Adım adım açıklama: 0 / -1 ifadesinin sonucunu istiyor bizden . Cevabımız sıfır olacaktır. Pay kısmı 0 olduğu zaman payda da sonsuz sayıdan herhangi biri bu fark etmez, ne olursa olsun cevabımız her daim sıfırdır.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir. Bölümün sonucu pozitif sonsuz ya da negatif sonsuz olabilir. İki sonsuz da bir reel sayı belirtmez, dolayısıyla kesin olarak söyleyebiliriz ki, sayı bölü sıfır tanımsızdır.
Doğrulanmış Cevap
0( sıfır ) sayısı hangi sayıya bölsek cevap sıfır olur. Payda sıfır ise o sayı tanımsızdır.
İlgili 44 soru bulundu
0 hangi sayıya bölünürsa bölünsün cevap 0 olur. Yani 0 bölü -3 sorusunun cevabı 0'dır. Ayrıca 0 sayısının tüm sayılarla çarpımı da yine 0'dır.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir.
Tam sayılar, doğal sayılar (0, 1, 2, 3, …) ile bunların negatif değerlerinden (…, -3, -2, -1) oluşan sayı kümesi. Kesirsiz ve ondalıksız sayıların tamamı tam sayılardır. "-0" sayısı "+0" sayısına eşit olduğundan ayrı bir tam sayı değildir.
Adım adım açıklama: → 0 sayısı bir sayıya bölünmez 0 sayısı yutan elemandır yani hangi sayı ile bölersek bölelim sonuç daima 0 olur .
Yani sonuç olarak, 0/5 kaç eder sorusunun cevabı 0 olacaktır.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
B.) yani Rasyonel sayıdır.
Paydaları sıfır olmayan herhangi bir kesir, rasyonel bir sayıdır. Dolayısıyla, 0/1, 0/2, 0/3 vb. gibi birçok formda temsil edebileceğimiz için '0'ın da bir rasyonel sayı olduğunu söyleyebiliriz. Ama 1/0, 2/0, 3 / 0 vb. Bize sonsuz değerler verdiği için rasyonel değildir.
0'ın kendisi ise nötr bir tam sayıdır. Yani ne negatif ne de pozitiftir.
Doğrulanmış Cevap
Hem tam sayı hem de rasyoneldir .
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
sayının son rakamı 2 ile çarpılır, elde edilen sayı, kalan sayıdan çıkarılır. Çıkan sayı 7'nin katı ya da sıfır ise bu sayı 7 ile tam bölünmektedir.
Birler basamağında 0, 2, 4, 6, 8 rakamlarından herhangi biri bulunan sayılar (çift sayılar) 2 ile tam (kalansız) bölünebilir. Örneğin; 12, 44, 180, 1022, 7806, 9998 sayıları 2 ile tam bölünür. Rakamları toplamı 3 ve 3'ün katı olan sayılar 3 ile tam(kalansız) bölünürler.
Bir sayının birler ve onlar basamağı 00 ya da 4'ün katı ise sayı 4 ile bölünür. Son rakamı 0 veya 5 ise 5'e bölünür. Sayının rakamlarının altına birler basamağından başlayarak (sağdan sola doğru) a b c d e f 2 3 1 2 3 1 - + sırasıyla (1 3 2 1 3 2 ...)
Sıfıra bölünememe meselesi de şöyle mesela 2/0 demek 2=0×a demektir ve böyle bir a sayısı olmadığı için tanımsızdır denir. 0/0 da 0=0×a demektir a yerine herhangi bir sayı yazılabileceği için a belirsizdir denir.
Bir sayı 0 a bölünürse sayı tanımsız olur.
Cevap: 0 bölü sayı her zaman rasyoneldir.
Böyle bir ikilemde kalmak yerine tanımsız demek daha mantıklıdır. 0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir.
0 üssü 0 hala belirsiz olarak kabul edilse bile 0 üssü 0 yine 0 olarak kabul edilmiştir. 0 Üzeri 0 Sayısı Nedir? 0'ın bütün kuvvetleri yine bize 0 sonucunu vermektedir. Bu durumda o üzeri 0'da 0'dır.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri