Diş kaplamalarının düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. Bu nedenler arasında; kaplamanın yaşlanması, dişteki çürüme veya çatlaklar, diş eti hastalıkları, dişlerin aşırı sıkılması veya travma yer almaktadır. Kaplamalar genellikle dayanıklıdır.
Bağlantıda meydana gelecek zayıflık, yetersiz bağlayıcı kullanımı da kaplamanın düşmesine neden olabilir. Uyumsuz kaplamalar: İyi bir kaplama, altındaki dişe maksimum yüzey teması ile oturmalıdır. İyi bir ölçü, detaylı bir işçilik ile bu sağlanabilir.
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz. Tıpkı doğal dişiniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Doğal dişe özel yapışkanlar aracılığıyla sabitlenen zirkonyum kaplamalar, yerinden oynamaz veya dişten düşmez.
Düşen kaplama dişin nasıl yapıştırılacağı konusunda en hızlı şekilde yapılması gereken en yakın eczaneye uğramanızdır. Buradan düşen kaplama dişi yapıştırmak için geliştirilen ve satışa sunulan ürünlerden birini satın almanız olacaktır. Eczane tarafından size en uygun şekilde tavsiye edilen ürünü satın alabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Düşen diş kaplaması, genellikle acil bir durum gerektirir ve bir diş hekimi tarafından yeniden yapıştırılmalıdır. Bu nedenle, kaplama düştüğünde veya gevşediğinde, en kısa sürede bir diş hekimine başvurmak önemlidir. Diş hekimleri, nedenin tespiti ve uygun tedaviyi sağlama konusunda uzmanlaşmışlardır.
Kaplamalar genellikle dayanıklıdır. Ancak zamanla yıpranabilir veya yapışkanlığı zayıflayabilir. Eğer diş kaplamanız düşerse, panik yapmayın. Çünkü kaplamaları yeniden yapıştırmak mümkündür.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
Zirkonyum diş kaplamaların ömrü ortalama 5 ila 15 yıl arasında değişmekle birlikte bu sürenin kullanılan malzemenin kalitesi ve hastanın kullanım özellikleri gibi faktörlerden etkilenebileceği göz ardı edilmemelidir. Düşük kalitede malzemeler kullanılması halinde zirkonyum diş kullanım süresi daha kısa olacaktır.
Zirkonyum kaplamalar düzenli olarak fırçalanmazsa ve temizlenmezse, kaplama altında çürüme veya kaplama çevresinde diş eti hastalığı oluşabilir.
Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Zirkon, doğada bulunan en güçlü maddelerden biridir, dolayısıyla iyi bakıldığı sürece 10 yıldan uzun süre rahatlıkla kullanılabilirler. Hatta çok iyi bakılırlarsa bu süreyi 15-20 yıla kadar çekmek de mümkündür. Zirkon kaplamalara uygulanacak bakım, doğal dişlere uygulanacak bakımdan farklı değildir.
Zirkonyum Diş Ne Zaman Oturur? Uygun dişlerin belirlenmesi ve röntgen görüntülerinin değerlendirilmesi gibi pek çok süreç dahil olmak üzere, iki hafta içinde zirkonyum kaplamalar tamamlanır.
Özellikle diş kaplamalarında kullanılan medikal yapıştırıcılar porselen kaplama kron kaplama, zirkonyum kaplama ve implant tedavilerinde kullanılmaktadır.
Ara bölgede kullanılan yapıştırıcı miktarı fazla kalınlıkta gelirse gevşemeler görülebilir. Kaplamanın gevşemesi, açılan aralıktan bakterilerin sızmasına olanak verir ve dişin çürümesine sebep olabilir. Kronun gevşediği hissedildiğinde hemen diş hekimine başvurulmalıdır.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Zirkonyum, E-Max ve metal destekli porselen kaplamalar kırılma, çatlama ve düşme durumlarına karşı 5 yıl boyunca garanti kapsamındadır.
Herhangi sert bir darbe ya da farklı olumsuz bir travma haricinde zirkonyumların kırılma olasılığı ise oldukça düşüktür. Zirkonyum içerisinde bulunan kronlar ise gerekli bakımların yapılması dahilinde çürüme durumu gerçekleşmemektedir.
Metal kaplamalarda, metalden yansıyan gri görüntünün azalması için diş kesilirken, zirkonyum kaplamada diş dokusu daha az kesilir.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Kaplama Diş Sökümü Zor Mu? Kaplama yapılan dişlerin sökülmesi zor değildir. Maksimum 1 saat içerisinde dişlerinizin büyük bir kısmındaki kaplamalar çıkarılır. Böylelikle detaylı muayene yapılarak çürük ya da diğer sorunlarınız tespit edilir.
Porselen kaplamaların ömrü, uzmanlar tarafından ortalama olarak 5 ila 10 yıl kadar nitelendirilmektedir. Kaplamanın kalıcılık oranı kişinin ağız ve diş sağlığına ne kadar önem verdiği ile ilgilidir. Porselen kaplama aşınmaya karşı dayanıklı bir yapısı vardır ancak zaman içerisinde bakım gerektirir.
Eğer kaplama dişiniz hava alıyorsa, hemen panik yapmayın. Bir diş hekimine başvurarak durumu değerlendirmeli ve uygun tedaviyi belirlemelisiniz. Genellikle, hava alan kaplama dişin onarılması veya tamamen değiştirilmesi gerekebilir. Ancak, bu durum diş hekiminizin yapacağı değerlendirme sonucunda belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri