Vücudun bu harekete alışması için biraz zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple başlangıçta plank hareketini 1 dakikadan az uygulamak gerekir. Normal şartlarda bir dakika boyunca yapılan plank hareketi, 10 kalori yakacaktır. Dik bir duruşun oluşmasına ve yağ yakımına yardımcı bu egzersiz, her gün uygulanmalıdır.
Eğer düzenli spor ve egzersiz yapan biriyseniz plank hareketini 1-2 dakika yapabilirsiniz. Dört ya da altı günde bir tam gün dinlenme yer alır.
Tüm kasları çalıştırdığı için kalp atışını hızlandırır ve vücuttaki kalorilerin yakılmasını sağlar. Bu sayede metabolizmayı hızlandırır. Düzenli olarak plank egzersizi yapıldığında omuz, sırt ve boyun kasları güçlenir. Bu kasların güçlenmesi duruş bozukluklarını giderir ve daha dik durmayı sağlar.
Plank evde veya spor salonunda kolayca uygulanabilen bir egzersizdir ve herhangi bir ek ekipmana ihtiyaç duymaz. Günde sadece birkaç dakika plank yapmak karın kaslarını güçlendirmek, gövde stabilitesini artırmak ve genel vücut sağlığını iyileştirmek için etkili bir seçenektir.
Plank: Ortalama kiloda olan bir insan 1 dakika plank egzersizi ile yaklaşık 10 kalori yakacaktır. Zıplamak: Ortalama kiloda olan bir insan 15 dakika zıplama egzersizi ile yaklaşık 100 kalori yakacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Çek Cumhuriyeti'nden Josef Salek, 9 saat 38 dakika 47 saniye boyunca plank pozisyonunda durarak dünya rekorunu kırmayı başardı. Şurada Paylaş! Plank pozisyonunda durma rekoru daha önce 9 saat 30 dakika 1 saniye ile Daniel Scali'ye aitti. Josef Salek aslında bir terapist, öğretim görevlisi ve kişisel gelişim koçu.
Normal şartlarda bir dakika boyunca yapılan plank hareketi, 10 kalori yakacaktır. Dik bir duruşun oluşmasına ve yağ yakımına yardımcı bu egzersiz, her gün uygulanmalıdır.
Etkili göbek eritme egzersizleri arasında yer alan ilk hareket plank hareketidir. Oldukça etkili bir hareket olan plank sayesinde metabolizma hızını artırabilir ve hareketi yapmadığın zamanlarda bile kalori yakmanı sağlayabilirsin.
Plank: Plank hareketi zor göbek eritme hareketlerinden biri olarak tanımlansa da herkes kendi kapasitesine göre bu hareketi çalışarak göbek yağlarından kurtulabilir. Bu hrekette yüzüstü yere uzanılır ve dirseklerden destek alarak üst vücut doğrultulur.
Bu şekilde süre başlatılır. Önerilen süre 30 saniye ile 1 dakika arasındadır. Yukarıda verilen yönergeye göre yapılan plank hareketine günde 30 saniye ile başlamak ideal olacaktır. Haftada 10 saniye arttırmak ve 1 ya da 2 dakika gibi bir süreye erişmek ideal hedeflerdir.
Karın kasları başta olmak üzere boyun, bel, sırt, göğüs, ön ve arka bacak kaslarını güçlendirirken duruş bozukluklarının düzelmesine de yardımcı oluyor.
Özellikle core bölgeniz için yapacağınız en verimli çalışmalardan olan plank egzersizi, pratik ve basit uygulanabildiğinden tercih sebebi oluyor. İstikrarlı ve hakkını vererek yapacağınız günlük plank egzersizi, 5 dakika gibi kısa sürelerde uygulansa bile kısa sürede etkilerini fark edeceğiniz etkili bir çalışmadır.
Ancak plank duruşu ile istenilen sonuçları elde edebilmek için bu hareketin, gün içerisinde belirli süreler boyunca yapılması oldukça önemli. Üstelik sadece bu da yeterli değil. Plank hareketini tek başına yapıp kenara çekilmek yerine, günlük egzersiz programınızın bir parçası olarak görmelisiniz!
Plank hareketi, core bir başka ifadeyle merkez kasları güçlendirmek için yapılan bir egzersiz çeşididir. Plank hareketlerini düzenli olarak, 15 dakika süreyle yapmak önemli yarar sağlar.
Düz pozisyonda hareketsiz kalmak için kaslar yoğun çaba harcıyor. Hareket gerektirmeyen egzersiz, durağan halde kasları çalıştırmanın hazzını yaşatıyor. Özellikle karın, sırt, kol kaslarını güçlendiren çalışma, basitçe el ve ayakların üstünde yüz üstü düz durmaya dayanıyor.
Metabolizmayı Hızlandırma: Plank hareketi, kas kütlesini artırarak metabolizmayı hızlandırır. Bu da yağ yakımını destekler ve kilo kontrolüne yardımcı olur.
Özellikle bölgesel zayıflama hedefi bulunanlar için ideal bir yöntem olarak karşımıza çıkan plank, karın ve kalça kaslarını daha hızlı çalıştırarak, bölgesel incelmeyi destekler. Bu egzersizlerde yaralanma ya da dokuların zedelenmesi gibi ekstrem durumlar yaşanmaz.
Belinizi inceltir
Bu egzersiz aynı zamanda belin incelmesine de yardımcı oluyor.
Karın bölgesini sıkılaştırmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmaz aynı zamanda doğru besinleri tüketiyor olmak da önem taşır. Besinlerin gücünden faydalanarak, kas miktarını arttırıp ve yağ yakımını hızlandırıp düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Karın kaslarının yanı sıra bel, kalça, kol ve bacak kaslarını da çalıştırarak tüm neredeyse tüm vücutta etkisini gösterir. Mekik ile benzerliği dikkat çeken crunch hareketine alternatif olarak görülen plank, core bölgesi gücünü ve stabilitesini artırırken, şekillenmesine de yardımcı olur.
Plank hareketi; fitness, kardio ve pilates antrenmanlarının en gözde egzersizlerinden biridir. Üstelik sağlık durumu ve kondisyonu yeterli olan herkesin deneyebileceği, başlangıç seviyesinde sporla ilgilenenlerin bile kolaylıkla verim alabileceği bir egzersiz seçeneğidir.
1 kilogram vücut ağırlığını kaybetmek ortalama olarak 7.700 kalori açığı gerektirir. Pratik olarak, günlük 500-1000 kalori eksikliği, haftada yaklaşık 0.5-1 kg kayıp sağlar.
Burada da cevabını bilmemiz gereken en önemli soru 1 kilo yağ yakmak için kaç kalori harcamak gerekir sorusudur. 1 kilo ortalama 7400 kalori olduğuna göre, 1 kilo verebilmek için de yine ortalama 7400 yağ yakmanız gerekir.
Ortalama 70 ila 90 kilo ağırlığındaki bireyler için:
70 kilo ağırlığında olan bir kişi, 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerse 90 kalori yakar. 74 kilo ağırlığında olan kişi ise aynı işlemi yaparak 99 kalori yakar. 88 kilo olan kişiler de 10 dakikada 50 mekik çekerek 117 kalori yakarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri