Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç).
Bir dersten kaldığımda aynı dersi ne zaman almak zorundayım? MADDE 28 – (1) Bir dersten başarısız olan, devamsızlıktan kalan ya da bir dersi alması gereken yarıyılda/yılda almayan veya alamayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda/yılda almak zorundadırlar.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur. Yaz okulunda dersi alabilirsin devlet okulunda ücreti düşüktür bunun özelde fazla bayağı. Dersin bağlı dersleri var mı ona dikkat etmek gerek.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
İlkokulda veya lisede herhangi bir dersten kalınca takdir veya teşekkür belgesi alınamıyor. Yani 1 dersten kalıp diğerlerini geçen bir öğrenci maalesef belge alamıyor. Diyelim ki karnede 1 tane 1 olsun ve diğerleri 5 olsun. Bu durumda o öğrenci takdir veya teşekkür belgesi alamaz.
İlgili 25 soru bulundu
Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi'nde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
İşte, MEB AÖL mezuniyet kredi sayısıyla ilgili ayrıntılar. AÖL mezuniyet kredi sayısı MEB'den gelen açıklamayla belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler bir dersten başarısız olup bu dersi ikinci defa aldıklarında,ikinci defa ders ücreti ödemektedir. Bir öğrencinin konuya ilişkin, Tüketici Mahkemesi' nde açtığı davada Mahkeme, bu uygulamanın hukuka aykırı olduğuna karar vermiştir.
(2) Yılsonu başarı puanı, mezuniyet puanının hesaplanmasında esas alınır. MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Genel bilgi olarak şu cevabı verebiliriz, Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı ...
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
a) Öğretim planından en az 30 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, b) Öğretim planından en az 60 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, c) Öğretim planından en az 95 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar.”
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri