1 dizi kurutulmuş dolmalık patlıcanda 45 - 50 adet kuru patlıcan bulunmaktadır.
1 bağ ortalama 48-52 adet patlıcan içerir.
Cevap: Sap patlıcan patlıcanın sapının olduğu taraf efendim, sap kısmı da beraber kuruyor. Uç patlıcan patlıcanın alt kısmı. İkisi de dolmalık ürünler, lezzet farkı yok. Göbek patlıcanın sap ve uç patlıcandan tek farkı Nazilli köylerine has uzun patlıcanların göbek kısmından yapılmasıdır.
Yemeklik kuru sebze fiyatları;
Taze Fasulye Kurusu 40 ₺ Yemeklik Patlıcan Kurusu 8 ₺ Yemeklik Kabak Kurusu 40 ₺ Yemeklik Acı Sivri Biber Kurusu 40 ₺
Kuru patlıcan dolması siparişleriniz için sepet ikonuna veya 'Ne Yersiniz?
İlgili 32 soru bulundu
hem bu şekli daha kolay hemde patlıcanın iç kısmı da ziyan olmuyor. bir orta boy patlıcandan 7-8 tane dolmalık patlıcan çıkar mı hiç şaka !
Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sebzelerde verim kaybı yaşandı. Antalya'da yüzde 90'lık verim kaybı oranıyla liste başı olan patlıcan, seradan 20 liraya çıkıyor. Mart ayı sonu itibarıyla ürün rekoltesinin artmasıyla fiyatların düşmesi bekleniyor.
Selam! Cevap : 1 orta boy patlıcan, ortalama 200 Gram'dır. Yani bir kilonun içine, 5 tane patlıcan sığabilir.
Sık aralıklarla yapılan hasat kaliteli ürün verimini arttırır. VERİM: Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.
Patlıcan uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Ekim işleminden olgunlaşmalarına kadar ortalama olarak 60 ila 100 gün gerekir.
toparlak ve biraz daha çekirdeklice bir patlıcan türüdür. özellikle közleme için idealdir.
Orta Doğu mutfağının ülkemize tanıttığı tatlardan biri de mütebbel! Közlenmiş, patlıcan, yoğurt, tahin ve zeytinyağı ile yapılır. Dillere destan lezzeti ve her menüye eşlik edecek tadı ile mütebbel yapımının detaylarını burada paylaşıyoruz.
Patlıcanın gövdesini de inceleyin; çeşide bağlı olarak, solgun, cansız bir renk yerine parlak, koyu beyaz veya canlı mor bir renk tonu olmalıdır. Parmağınızla patlıcanın gövdesine bastırın. Sebze baştan sona lapa gibiyse, onu atıp yerine sert, olgun bir patlıcan kullanmanız daha iyi olur.
1 Adet Küçük Boy Patlıcan (100 gr): 17 kcal. 1 Adet Orta Boy Patlıcan (200 gr): 34 kcal. 1 Adet Büyük Boy Patlıcan (250 gr): 43 kcal.
Patlıcanın Gövde Yapısı
Bitki boyu ortalama 60-100 cm'dir. Gövde yuvarlaktır. 4-5 boğumdan sonra dallanmaya başlar.
Dikim aralığı sıra üzeri 50-60 cm, sıra arası 70-100 cm arasında tercih edilir. Dikimden önce dekara 4-6 ton yanmış ahır gübresi ve yapılacak toprak tahlili sonuçlarına göre gerekli ticari gübrelerden verilir.
Ancak aşırı sulama yalnızca su israfının yanı sıra azot kaybına da yol açıyor. Bu, günün sonunda verimde kayıplar yaşanmasının da nedeni. Juan Carlos Díaz-Pérez ve Touria Eaton tarafından yürütülen çalışmada ise patlıcanın verim ve ürün kalitesini etkilemeksizin su kullanımının kısıtlanabileceğini ortaya koydu.
Gübreleme : Patlıcanlar gübreyi çok sever. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4-6 ton hesabı ile iyi vasıflı, yanmış ahır gübresi ve yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübrenin yarısı dikim esnasında, azotlu gübrenin ikinci yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir.
Patlıcan tropik iklimlerde ağaççık şekilde birkaç yıl yaşarken serin iklimlerde ise 1 sene yaşamaktadır.
10 kilo patlıcandaki nikotin oranı, 1 sigaraya eşdeğerdir. 1 gram karnabaharın içeriğinde 16.8 nanogram nikotin bulunur.
Patlıcan Yemeğinin 100 gramında 35 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 370 gram Patlıcan Yemeğinde 130 kalori bulunmaktadır.
“2002 de çeyrek altın 32 TL. 2022 de 1 kilo patlıcan 32 TL…
Patlıcanın ilk yetiştiriciliği MÖ 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya, sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Avrupa'ya getirilmesi 16. yüzyılda İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kontrollü bir şekilde toplanıp yetiştirilen deniz patlıcanlarının tekil bireyler tarafından toplanması yasaktır. Yasak olmasının sebebi, su altındaki yaşamı ciddi bir şekilde etkileyecek olmasıdır.
Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında yetişir.
Patlıcanın yetişmesi için hava sıcaklığı 21-35 derece arası olmalıdır. Yaz mevsimi boyunca market ve pazar tezgahlardaki yerini alır. Bunun yanında sonbahar mevsimi boyunca sıcak olan yerlerdeki hasadı devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri