Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez.
"Zorla güzellik olmaz" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin ya da bir durumun zorla güzel veya iyi hale getirilemeyeceğini ifade eder. İnsanlar veya durumlar üzerinde baskı kurularak, istenilen sonucun alınamayacağını belirtir.
Yerin kulağı var Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, herhangi bir yerde konuşulan şeylerin, beklenmedik bir şekilde başkalarına ulaşabileceğini ve bu yüzden konuşurken dikkatli olunması gerektiğini belirtir. Gizli konuşulan şeylerin bile başkalarına ulaşabileceği uyarısında bulunur.
Varsa hünerin, her yerde vardır yerin Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir kişinin sahip olduğu yetenek ve becerilerle her yerde kabul görebileceğini ve saygınlık kazanabileceğini belirtir.
Emek Olmadan Yemek Olmaz sözü, ancak çalışıp çabalayarak başarılı olunabileceği anlamına gelir. Hem maddi hem de manevi kazançlar emek vererek elde edilir. İnsan, ideallerini gerçekleştirmek için planlı programlı bir şekilde ilerlemeli. Emek vermediğimiz işlerden başarılı beklememiz hatalı bir tutumdur.
İlgili 30 soru bulundu
Kolay yoldan, emek harcamadan bir başarıya ulaşılamayacağını, başarı için alın teri dökmek gerektiğini vurgular.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Türk Dil Kurumu açısından ev alma komşu al atasözünün anlamı için 'Bir mülk edinirken öncelikle komşulara bakılmalıdır. ' yorumu çıkıyor. Yani yerleşim olarak ikamet edilecek bir yer için, çevredeki insanların güvenilir ve iyi olması çok daha önemlidir.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
"Burun Kıvırmak" deyimi, Türkçede bir şeye veya birisine karşı ilgisizlik, hoşnutsuzluk veya küçümseme göstermek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin bir şeye, bir duruma veya birisine karşı ilgi göstermemesi, onu beğenmemesi veya onu küçümsemesi durumlarında kullanılır.
Can damarına basmak deyiminin bir kişiyi sinirlendirmek için kullanıldığını söylemek mümkündür. Çünkü o kişi için mühim bir konuda söylenen herhangi bir şey damarına basmaya yol açar. Buda karşı tarafın oldukça çok sinirlenmesi demektir. - Babasının can damarına basacak birçok kelime ağzından çıktı.
Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sürekli yalan söyleyen kişilere insanların güvenini kaybettiklerini ve bu nedenle gerçek bir durumda dahi inanılmayabileceklerini anlatır. Yalan söylemek, insanların güvenini sarsar ve zamanla inandırıcılığı zayıflar.
Ak akçe kara gün içindir atasözü Türk Dil Kurumu'na göre 'Türlü sıkıntıları aşarak kazanılan paranın, dar zamanda insanın imdadına yetişmesi' anlamına gelmektedir.
Zorla Güzellik Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: 1) kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez 2) bir iş insana zor kullanılarak yaptırılamaz.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
Sanat Altın Bileziktir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Sanatı olan bir kimse her daim her yerde kendine bir iş alanı bulabilir. Bu sanatı icra ederek para kazanıp hayatını idame ettirebilir. Bu sanatının değeri altın gibi olup her daim kişiye kazandırır.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırılır.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Dibi Görünmeyen Sudan Geçme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişirken her yönünü iyice araştır.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri