Zirkonyum Diş Provası Nasıl Olur? Zirkonyum diş provası dişteki rahatsızlıkların ve dişin kaplamaya uygun hale getirilmesinin ardından yapılır. Hazırlanan diş maketlerinin dişlerin yüzeyine ve üzerine uygunluğu kontrol edilerek prova işlemi gerçekleştirilir.
Son yıllarda uygulanan mock up tekniği ile kişiler artık tedaviye başlamadan önce dişlerin nasıl göründüğünü bire bir görebilmektedir. Tedavi öncesinde dişlerden alınan ölçülerle yapılacak dişlerin plastikten deneme modelleri yapılır. Bu dişler takılacak dişlerin bire bir aynısıdır ve ağza yapıştırılabilir.
İşlem ortalama 1 hafta ile 10 gün arasında sürer. Bu süre içinde ilk gün dişin kesim işlemi yapılır. Sonrasında iki kez prova yapılır.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Zirkonyum diş yapımı ne kadar sürer? Zirkonyum dişlerin yapımının laboratuvar aşamaları 4-5 gün sürer hekimin yapacağı diş kesimi, ölçü, planlama, prova ve finalde yapıştırma işlemiyle birlikte toplam süre 1 hafta civarındadır. Zirkonyum dişlerin ömrü ne kadardır? Zirkonyum dişler aşınmaya karşı çok dirençlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum diş provası dişteki rahatsızlıkların ve dişin kaplamaya uygun hale getirilmesinin ardından yapılır. Hazırlanan diş maketlerinin dişlerin yüzeyine ve üzerine uygunluğu kontrol edilerek prova işlemi gerçekleştirilir. Prova işlemi yapılacak dişin eksikliklerinin giderilmesi açısından önemlidir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Gülüş tasarımında, Zirkonyum, Lamine veya E-Max rengi seçerken en çok B1 diş rengi tercih edilir.
Diş kesilmeden kaplama yapılmamaktadır ancak lamine yapılabilmektedir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Porselen prova: Restorasyonun bitiminden önceki aşamadır. Laboratuvarda hazırlanan porselenin komşu, karşı dişler ve çevre dokularla ilişkisi kontrol edilir. Renk ve estetik olarak yüzünüz ve gülüşünüz ile uyumu kontrol edilir. Hastaya uygun karakterizasyonlar bilgi verilerek bu aşamada yapılır.
Daha sonrasında dişli prova yapılır. Bu prova sırasında hazırlanmış olan mum şablonlar hastaya uygun olarak seçilen yapay dişler hastanın ağzında denenir. Bu prova sırasında hastanın konuşma ve dişler üzerine bastırılınca herhangi bir oynama olup olmadığı gözetlenir.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Porselen diş kaplamalar estetik bir görünüme sahip değildirler. Işık geçirmeyen bir yapıda oldukları için parlak bir görüntü ortaya koyamazlar. Ancak estetik bir yapıya ve ışık geçirme özelliğine sahip olan zirkonyum, kişilerin gün içerisinde parlayan ve beyaz bir diş yapısına sahip olmasını sağlamaktadır.
Porselen kaplamalar takıldıktan sonra alışma sürecinden sonra bir sıkıntı yaşanmaz. İlk zamanlar sıcak soğuk hassasiyeti olabilir. Çiğneme , ısırma sırasında ağrı hissediliyorsa muhtemelen kaplamalarda yükseklik vardır. Diş hekiminize gidip yüksekliği düzelttirebilirsiniz.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
1-Zirkonyum dişler koku yapar mı? Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Zirkonyum diş fiyatları 2023 yılı için ortalama 1500₺ ile 3500₺ arasında değişir. Kliniğimizden fiyat almak için 0553 333 5530 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Zirkonyum Kaç Seansta Biter? Kaplama yaptırmak ortalama olarak 3-4 seans sürecek olan bir işlemdir. İlk seanslarda zirkonyum diş kaplama için uygunluk ve manuel doktor kontrolleri yapılır. Sonrasında ölçü alınır ve kaplamaların hazırlığı için laboratuvar çalışmaları beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri