Zirkonyum kaplama diş tedavisi herhangi bir şekilde sorun yaratmaz, sağlıksız da değildir. Aksine estetik bir görünüm için daha fazla uygununu da bulamazsınız. Değişik renk seçeneklerinde bulunan bu dolgu uzun vadede leke tutmaz. Gülüş tasarımı için tercih edilebilir.
Zirkonyum dişlerde renk değişimi olur mu? Doğal dişler canlı olduğundan gıda ve içeceklerden etkilenir. Ancak yapay kaplama olan zirkonyum leke ve renk değişimi konusunda etkilenmez.
Dişin asıl rengi zirkonyum kaplama rengini etkilemez. Uzun yıllar sonra bile zirkonyum diş kaplamanın rengi değişmez. Zirkonyum diş kaplama estetik yapısı ile doğal dişlerden ayırt edilmezler. Zirkonyum diş kaplamalarında gün ışığında ve fotoğraf flaşında oluşan opak görüntü oluşmaz.
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz. Ancak, bir nedenle sararan dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.
Zirkonyum Kaplamada Dişler Zamanla Renk Değişimine Uğrar Mı? Yapılacak uygulama ve malzemenin kaliteli olması çok önemlidir. Zirkonyum kaplamada renk değişimi gibi bir olasılık görülmez. Zirkonyumun yalıtıcı yapısından dolayı çay ve kahve tüketimi gibi nedenlerle oluşabilecek renk değişimleri görülmez.
İlgili 45 soru bulundu
Zirkonyum diş temizliği nasıl yapılır? Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Zirkonyum diş pürüzsüz yüzeyi sayesinde çay, kahve, sigara gibi dış etkenlerden etkilenmeyip sararma veya renk değişimine uğramazlar. Zirkonyum kaplama rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Zirkonyum dişlerin uzun ömürlü olabilmesi için günde en az 2 kez dişler fırçalanmalıdır. Dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılmalıdır.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Bunu sırrı rodyum kaplamadır. Sizlere kısaca rodyumdan bahsedelim. Rodyum aşınmama özelliği olan bir metaldir. Madencilikte kullanılan bu metal, takı sektöründe duyulan ihtiyaç ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizlere kararmayan takılar elde etmemizi sağlamıştır.
Zirkonyum dişler ileride renk değiştirir mi? Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Zirkonyum Diş Sararır Mı? Diş Estetiği Zirkonyumlara ya da hiçbir porselene beyazlatma işlemi uygulanamaz, beyazlatma tedavilerinden etkilenmezler. Aynı şekilde sararmazlar. Çünkü pürüzsüz ve kaygan yüzeyleri olduğu için hiçbir şekide renklendirici ajanlar yüzeylerine tutunamazlar.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Zirkonyum Kaç Seansta Biter? Kaplama yaptırmak ortalama olarak 3-4 seans sürecek olan bir işlemdir. İlk seanslarda zirkonyum diş kaplama için uygunluk ve manuel doktor kontrolleri yapılır. Sonrasında ölçü alınır ve kaplamaların hazırlığı için laboratuvar çalışmaları beklenir.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Zirkonyum kaplama aynı zamanda uzun ömürlü olması, dış etkenlerle (sık kahve-çay tüketimi, sigara kullanımı vb.) renk değiştirmiyor olması, dolayısıyla da tercih edilen bir üründür.
Ancak kaplama tekrar kullanılması düşünülüyorsa kron sökücü ile tekrarlayan hafif darbelerle sökülerek çıkarılması hedeflenir. Zirkonyum kaplamalar bu darbelere karşı biraz daha dayanıksızdır ve kırılabilir.
Zirkonyum kaplamalarda dış yüzey; pürüzsüz, kaygan ve bakteri tutulumuna izin vermeyen özelliktedir. Bu sebeple herhangi bir renklenme olması söz konusu değildir. Uzun yıllar sonra bile renklenme zirkonyum kaplamaların rengi değişmez.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
B1 diş rengi VITA Classical renk skalasının en beyaz renk tonudur. B grubu renkleri kırmızı, sarı tonları içerir ve B1, B2, B3 ve B4 olarak dört alt tona sahiptir.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri