Daha yeni kaşıntıyı ve alerjiyi önleyen, Loratadin(Claritin, Alavert), Feksofenadin(Allerga), Setirizin(Zyrtec), Levosetirizin(Xyzal) gibi ilaçlar daha iyi seçenekler olabilir ve uyuşukluğa neden olma olasılığı daha düşüktür.
Geniz akıntısının kaynağı olan mukoza salgısının azaltılması, şikâyetin giderilmesi adına temel hedeftir. Bu amaçla sıklıkla antihistaminik ilaçlar, dekonjestan burun spreyleri veya steroid içerikli intranazal spreyler kullanılır.
Alerjiler. Alerjiye bağlı geniz akıntısını düzeltmek için alerjiye neden olan şeylerden uzak durmak gerekir. Semptomların hafifletilmesi için uzman doktor antihistaminikler, kromolin, steroid burun spreyleri ve oral steroidler yazabilir.
ZYRTEC®; 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve ürtikerin (kurdeşen) tedavisinde kullanılır. ml/dk'nın altında olduğu böbrek yetmezliği) var ise bu ilacı kullanmayınız.
Alerjik reaksiyonlar, sinüs kökenli enfeksiyonlar, ortamdaki toz ve kirler, yeterli sıvı tüketilmemesi geniz akıntısına neden olabiliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Normalde renksizdir. Alerjide yapışkan, enfeksiyonda kıvamlı ve sarı ? yeşil renk alır. Geniz akıntısı sinüslerin artmış mukus yapımından meydana gelir.
Eczanelerde reçetesiz satılan ilaçlar, burun ve boğazdaki tıkanıklığı azaltmaya ve geniz akıntısını gidermeye yardımcı olabilir. Tuzlu burun spreyleri, bireylerin burun açıklıklarını nemlendirir ve geniz akıntısı semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Tek doz 10 mg setirizin uygulanmasını takiben etki, deneklerin %50'sinde 20 dakika içinde ve %95' inde 1 saat içinde başlar. Bu etki, tek doz uygulamayı takiben, en az 24 saat sürer.
ZADITEN'in doğumdan itibaren 3 yaşına kadar çocuklarda etkinlik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Kontrendikasyonlar: Ketotifen veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
ZADITEN berrak, renksiz veya soluk sarı solüsyondur ve 5 ml çözelti içeren şişeler ile kullanıma sunulmaktadır. ZADITEN alerji için kullanılan ilaçlar grubuna dahildir, alerji nedeniyle gözlerde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklığın tedavisinde kullanılır.
Zencefilli çay, zencefil buharı, zencefilli su geniz akıntısından kurtulmanızı kolaylaştırır. Zencefil, tarçın, bal, limon karışımı da geniz akıntısı için önerilen karışımlar arasındadır. Şayet geniz akıntınız yeni başladıysa, çok fazla ilerlemeden zencefili tüketerek bu hastalığı durdurabilirsiniz.
Mukusun türü altta yatan hastalığa göre değişmektedir. Akciğerlerde üretilen mukus genellikle öksürükle dışarı atılabilmektedir. Mideden gelen salgılar, geniz akıntısı ve sinüs akıntısı balgam olarak görülmez. Ancak bu salgılar yüksek seviyede salgılandı taktirde solunum yollarını tıkayıcı bir etki gösterebilmektedir.
Bununla birlikte, geniz akıntısı tedavi edilmezse aşağıdaki olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir: Sürekli rahatsızlık: Geniz akıntısı, sürekli olarak burun akıntısı, boğaz tahrişi, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir.
Geniz akıntısının tedavisi ne kadar sürer? Geniz akıntısının tedavi süresi farklı farklı. geniz akıntısının nedeni örneğin bir nezle veya grip ise, genellikle 5 ila 10 gün sürelik bir tedavi ile düzelir. Akut iltihaplı sinüzitlerde 10 ila 14 gün tedavi uygulanır; bazen basamak tedavisi ile süre uzatılabilir.
Çay veya tavuk suyu gibi ılık ve sıcak içecekler mukusu inceltebilir ve dehidrasyonu önler. Bunun yanında bol su içmek mukusu inceltir ve burnun içini nemli tutar. Bu da semptomların azalmasını sağlar. Hastalığın 10 günden fazla sürmesi halinde doktora muayene olmak önemlidir.
Geniz akıntısı, çoğu zaman bir hastalık belirtisi olarak ortaya çıkar ve genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda, uzun süreli veya kronik geniz akıntısı, ciddi bir altta yatan sağlık sorununun belirtisi olabilir ve bu durumda bir doktora başvurmak gerekebilir.
ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır.
Allerjik ritine sekonder gelişen ABS'de antihistaminikler (Allerset, Alores, Zaditen Vs) burun akıntısını azalttıkları için kullanılmaktadır.
Ateş, nezle, ürperme, baş ağrısı, öksürük ve vücut ağrılarıyla birlikte deri döküntüsü, deride kızarıklık, dudaklarda, gözlerde ve ağızda kabarcıklar, Deride ve gözlerde sararma, dışkı renginde açılma, idrar renginde koyulaşma (sarılık, karaciğer hastalığı, karaciğer iltihabı, belirtileri).
6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)). 12 yaş üstü adölesan ve erişkinlerde: Günde bir kez 10 mg (günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez 2 tam kaşık)). Uygulama şekli: ZYRTEC ağızdan kullanım içindir.
Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. DELODAY alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
ALLERSET® alerjik nezle ve nedeni bilinmeyen müzmin (kronik) kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ALLERSET®; 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve kronik idiopatik ürtikerin (nedeni bilinmeyen müzmin kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
İlk olarak, nemli hava solumak, nemlendirici veya buhar makinesi kullanmak, geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bol su içmek vücudu nemli tutar, mukusu inceltir ve geniz akıntısını hafifletebilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğazı yatıştırabilir ve mukusu temizleyebilir.
Soğuk algınlığı gibi daha hafif enfeksiyonlarda semptomatik iyileşme yapacak ilaçlar verilerek hastaya istirahat ve bol sıvı alımı tavsiye edilir. Burun salgısını azaltmaya yönelik antihistaminik ve dekonjestan içerikli burun açıcı spreyler sıklıkla reçete edilir.
Çocuklarda görülen geniz akıntısı nedenlerinden en sık olanları grip, sinüzit ve alerjik nezledir. Bu sık nedenlere yönelik doktorun inceleme yapması ve alerjik nezle düşündüren durumlarda çocuk alerji uzmanına yönlendirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri