Takılmaz.Takılırsa enjektörleri eline alırsın bir süre sonra!!
GDI, FSI ve TSI motor sistemleri genellikle LPG'de verimsizdir. Ancak istisna pek çok örnek de var. TSİ FSİ GDI araçlara bulunan sıvı sistem, LPG ile uyum sağlayamaz. Burada yine usta ellerde ve biraz fazla maliyetle uyum sağlanabilir ancak pek çok usta bu tip motorlara LPG bileşimini önerilmez.
Sebebi yakıt tüketimi. Araç yol bilgisayarında ortalama 11-12 gösterse de gerçekte 15 litrenin altına düşmeyen yakıt tüketiminden dolayı ve gürültülü, sarsıntılı motorundan kaynaklı pek tutulmadı.
Bu noktada bilmeniz gereken şey fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir. Ancak dizel araçlara LPG taktırmak hem çok maliyetli olduğu hem de istenen verimi sağlamadığı için genellikle tercih edilmemektedir.
FSI motora artık LPG takılıyor,2200 TL civarında bir fiyatı var,ayrıca hareket halindeyken %92 LPG %8 benzin tüketiyormuş.
İlgili 37 soru bulundu
fsi motor ise 1.6 hacminde olup turbo beslemesi yoktur ve tsi motora göre daha az performansı daha fazla yakıtı vardır.
honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. Fiat'ın 1.4 Fire (77 hp) motoruda listeye eklenebilir.
Bu motora sıvı sistem LPG takılmıyor. Sıralı sistemdeki karma tuketimli LPG sistemleri kullanılıyor hâlâ.
Teşekkürler. takılmasına takılır. Ama normal arabalardaki gibi belli bir süre sonra sürekli lpg yakmaz. Lpg ye geçtikten sonra belli aralıklarla (yada enjektörler ısındıkça bu noktadan emin değilim) benzin püskürtmesi yapar.
Yakıt deposu hacmi 70 litre. Üretici verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 10.5 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 6.2 lt/100km ve ortalama yakıt tüketimi 7.7 lt/100km olarak belirtilmiş.
FSI motor, VAG grubunun kullandığı atmosferik benzinli motor seçeneğidir. Bu motor türü geliştirilmeden önce 1.6 litrelik çok noktadan enjeksiyonlu MPI motorlar vardı. Daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri yakalamak için FSI motor geliştirildi.
Sorunlu değil, Biraz fazla yakıyorlar, çok fazla güç üretmiyorlar, turboları yok (TSI ve T-FSI haricinde), LPG'ye de sınırlı uyum gösteriyorlar.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir.
FSI motora sahip araçlar özellikle konforlu sürüşlerde düşük devirlerde aracın kullanılmasına olanak sağlamaktadır. FSI motorlar araçların daha az yakıt tüketmesini sağlayarak yakıttan tasarruf etmektedir.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
Golf 1.6 FSI 1,6 lt Benzin motoruyla güç üretiyor. 1598 cc motor 115 beygir güç ve 155 Nm tork üretiyor.
Araç Euro 4 emisyon standardına sahip. Yakıt deposu hacmi 55 litre. Fabrika verilerine göre, şehir içi yakıt tüketimi 8.7 lt/100km, Şehir dışı yakıt tüketimi 5.6 lt/100km ve ortalama olarak da 6.7 lt/100km yakıt tüketiyor.
Teknik özellikler Volkswagen Golf V 1.6 FSI (115 bg) 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Filtre değişim dahil kullanma kılavuzunda 4.5 lt.
FSI motorlar 155 Nm torku 4 bin devirde üretir. TSI motorlar ise 200 Nm tork seviyesine 1500-4000 devir arasında ulaşır. Bu da önemli bir performans farkı yaratır. Yani TSI motorlar FSI motorlara nazaran performansı daha yüksek motor türlerindendir.
FSI „yakıt tabakalı enjeksiyon” dan gelir, TSI „turbo tabakalı enjeksiyon” ve TFSI „turbo yakıt tabakalı enjeksiyon” anlamına gelir. Bu 3 motorun benzinli olduğunu ve VAG grubundan geldiğini söylemek zorunda değiliz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri