Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 2023 ve 2024 dönemi için düzenlenen uygulamaya göre lisede 30 gün mazeretsiz okula gelmeyen öğrenciler bir üst sınıfa geçemeyecek ve sınıf tekrarı yapacaktır.
Liselerde ders ortalaması 50 olan ve 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023- 2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala, liselere başlayacak olan binlerce öğrenci, "Lisede sınıfta kalma var mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, liselerde sınıfta kalma yeniden uygulanacak.
İlk dönemde sınıfta kalma yok sorumlu geçme var 2. dönem var kalma notlar birleştiriliyor hocam. Birinci dönemde sorumlu geçme de yok. Bir dersten sorumlu geçip geçmeyeceğin iki dönem ortalamasına bakılıp karar verilir.
İlgili 20 soru bulundu
Decapat. İlk dönemden kalma diye bir şey yok. İki dönem ortalamasına bakılıyor. Ancak zayıfın varsa o dönem belge alamazsın.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
2024 ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devamsızlık Affı Geri Gelmeli
Her yıl olan devamsızlık affı 2023-2024 eğitim yılı içerisinde kaldırıldı.
Yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilir. Alt sınıflar dahil 4'den fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıfta kalır.
2024 Yılında Ortaokulda Sınıfta Kalma Var Mı? 2024 yılında ortaokulda sınıfta kalma uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmelikle değişikliğe uğramıştır. Yeni yönetmeliğe göre, ortaokulda sınıfta kalma uygulaması tamamen kaldırılmamış, ancak esnetilmiştir.
Liselerde devamsızlık sildirme, velilerin dilekçe vermesiyle mümkündür. Ancak okul yönetimi, tüm süreç boyunca inisiyatif kullanmakta yetkilidir.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma olmayacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti, liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Öğrenciler en az 50 not ortalaması ile en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Alt sınıf dahil 6 dersten başarısız olan sınıf tekrarı yapacak. 30 günden fazla özürsüz devamsızlık yapanlar da sınıfta kalacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliklerin arasında öğrencilerin devamsızlık süreleri de bulunuyor. Buna göre 2 gün üstüste okula gelmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
2022-2023 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıflar için özürsüz devamsızlık affı 10 güne, toplam devamsızlık affı ise 30 güne çıkarılmıştı. Bu düzenleme, 17 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile yapılmıştı.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI?
Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Aynı alanda/dalda ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler, ders yılı sonunda farklı bir alandan/daldan tekrar kayıt yaptırabilirler.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri