Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir.
1 adet haşlanmış mısır kaç kalori? 1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal.
Ayrıca orta boy patlamış mısır yaklaşık 15 gramdır.
1 Adet Mısır ve Pirinç Patlağı 42,02 kaloridir. Mısır ve Pirinç Patlağı içeriğinde 9,13 Karbonhidrat(g), 0,81 Protein(g), 0,17 yağ(g), 0,35 lif(g), 8,80 Sodyum(mg), barındırır.
Patlamış mısır diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar.
İlgili 30 soru bulundu
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
1 su bardağı haşlanmış mısır 192 kalori (200 gr.)
Patlamış Mısır Kaç Kalori? 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kkal'dir ve ortalama olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir.
Patlamış mısır çok sık olmamak şartıyla diyette, az miktar tüketilebilir. Hazır paketteki patlamış mısırların tuz ve yağ oranı fazla olacağından mümkünse mısırı evde patlatmakta yarar olacaktır.
Patlamış Mısır Yağlının 100 gramında 524 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 26 gram Patlamış Mısır Yağlıda 136 kalori bulunmaktadır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, katkı maddesi içermeyen bir atıştırmalıktır.
Patlamış mısır yüksek oranda lif içeriyor. Günlük önerilen lif miktarını düşündüğümüzde çok abartıya kaçmadan tüketilen patlamış mısır bu ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılıyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar da şu sonucu gösteriyor: Obeziteye, kalp hastalığına ve kilo vermeye etkili.
Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir katkı maddesi yoktur. 100 g için Enerji ve Besin ögeleri; Enerji 530 kcal Yağ 24,0 g Doymuş yağ 2,2 g Trans yağ* 0,16 g Karbonhidrat 63,0 g Şekerler 1,0 g Lif 12,3 g Protein 9,6 g Tuz 2,0 g * Ürün içindeki toplam yağın 100 g'ında 1 g'dan azdır.
Mısır Tüketmek Kansızlığı Önler!
En fazla da; yorgunluk, asabiyet hali ve halsizlik durumlarında iyileşmeler meydana geliyor. Hatta diyet sürecinde kabızlık ve kilo verme zorluğu yaşamamak için de günde bir bardak haşlanmış mısır tüketilebilir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Mısır (Kuru Taneli) kaç kalori? (65 gr)
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
Örneğin 60 kilo bir kişi otuz dakikalık koşu bandı koşusunda 230 kalori harcarken 70 kilo olan kişi 260 kalori harcayacaktır.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Yağsız patlamış mısırın 100 gramında 338 kalori bulunmaktadır. Yağsız patlamış mısırın 1 porsiyonu (18 gr) 61 kaloridir.
1 su bardağı dolusu bardak mısır kaç kalori: 96 kalori.
Derin bir tencere içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, yüksek ateş üzerinde ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra üzerine 1 çay bardağı mısır ekleyin. Mısırın üzerine de 1 çay kaşığı tuz serpiştirin. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın.
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz.
Patlamış mısır yorucu bir antrenman için vücudunuza gerekli enerjiyi veremez ve antrenman sonrası toparlanmanıza katkı yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri