Düğün hazırlama yollarına dikkat edilerek iyi bir bütçeyle yapılması mümkündür. Karamsar olunmaya gerek yoktur. Eğer çiftler isterse ve 1 ay içinde hızlı ve planlı bir şekilde olursa 1 ay düğün yapmak tabii ki mümkündür.
1 ay içinde düğün yapılabilir ancak biraz hızlı hareket etmek gerekir. Normal bir düğün hazırlıkları bir sene sürebilir dışarıdan bakınca basit gibi gözüken düğün hazırlıkları derine bakınca içinde bir çok ritüel ve uygulama bulunur bazı uygulamaları atlatmak isteseniz bile zor bir durumdur.
Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz. Eğer nikahın düğününde kıyılsın istiyorsan, daha öncesinde başvuru yapman çok doğru değil. Çünkü başvuruda kullanacağın belgelerin geçerlilik süresi 6 ay.
2021 Düğün Sezonu Ne Zaman Başlar
Mart-Haziran arasında düğününüz ertelendi ise tatiller ve sıcaklık nedeniyle çokta tercih edilmeyen Temmuz ve Ağustos aylarına durumunuza göre tercih edebilirsiniz.
Düğün hazırlıkları çiftler evlenme kararı aldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlanılır. Söz ve nişan bittikten sonra düğüne 2 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır. Düğün için ilk önce ne zaman olacağını her iki aile kararlaştırmalıdır. Kararlaştırdıktan sonra düğün tarihi belirlenmelidir.
İlgili 29 soru bulundu
Nikah ve Düğün merasimlerinde;
- Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecek.
DÜĞÜNDEN 2 AY ÖNCE
Nikah için tarih alınmalı.
Yaz Aylarındaki Düğünler Nerelerde Yapılır? Çiftlerin en sık düğün tarihi aldığı aylar yaz ayları olarak bilinir. Çünkü yaz aylarında yapılan düğünler için çok sayıda farklı alternatif ve mekan bulmak mümkündür.
Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Düğünden önce de kız düğün alış-verişine götürülür.
Düğünlerin vazgeçilmez bir parçası olan kına gecelerinin ne zaman yapılacağını kişinin kendisi belirlemektedir. Geçmiş dönemlerden günümüze kadar gelen süre zarfı içerisinde genellikle düğün gününden bir gün önce yapılmaktaydı. Ama zamanla düğünden 2 gün önce ya da 3 gün önce şeklinde de yapılabilmektedir.
Düğün hazırlama yollarına dikkat edilerek iyi bir bütçeyle yapılması mümkündür. Karamsar olunmaya gerek yoktur. Eğer çiftler isterse ve 1 ay içinde hızlı ve planlı bir şekilde olursa 1 ay düğün yapmak tabii ki mümkündür.
Bir kısım geleneksel düğünler Pazartesi günü başlar ve beş gün sürer, diğer geleneksel düğünler ise Cuma günü başlar ve dört günde tamamlanır.
Bu süreç ev almak ve kiralamak olmak üzere iki aşamalı oluyor. Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır. Çünkü evin içine tadilat yaptırman gerekebilir ki ustaların nasıl çalıştığını bilirsin.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat içerisinde yapılacak. Nikah törenleri arasında en az 20 dakika süre şartı olacak.
İdeal olarak, düğün salonunu 6-12 ay önceden ayırtmak en iyisidir. Ancak, popüler tarihler ve mekanlar için bu süre daha uzun olabilir ve 12-14 ay önceden rezervasyon yapmanız gerekebilir. Daha az popüler dönemlerde ve mekanlarda ise, 3-6 ay öncesinden rezervasyon yapmanız yeterli olabilir.
Şerbet günü başlayarak, gerdek ertesine kadar kız evinde olan eğlenceden kınaya gelinin giyiminden kuşamından süslenmesine kadar herşeyden yenge sorumludur. Un akşamı: Düğün Cumartesi günü başlar, ancak düğün hazırlıklarına Cuma akşamından başlanır.
Perşembe günü uğurlu gün sayıldığı için, kız istemeye Perşembe günü gidilir.
Düğünden 8-10 gün sonra damadın aile efradı,damadı ve gelini,el öptürmek için gelinin evine götürürler. Gelinle damat orada bulunan büyüklerin ellerini öperler. Gelinin annesi ve babası tarafından gelenlere ziyafet çekilir.
Düğün Salonu Kaç Kişilik Olmalı Düğünler genellikle 100 ila 300 arasında misafir ile düzenlenir. Ancak, daha küçük veya daha büyük düğünler de yapılabilir. Küçük düğünler için 50-75 kişilik salonlar uygun olabilirken, büyük düğünler için 500-600 kişilik salonlar tercih edilebilir.
Çünkü ülkemizde düğün sezonu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Fakat son zamanlarda kış düğünleri de oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır. Çünkü doğru seçimler ve doğru organizasyon ile muhteşem kış düğünleri yapmak da son derece mümkündür! Bir diğer yandan kış ayları, maliyet açısından da oldukça avantajlıdır.
Nikah için yetkili mercilere müracaat edildikten en fazla 24 saat sonra gün almak mümkündür. Her şey tamamlandıktan sonra 2-4 gün içinde nikah kıyılabilir. Ek olarak, "yıldırım nikahı" diye bir durum söz konusu değildir. Belgelerin toplanma süresi düşünüldüğünde, aynı gün içinde evlenmek imkansızdır.
Artık mevzuatta "yıldırım nikahı" diye bir olgu yok. Yıldırım nikahı ve diğer nikah işlem ve başvuruları aynıdır. Belgeler tamamlandığı taktirde 2-3 gün içinde nikah işlemi yapılabilmektedir. Hatta erken kalkıp programlı davranırsanız, ertesi gün bile evlenmeniz mümkün!
Evlendirme Yönetmeliği'nin 42. Maddesi gereği evlenmeye esas olan belgelerin geçerlilik süresi 6 aydır (180 gün). (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.) Mevzuat gereği aynı gün içerisinde nikâh işlemi yapılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri