1 bağ ortalama 48-52 adet patlıcan içerir.
1 dizi kurutulmuş dolmalık patlıcanda 45 - 50 adet kuru patlıcan bulunmaktadır.
Cevap: Merhaba, Bir dizide 50 tane vardır.İlginize teşekkür eder iyi günler dileriz.
Selam! Cevap : 1 orta boy patlıcan, ortalama 200 Gram'dır. Yani bir kilonun içine, 5 tane patlıcan sığabilir.
1 adet (79 gr) kuru patlıcan dolması 78 kaloridir. Kuru patlıcan dolmasının 100 gramı 3.96 gram karbonhidrat, 8.19 gram protein, 5.73 gram yağ içermektedir.
İlgili 39 soru bulundu
1 Adet Küçük Boy Patlıcan (100 gr): 17 kcal. 1 Adet Orta Boy Patlıcan (200 gr): 34 kcal. 1 Adet Büyük Boy Patlıcan (250 gr): 43 kcal.
1 adet (200 gr) patlıcan 34 kaloridir.
Kuru patlıcanın kendine has müthiş lezzeti, özenle seçtiğimiz baharatlar sayesinde tadı damağınızda kalacak, sizi bu lezzete aşık edecek. Denemeden bilemezsiniz, denedikten sonra da vazgeçebileceğinizi sanmıyoruz. Raf ömrü: 3 yıl. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz ve 3 gün içerisinde tüketiniz.
Alacağınız patlıcanları her ne kadar kurutacak olsanız da alırken taze olmasına, kabuklarının parlak ve koyu mor renkte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede patlıcan kurularının çok daha lezzetli olmasını garantilemiş olursunuz.
Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sebzelerde verim kaybı yaşandı. Antalya'da yüzde 90'lık verim kaybı oranıyla liste başı olan patlıcan, seradan 20 liraya çıkıyor. Mart ayı sonu itibarıyla ürün rekoltesinin artmasıyla fiyatların düşmesi bekleniyor.
Vallaha helal olsun👌👏👏Takip etmeyi unutmayınız.
Sık aralıklarla yapılan hasat kaliteli ürün verimini arttırır. VERİM: Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.
Patlıcanın Gövde Yapısı
Bitki boyu ortalama 60-100 cm'dir. Gövde yuvarlaktır. 4-5 boğumdan sonra dallanmaya başlar.
Cevap: Sap patlıcan patlıcanın sapının olduğu taraf efendim, sap kısmı da beraber kuruyor. Uç patlıcan patlıcanın alt kısmı. İkisi de dolmalık ürünler, lezzet farkı yok. Göbek patlıcanın sap ve uç patlıcandan tek farkı Nazilli köylerine has uzun patlıcanların göbek kısmından yapılmasıdır.
Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin. Ardından suyunu süzdürerek soğuk suya alın.
Patlıcan uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Ekim işleminden olgunlaşmalarına kadar ortalama olarak 60 ila 100 gün gerekir.
Patlıcanlarımızı satın alırken yumuşak olanları almamız gerekir. Sert olan 'erkek patlıcanlar' iyi pişmez diri kalır. Patlıcanlarımızın kararmaması ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletmeliyiz.
Temiz bir bezin üzerine serip güneş alan bir yere koyun. Kurumaya bırakın. 7-10 gün arasında bir sürede patlıcanlarınız kuruyacaktır.
Patlıcanlarınızı kurutma işleminden önce bol suyla iyice yıkamayı da unutmayın. Patlıcanlarınızı kuruttuğunuza kararmalarını önlemek istiyorsanız, kurutmaya başlamadan önce tıpkı patlıcanlı yemekleri pişirmeden önce yaptığınız gibi 1 saat kadar tuzlu suda bekletip siyah sularının çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı kuru patlıcan yemeği veya kuru patlıcan kavurması ise yanına pirinç pilavı olmazsa olmaz. Dilerseniz pirinç pilavı yerine domatesli bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Yanına cacık ve mevsim yeşilliklerinden salata ile kendinize veya misafirlerinize güzel bir menü oluşturabilirsiniz.
Bol miktarda lif içerdiğinden, bağırsaklara son derece faydası vardır. A1, B1, B2, C vitaminleri içermektedir. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri bakımından oldukça zengindir. Kolesterolün düzenlenmesinde yardımcı olur.
Bu minik oluşumlar, ürünün ilaçsız, yerli ve doğal olduğunu gösterir. Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş.
Patlıcan Yemeğinin 100 gramında 35 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 370 gram Patlıcan Yemeğinde 130 kalori bulunmaktadır.
Kalori değeri düşük olan patlıcan bol miktarda A, C ve B vitamini içerir. Diyet yapanlar patlıcanı gönül rahatlığıyla tüketebilir.
7. Ispanak, kabak, patlıcan: Lif açısından zengin olan bu sebzeler sindirim sırasında daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri