ZOVİRAX'ı belirtilerin veya enfeksiyonun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken sürede hasarlı bölgeye uygulayınız (kızarıklık veya hastalığın başlayacağına dair sezgi). Tedaviye sonraki belirtilerde de (kabarıklık veya sıvı dolu kabarcık) başlayabilirsiniz.
Erişkinler: Page 3 3 Suçiçeği ve Zona Tedavisi: 800 mg ZOVİRAX günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır.
İçerisinde Asiklovir (Zovirax) veya Valasiklovir (Valtrex) içeren kremler sık aralıklarla (günde 4-8 kez arası) sivilcelere sürülebilir. İçerisinde Asiklovir (Zovirax) veya Valasiklovir (Valtrex) içeren ilaçlar özellikle sık aralıklarla tekrarlayan hastalarda koruyucu olarak uzun süre kullanılabilir.
Genital herpes için kullanılan antiviral ilaçlar şunlardır: Asiklovir (Zovirax)
Erişkinler; Uçuk tedavisi; Günde 5 kez 200 mg ortalama 4 saatlik aralarla, gece dozu atlanarak, alınmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir, ancak şiddetli başlayan enfeksiyonlarda sürenin uzatılması gerekebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Anti viral özelliği olan buz uçuk yaralarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Buz oldukça iyi tedavi seçenekleri arasında olarak bilinir. Buz tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Kantaron Yağı: Dudak uçuğuna iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise kantaron yağıdır.
Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
ZOVİRAX, Herpes simplex virüs (HSV) ve Varicella zoster virüs (VZV) virüslerine karşı etkili antiviral bir ilaçtır.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Tedavinin en az altı ay boyunca kullanılması ve yeni sivilce çıkışı tamamen durduktan en az 2 ay sonrasına kadar tedaviye devam edilmesi gerekmektedir.
İlaç tedavisi kişiye göre değişir, arkadaşınızın ilacı, size iyi gelmeyebilir. Sivilce tedavisinde en zor dönem ilk 4-6 haftadır, bu dönemde ilaçlara bağlı ciltte tahriş, sivilcelerde geçici bir artış ve alevlenme görülebilir, iyileşme ise genellikle 2. aydan itibaren başlar. Tam bir iyileşme için 4-6 ay gerekir.
Tedavi, herpes labialis (uçuk) için en az 4 gün ve genital herpes (cinsel bölge uçuğu) için de en az 5 gün devam ettirilmelidir. Eğer iyileşme olmazsa, tedaviye toplamda 10 güne kadar devam edilebilir.
Zovirax®, Hernovir®, Aklovir®, Asiviral®, Virosil® ve Acyl® gibi ticari isimler altında pazarlanan bir guanozin analoğu antiviral ilaçtır.
ZOSTEX şiddetli mantar enfeksiyon tedavisinde kullanılan etkin madde flusitozin içeren ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.
ASİVİRAL'i belirtilerin veya enfeksiyonun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken hasarlı bölgeye uygulayın (kızarıklık veya hastalığın başlayacağına dair sezgi).
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: AKLOVİR'in nasıl kullanılacağı hakkında doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Erişkinler: Suçiçeği ve Zona Tedavisi: 800 mg AKLOVİR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir.
VİROSİL etken madde olarak asiklovir içerir ve 10 g'lık alüminyum tüp ambalajlar halindedir. VİROSİL, ilk ve tekrarlayan genital Herpes ve Herpes labialis de dahil olmak üzere Herpes simplex deri enfeksiyonlarının (uçuk) tedavisinde kullanılır. içeriğindeki diğer maddelere alerjik iseniz bu ilacı kullanmayın.
Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
C vitamini vücudu virüslere karşı korur. Bu nedenle uçuk gibi yaralara karşı portakal, kırmızıbiber, yeşil biber, brokoli, çilek, greyfurt ve kivi gibi bol miktarda C vitamini ürünleri tüketilmelidir. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir.
Stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, güneş ışınlarına maruz kalma, ateş, viral enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve güneş yanıkları uçuk virüsünün vücutta aktif hale gelmesinde tetikleyici rol oynar.
Bir gecelik tedavi
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
Dudakta Uçuk Neden Çıkar? Uçuk, dudakta kendini ağızda kırmızı ve içi sıvı dolu kabarcıklar halinde kendini gösterir. Bu bölgedeki uçuk genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Herpes simpleks virüsünün neden olduğu bu durum öpüşme ve yakın temas ile bulaşır.
Genellikle uygulanan ve olumlu sonuç gösteren ürünler; süt, sirke, sarımsak, aloevera, nane yağı, çay ayacağı gibi bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin pamuk ve ya kulak çubuğa yardımı ile uçuğa sürülmesi uçuğu rahatlatır ve kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri