büyümesi, kaşıntı, durmaksızın hareketle belirgin aşırı huzursuzluk hali, sedasyon, somnolans (uyuklama hali), stupor (uyuşukluk), taşikardi (anormal hızlı kalp atışı), tremor (titreme) ve idrar retansiyonu (birikmesi) gibi yan etkiler bildirilmiştir.
Tek doz 10 mg setirizin uygulanmasını takiben etki, deneklerin %50'sinde 20 dakika içinde ve %95' inde 1 saat içinde başlar. Bu etki, tek doz uygulamayı takiben, en az 24 saat sürer.
Antihistaminler uyku yapar ancak tüm alerji hapları uyuşukluğa neden olmaz. Loratadin ve setirizin gibi bazı yeni antihistaminikler, kan-beyin bariyerini difenhidramin ve doksilamin gibi daha eski antihistaminikler kadar kolay geçemedikleri için uykunuzu getirme olasılığı daha düşüktür.
6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 1/2 tablet) 12 yaş üstü ergen ve erişkinlerde: Günde bir kez 10mg (1 tablet) uygulanır. Uygulama yolu ve metodu: ZYRTEC® ağızdan kullanım içindir. ZYRTEC®'i yeterli miktarda sıvı (örn. bir bardak su) ile yutunuz.
Alerji ilaçlarının bilinen etkilerinden bir tanesi de uyku derinliğini artırmasıdır. Derinliği artan uykuda gevşeyen boğaz dokuları daha fazla titrediğinden horlama da daha fazla oluyor. Alerji ilaçlarından antihistaminikler uykuyu derinleştirir.
İlgili 37 soru bulundu
AERIUS ayrıca, ürtiker (alerji ile görülebilen bir deri hastalığı) ile birlikte kaşıntının giderilmesi, derideki kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında da kullanılır. Bu belirtilerin giderilmesi tüm gün boyunca sürer ve normal günlük aktivitelerinize devam etmenize ve uyumanıza yardımcı olur.
En iyi sonuç için bu ilaçlar alerji şikayetleri ortaya çıkmadan alınmalıdırlar. Antihistaminiklerin ortaya çıkardığı en sıkıcı yan etki "uyku hâli" vermeleridir. Bu durum gece yatmadan önce alındığında iyi olabilse de gündüz sıkıntı yaratabilir.
ZYRTEC®'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ancak mutlak gerekli olduğunda dikkatle kullanılması önerilir. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.
Daha yeni kaşıntıyı ve alerjiyi önleyen, Loratadin(Claritin, Alavert), Feksofenadin(Allerga), Setirizin(Zyrtec), Levosetirizin(Xyzal) gibi ilaçlar daha iyi seçenekler olabilir ve uyuşukluğa neden olma olasılığı daha düşüktür.
Psikomotor fonksiyonlarla ilgili objektif testlerde setirizinle rastlanan sedasyon sıklığının plasebodaki kadar olduğu anlaşılmıştır. Nadir olarak aşırı duyarlılık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon, ağız kuruluğu ve gastrointestinal bozukluk gibi hafif ve geçici yan etkiler bildirilmiştir.
Etkileri genellikle çok hızlı gelişmez. Maksimum plazma düzeyine 2-3 saatte ulaşır → bu düzey 4-6 saat sürer. Etkileri uzun süreli olup, çoğunlukla 10-12 saat civarındadır.
Alprazolam (XANAX), lorazepam (ATİVAN), klonazepam (RİVOTRİL) bu amaçla kullanılmaktadır. Klonazepam ayrıca huzursuz bacak sendromu, periyodik kol bacak hareketleri, uyurgezerlik ve uykuda diş gıcırdatma gibi uyku bozukluklarında da etkilidir.
ZADITEN berrak, renksiz veya soluk sarı solüsyondur ve 5 ml çözelti içeren şişeler ile kullanıma sunulmaktadır. ZADITEN alerji için kullanılan ilaçlar grubuna dahildir, alerji nedeniyle gözlerde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklığın tedavisinde kullanılır.
ZADITEN'in doğumdan itibaren 3 yaşına kadar çocuklarda etkinlik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Kontrendikasyonlar: Ketotifen veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. DELODAY alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
Mevsimsel Alerjiler
Polen alerjisi gibi mevsimler alerji çeşitleri bahar ayında göz kaşıntısı yapar. Alerjik nedenlerle ortaya çıkan göz kaşıntılarına; gözde sulanma, burun akıntısı, hapşırık gibi belirtiler eşlik edebilir.
İlk olarak, nemli hava solumak, nemlendirici veya buhar makinesi kullanmak, geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bol su içmek vücudu nemli tutar, mukusu inceltir ve geniz akıntısını hafifletebilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğazı yatıştırabilir ve mukusu temizleyebilir.
Geniz akıntısının miktarını artıran faktörlerin başında alerjik reaksiyonlar gelir. Mevsimsel alerji, gıda alerjileri, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinit gibi durumlarda hapşırmayla birlikte burun akıntısı artar ve daha akışkan hale gelir.
Alerjen immünoterapi
İmmünoterapi, genellikle haftada bir veya iki kez bir dizi enjeksiyon şeklinde verilebilir. Doz, hastanın toleransına göre haftada bir veya iki haftada bir artırılabilir. Tolere edilen maksimum dozun enjeksiyonları daha sonra her iki ila dört haftada bir yıl boyunca verilebilir.
Çocuklarda kullanım: ZYRTEC®'in 2 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmez.
Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.
Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor! - Şikayetvar. Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor!
Alerjik reaksiyonlar bazen, yorgunluğa, baş ağrısına ve hatta depresyona neden olabilir; alerji ve kronik yorgunluk birlikte görülebilir. Alerjik hastalıklardan özellikle alerjik rinit ve gıda alerjileri ile gıda intoleransının, yorgunluk ve depresyonu tetiklediği bilinen bir gerçektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri