Zorkun Yaylası Rakım Çam, sedir, köknar ağaçları içindeki yayla 1650 metre rakımında olup yaz mevsiminde nüfusu 80 bine kadar ulaşmaktadır.
Osmaniye'nin güneydoğusunda, Nurdağı eteğinde bulunan bu yaylalar, Zorkun yaylası yolu üzerine kurulmuş olup, toplam 26 km asfalt yolla ulaşılır. Yolun l2. km' sinde bulunan Ürün yaylasının ulaşımı kolaydır.
Osmaniye'deki 1650 metre rakımlı Zorkun Yaylası, kar yağışıyla beyaza büründü.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) desteklediği proje ile Tortum Gölü karşısındaki tepeye yapılan cam teras, ziyaretçilerine boşlukta yürüyor hissi vererek doyumsuz manzara imkanı sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu'nun seyir terası, tam olarak 450 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek cam terası olma özelliğine sahip. Bu kadar yüksekten kanyonun doğal güzelliğine bakmak ise hem ürkütücü hem de büyüleyici.
uzun zamandır gitmek istediğim bir yerdi. hafta sonu ailecek gidip görme fırsatımız oldu. otopark ücreti yok cam terasa giriş ücreti kişi başı 3 tl. cam çizilmemesi için ayağınıza galoş veriyorlar. manzara çok güzel, aşağıda kanyon var su akıyor.
OSMANİYE'NİN COĞRAFYASI
36 57' - 37 45' Kuzey Paralelleri (enlemleri) arasında yer alır. Doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana ve kuzeyinde ise Kahramanmaraş illeri vardır. Yüzölçümü 3.279,9 km2 olup, deniz seviyesinden 121 m. yükseklikte ve Akdeniz'e 20 km. mesafededir.
Osmaniye Akdeniz bölgesinde bulunan bir şehir olsa da deniz bulunmayan bir yerdir. Bunun nedeni ise şehrin denize kıyısının olmamasıdır. Osmaniye şehrinin bir kısım toprağı İskenderun Körfezi'ne 7-8 km yaklaşır.
Yöresel Lezzetlerimiz ; Osmaniye simiti yanında. vazgeçilmez şalgamı, Mantısı, Bayram Kömbesi, Etli. Kömbesi, İçli Köftesi, Zorkun Tavası ve Kışın. vazgeçilmez çorbası Tırşik 😋 ve daha saymakla.
Birkaç yıldır Osmaniye'nin sadece yüksek kesimlerinde bulunan ilçelerde etkisini gösteren kar, bu yıl merkez ilçelerinde de etkisini göstermeye başladı. Son birkaç yıldır kış aylarını yaz gibi geçiren Osmaniyeliler karın yağmasıyla beraber mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
Ordu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kar yüksekliği 4 metreye ulaştı.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Kızıldağ Yaylası, Karaisalı ve Adana'nın yüksek rakımlı yaylalarından birisidir. Yerleşim yerlerinin rakımı 1550 metreden başlayarak 1700 metreye kadar değişmektedir.
Hendek ilçe sınırları içinde yer almaktadır. Dokurcun ve Çiğdem Yaylası arası 18 kilometredir. Bununla birlikte Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem köylerine, buradan da 1.500 metredeki Çiğdem Yaylası'na ulaşılabilmektedir.
Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80. ilidir. 1933'e kadar il olan Osmaniye'nin eski adı Cebelibereket'tir. O tarihte Adana iline bağlanmış, 24 Ekim 1996 tarihinde yapılan yasal düzenlemeyle tekrar il olmuştur. Akdeniz Bölgesi'nde, Çukurova'nın en doğusunda yer alır.
Cebelibereket Sancağı, 1877 yılında Gavur dağlarının asayişini sağlamak için kurulmuştur. 30 yıl Yarpuz' da, 15 yıl da Osmaniye'de konuşlandırılmıştır. 1923'de Cumhuriyetin ilanı ile Sancakların vilayete dönüştürülmesi nedeniyle “ Cebelibereket Vilayeti” adını almıştır.
Bunlar Osmaniye Merkez, Kadirli, Düziçi, Bahçe, Toprakkale, Sumbas ve Hasanbeyli ilçeleridir. Osmaniye'nin nüfusa göre en kalabalık ilçesi Merkez ilçesidir. Buranın nüfusu 263,104'dür. Ayrıca ilçeler arasından en az nüfusa sahip ilçesi ise 4,214 nüfusu ile Hasanbeyli ilçesidir.
Kadirli, şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Osmaniye'nin en büyük ilçesi olma özelliğini taşımaktadır. İlçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 127.416'dır.
Osmaniye'de depremin bilançosunu açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Osmaniye'de 251 bina maalesef yıkıldı. 695 vatandaşımızı kaybettik, 2 bin 220 yaralımız var” dedi. Ayrıca Bakan Kasapoğlu, vatandaşların evlerine dönmeleri için hasarsız bina çalışmalarının başladığını duyurdu.
Başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olup, Türkiye'nin yerfıstığı üretiminin %50'sini karşılamaktadır.
Sert bir şekilde metal cisimlerle bilinçli bir şekilde vurulmadığı sürece camlar çok zor kırılmaktadır. Kırıldığı anlarda çevreye zarar vermeyen yapıda olan cam balkon camları sizleri ve çevrenizdekileri korur. Kırılma durumda camlar tavla zarı küçüklüğüne ayrılarak etrafa dağılır.
Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan ve Tortum Gölü üzerine yaptırılan Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terası ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Tamamen camdan oluşan 30 metrelik bir balkon, şehrin heyecanına ev sahipiliği yapıyor. İstanbul'un sembollerini, tarihi simgelerini ve modern yapısını keşfedin. Gökyüzünde, 200 metrenin üzerinde, 2 kattan oluşan Emaar SkyView, unutulmaz bir deneyim sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri