Havuç suyu, havuçtan üretilen meyve suyudur.
Havuç Suyunun 100 gramında 40 kcal kalori, ayrıca 1 Su Bardağı yani 200 gram Havuç Suyunda 80 kalori bulunmaktadır.
Havuç içeriğinde A vitamini olan ve antioksidan bakımından da zengin besinlerin başında geliyor. Çiğ olarak da salatalarda tüketebileceğiniz havuç düşük kalorili bir sebze olduğu için suyunu sıkarak kilo verebilirsiniz.
İçeriğindeki antioksidan ile cildi dış etkenlere karşı korur ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Ciltle birlikte özellikle tırnaklara ve saçlara faydalıdır. Havuç suyu saça faydaları arasında ise özellikle saçları beslemesi yer alır. Kalp sağlığına iyi gelen havuç suyu, kan temizleyici özelliği sahiptir.
İbrahim Saraçoğlu'ndan havuç suyu kürü; 3 ay boyunca her gün akşam yemeğinden 2 saat sonra taze sıkılmış 1 bardak havuç suyu içilmelidir. 3 ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa tekrarlayın. Akşam yemeklerinden 2 saat sonra 1 bardak havuç suyu içmek alışkanlık haline getirilmelidir.
İlgili 43 soru bulundu
Bağırsaklar İçin Faydalıdır: Havuç, içerdiği lifler ile sindirim sitemi için çok önemli bir besin kaynağıdır. Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar.
Havuç suyunu sabah kahvaltısından en az yarım saat önce aç karnına yahut gün içinde aç karnına içmek en sağlıklısıdır.
·Havuç: Adet söktürücü bitkiler listesinde, genelde göz sağlığına olan katkısıyla salatalarınızın vazgeçilmezi havuç da var. Havuç, östrojen hormonunu dengeler ve rahat bir adet dönemi geçirmenizi sağlar. Adet gününüzden birkaç gün önce 1-2 havuç tüketirseniz, adetinizin sökülmesi konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir. Kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara tüketilmesi tavsiye edilir. Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yenilmesi tokluk hissi sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.
Havuç suyu kilo vermek isteyen kişiler tarafından kullanılır. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olduğu için kilo verme sürecini hızlandırır. A vitamini deposu olduğu için göz sağlığı için birebirdir.
Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek.
1 Porsiyon (Orta) Yoğurtlu Havuç 150,93 kaloridir. Yoğurtlu Havuç içeriğinde 13,18 Karbonhidrat(g), 6,02 Protein(g), 8,46 yağ(g), 1,04 lif(g), 178,05 Sodyum(mg), 377,25 potasyum(mg), 222,16 Kalsiyum(mg), 6943,05 A Vitamini(ui), 4,39 C Vitamini(mg), 0,13 ve Demir barındırır. Yoğurtlu Havuç kalorisi ve besin değerleri…
1 orta porsiyon (230 gr) yoğurtlu havuç salatası 151 kcal. 1 çorba kaşığı (20 gr) yoğurtlu havuç salatası 13 kcal. 1 küçük kase (70 gr) yoğurtlu havuç salatası 46 kcal. 1 orta kase (140 gr) yoğurtlu havuç salatası 92 kcal.
A vitamini bakımından çok zengin olan havucun 100 gram havuçta 1670 mg A vitamini var. Ayrıca 33 mg kalsiyum, 5.9 gram C vitamini ve 12 mg magnezyum var. 100 gram çiğ havuçta 41 kalori var. Havuç suyunun kalorisi ise 40 dır. 100 gram bebek havucunda ise 35 kalori var.
Havuç, su ve lif oranı yüksek, kalorisi düşük besinlerdendir. 100 gram havuç sadece 41 kaloridir. Bu yüzden acıkmadan zayıflamak için havuç ideal bir yiyecektir. Lif oranı yüksek olan havuç bağırsakları çalıştırır ve yemeklerin yağa dönüşmesini engeller.
Cilt Sağlığı: Havucun cilde faydaları yine beta-karoten özelliğinden gelir. Beta-karoten cildi UV radyasyonunun verdiği zarardan korumaya çalışır. Akne, dermatit ve döküntülü cilt hastalıklarında tedaviye yardımcı bir roldedir. Karoten içeriği sayesinde ciltteki yara ve lekelerin iyileşmesine yardımcı olur.
Turuncu havuçların çok iyi bir beta karoten kaynağı olduğunu vurgulamalıyız. Beta karoten bitkilerdeki A vitamini öncüsü olarak bilinir. Mor veya siyah havuç ise bir antioksidan olan antosiyanin açısından son derece zengindir. (3). Hatta siyah havuç antioksidanlar açısından turuncu havuca göre dört kat daha zengin.
1) Adaçayı
Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz.
Hemen adet olmak isteyen kişiler çeşitli adet söktürücü bitkilerden faydalanmaktadır. Gün içerisinde 2 bardak adaçayı ve rezene çayı tüketmek adet olmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli bitki çaylarının içerisinde doğal zerdeçal ve zencefil eklenmesi adet periyodunun bir an önce gelmesine yardımcı olacaktır.
Östrojen hormonunun düzenleyici etkisi de bulunan havuç, bu özelliğinden dolayı âdet döneminin daha rahat ve daha az sancıyla atlatılmasına katkıda bulunur. Âdet söktürücü etkisi de olduğu düşünülen havuç, âdet döneminde aşırı tüketildiğinde âdet kanamasında artışa da yol açabilir.
Zengin besin ve mineral kaynaklarında nedeni ile aşırı bir şekilde tüketilmemesi gerekir. Fakat fazla havuç tüketimi kabızlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle dikkatli tüketimi önerilir.
Gaz söktürücü, idrar arttırıcı etkilerinin yanı sıra bağırsağın dostu olması da havuç faydaları arasındadır. Yani hem bağırsaklara yumuşaklık verir ve hem de mide ve bağırsaklara karşı yararlıdır. Yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlık sorununa çözüm sağlar.
Cevap; hem evet, hem hayır. Öncelikle; eğer mükemmel bir görüşten daha az bir görme yeteneğine sahipseniz, havuçlar görüş keskinliğinizi geliştirmeyecektir. Örneğin; havuç tüketimi hiç görmeyen birisine 20/20 görüşü vermeyecektir. Fakat sebzelerdeki vitaminler bir bütün olarak göz sağlığınızı destekleyicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri