ilk dönem kalma yoktur.
AÇIKLAMA: Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.
OTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
İlgili 16 soru bulundu
Lise eğitimi süresince 3 zayıfı olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçerken, 3 dersten fazla dersin zayıf olması durumunda sınıfta kalıyor. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da yine sınıf tekrarı ediyor.
Bilindiği gibi 4+4+4 eğitim sistemi uygulanıyor. İlk dört yıl ilkokul oluyor. 1.,2.,3. ve 4.sınıflarda sınıf tekrarı bulunmuyor. Yani ilkokul öğrencileri için sınıfta kalma durumu söz konusu değil.
MADDE 31 – (1) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve ilgili sınıf öğretmeninin kararıyla ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Eğer ki bu derslerden kalırsak ve not ortalamamız dönem sonunda belirlenmiş yüzdeyi geçmezse sınıf tekrarı yapılır. Sınıf tekrarı yapmamak için geçemediğimiz derslerin sorumluluk sınavlarına mutlaka çalışmalı ve bu derslerden geçerek mezun olmayı hedeflemeliyiz.
sınıf geçme işlemleri puan(100 lük sistem) üzerinden yapılmaz. not(5 lik sistem) üzerinden yapılır. ve bir dersten geçmiş sayılmak için birinci ve ikinci dönem ortalamasının en az ki, ikinci dönem notunun da en az 2 olması gerek. Yıl sonu ağırlık notuna bakılır.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
Buna göre lisede devamsızlık hakkı, özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. Toplamda 30 günlük bir devamsızlık hakkı tanınır.
İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıf tekrarı bulunmuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek.
İlkokulda sınıf tekrarı bulunmuyor.
MADDE 31 – (1)(Değişik:RG-25/6/2015-29397) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
İlkokullarda öğrenci bırakılması tamamen velinin elinde bulunmaktadır.Velinin yazılı dilekçesi ile öğrenci sınıfta kalabilir.İlkokul hayatı boyunca ise sadece bir defaya mahsus öğrenci bırakılır.
Lisede doğrudan sınıf geçme
Lisede sınıf geçmek için; not ortalaman 50 ve üzerindeyse sınıfı geçersin. 3 dersten fazla dersten zayıfınız varsa sınıfta kalırsın.
Normal ve Anadolu Bölümü Ortalama ile Sınıf Geçme Puanı En Az : 50 PUAN Karne Ortalaması 50 puan ve üzerinde olan öğrenciler zayıf sayısına bakılmaksızın sınıflarını geçerler.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri