Kamboçya, Madagaskar, Kanada, Ukrayna, Myanmar, Sri Lanka, Tayland ve Avustralya'da bulunur. Yaklaşık %37'lik bir oranla Avustralya, bu mineralin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Sertlik derecesi 7,5 – 8 arasında değişen bu doğal ve değerli taş mücevher yapımında kullanılır.
Başak burcunun taşları arasında sitrin ve zirkon bulunuyor.
Zirkon taşı genellikle, kolye, küpe ve bileklik gibi takı yapımında kullanılır. Zirkon taşı endüstriyel alanda da kendine geniş bir kullanım alanı bulur. Zirkon taşı şık bir takı olarak kullanılmasının ötesinde sağlığa faydaları ve şifası ile de biliniyor.
İlgili 43 soru bulundu
Öncelikle zirkon taşınızı çakmakla ısıtın. Eğer aldığınız ürün imitasyon ise, çakmak ile ısıtıldığı zaman kalitesiz olduğu meydana çıkacaktır. Üstündeki boya yanıyorsa ve taş farklı bir renge döndüyse, anlayın ki o sahtedir. Isıtırken bu uygulamayı uzun süre ve yüksek ısıda gerçekleştirmeyin.
Pırlantalar yüksek parlaklık ve alevlenme özelliklerine sahiptir. Zirkonlarda oldukça parlak ve alevlenme özelliklerine sahip olsa da pırlantalara kıyasla bu daha azdır. Bunların yanı sıra, pırlantalar doğal oluşları sebebiyle de oldukça pahalıdır. Zirkonlar ise, uygun fiyatlı bir alternatiftir.
Tende kaşınma, alerji, yara ve kızarıklık yapmaz.
Zirkon, silikat mineral grubundan bir türdür ve kimyasal formülü ZrSiO4'dür. Zirkon, saf halinde beyaz renklidir ve güneş ışığı altında yeşil, sarı, gri veya siyah renkte olabilir.
Zirkon taşı farklı renklerde olabilir ancak en yaygın renkleri kahverengi, sarı, yeşil, pembe ve renksizdir. Doğal olarak oluşmuş zirkon taşları canlı ve berrak bir renge sahip olurken boyalı veya yapay zirkonlar genellikle mat veya soluk bir renktedir.
Zirkon Taşlı Kolye Kararır mı? Zirkon taşı doğal bir mineral olup kararmaz.
Zirkon Taşı Nasıl Parlatılır? Kaba bir miktar sıcak su doldurulur ve birkaç damla bulaşık deterjanı eklenir. Daha sonrasında zirkon taşlı takılar bu kabın içerisine konur ve 3-5 dakika bekletilir. Takılar kabın içerisindeyken yumuşak bir fırça ile fırçalanır.
Sertlik: Zirkon taşı, Mohs sertlik ölçeğine göre 6.5-7.5 arasında bir sertliğe sahiptir. Bu da zirkonun dayanıklı bir taş olduğunu gösterir. Ancak, pırlanta gibi daha sert taşlar karşısında çizilebilir.
Zirkonlar, Doğal pırlantanın renk skalasına sahip değildir. Kısa sürede zirkon taşlarda matlaşma ve çizilme yaşanır ve bu temizlenme ile ortadan kalkacak bir durum değildir.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Antik kazılarda bulunan sitrin taşı, bu bilgileri doğrular niteliktedir. Tüccar, başarı ya da para taşı olarak bilinen doğal taşın, yüzyıllar boyunca para, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Kasalarda saklanarak sahibine sonsuz bir zenginlik vereceği düşünülür.
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Zirkon taşı genellikle yüzük, küpe, bileklik gibi bir çok değerli takı yapımda kullanılan, estetik görünümlü ve insan vücuduna bir çok faydası bulunan bir doğal taştır. Bu taş, atom taşı gibi ısıya dayanıklı olduğundan ve estetik görünümünden dolayı yüzük, küpe ve bileklik gibi değerli takı yapımında kullanılır.
Zirkon taşı gümüş gibi değerli madenlerle bir araya getirilerek ince tasarımlarla taçlandırılır ve insanların beğenisine sunulur. Zirkon taşı pırlantaya olan benzerliği ile takılarda çok tercih edilen doğal bir taştır.
Tanım olarak pırlanta, milyonlarca yıl içerisinde oluşan elmas madeninin 57 fasetli özel olarak kesilmiş biçimidir. Zirkon ise, doğada koyu kırmızıdan turuncuya kadar ve maviden şeffaf renge kadar birçok renk tonunda bulunabilen, zirkonyum elementinden yapılan bir taştır.
Doğal kaynaklı elmas değerli taşların parlaklığını yansıtan Swarovski® Zirconia taşları, stil, kırılma ve dayanıklılık göz önünde bulundurularak yaratılmıştır. Swarovski® Zirconia doğal olarak oluşan bir taş olmasa da, bu değerli taşın yapımı yüksek kaliteli hammaddeler ve düşünülmüş, titiz bir yaklaşım içerir.
Doğal zultanit taşı güneş ışığında parlak yeşil tonlarda iken loş ışıkta ise pembe, mor gibi bir renge bürünür. Doğada renk değiştirme özelliğine sahip nadir seçenekler arasına girer. Bu nedenle tüm dünyada ve özellikle Türkiye'de büyük rağbet görür. Türkiye'de yoğun olarak çıkarıldığından popülerliği oldukça fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri