İncir Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Verime geçmiş yetişmiş bir incir ağacından ortalama olarak alacak olduğunuz toplam hasat ağacın yaşına, bakımına, budamasına, sulamasına göre değişir. Ortalama bir incir ağacından 40-70 kg meyve hasat edilebilir. Bu toplam tutar sezon boyunca toplam hasatlardan alınacak miktardır.
Bu şekilde bir dönüme 15 ile 30 adet arasında incir fidanı dikebilirsiniz.
İncir fidanının meyve verebilmesi için 20 metrelik bir boya ulaşması gerekir. Bu nedenle incir ağacının meyve vermesi genellikle 2-3 yılı buluyor.
Bu sebepten dolayı incir ağacının meyve vermesi yaklaşık 2 ya da 3 yıl kadar sürebilmektedir. Tabii bunlar içerisinde incir ağacının bakımı ve hava koşulları ile bu konuda önemli bir yere sahiptir.
İncir ağacı suyu seven bir ağaç olup su isteği vardır. Sulanamayan bir incir ağacından da meyve verimi ve gelişim alabilirsiniz belki ama düzenli aralıklarla sulanan bir ağacın hem hasadı verimli olacaktır, hem sürgün gelişimi daha iyi olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Beton da olsa, plastik te olsa.. Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir. Evin; su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri ; uzun zaman için de büyüyerek deler geçer..
Kış mevsiminde ılık, yaz mevsiminde ise kuru ve sıcak yerleri severler. Her türlü toprakta yetişebilirler. Ortalama 15 ile 20 derecedeki sıcaklıklarda çok rahat yetişmektedirler. İncir ağacı taşlar arasında, kayalıklar arasında ve hatta bazı bitkilerin üzerinde bile yetişebilmektedirler.
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.
İncir ağacı subtropik yani ılıman iklim bitkisi olup yazları sıcak ve kurak yerleri, kışları ise ılık yerleri sever ve buralarda daha iyi yetişir. Kış aylarında maksimum -8 derece soğuğa dayanabilmektedir. Daha soğuk yerlerde yetiştirilmek istenirse iç mekânda yetiştirilme yapılmalıdır.
Ilıman iklim meyvesi olan incir İç Anadoluda bazı yumuşak iklime sahip olan yerlerde de yetişebilmektedir. Dikilen bir incir ağacında dikildiği yıl hariç en geçe 2 sene içerisinde ürün alabilirsiniz.Tabi burada dikilen fidanın yaşınan 1 -2 arasında olduğunu kabul ediyoruz.
Bazı meyvelerin çekirdeklerini dikerseniz o meyveyi üreten ağacın aynısını elde edersiniz. Örneğin badem, ceviz, incir, Malta eriği, Trabzon hurması gibi meyvelerin çekirdeklerini diker ve büyütürseniz o ağaç bu meyveleri geç de olsa verir. Ağaç yaprak, dal ve görünüş olarak “aşılı” olandan da farkı olmaz.
Aşılı Açık Kök İncir Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir? Aşılı açık kök incir fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.
İncir, tatlı tadı ile miniklerimizin seveceği bir meyvedir. Tatlı olmasının yanı sıra yumuşak olması sebebiyle de bebeklerimiz bu meyveyi yerken zorlanmayacaklardır. :) Ne zamandan itibaren verilir? Doktorunuz size aksini söylemediği sürece bebeğinize 8. ayından itibaren verebileceğiniz öneriliyor.
Verime geçmiş yetişmiş bir incir ağacından ortalama olarak alacak olduğunuz toplam hasat ağacın yaşına, bakımına, budamasına, sulamasına göre değişir. Ortalama bir incir ağacından 40-70 kg meyve hasat edilebilir.
Bir Kg da 90 ila 100 adet incir bulunur Önemli olan kalitedir içinin balıdır, içinin aromasıdır. Şimdiden afiyetle, sağlıkla, huzurla.
1 kilo Toptan Kuru İncir ne kadar? 2023 yılı güncel Toptan Kuru İncir fiyatları 499,00 TL ile 599,00 TL aralığındadır. Kilitli ambalajlar ve özenli paketleme ile taptaze size ulaşır. Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
İncir ağacının optimum yağış isteği yıllık 625 mm'dir. Yağış miktarının 550 mm'nin altına düşmesi durumunda sulanma yapılmalıdır. Çok yağışlı yerlerde ağaçlar fazla büyük olur ve meyveler iri ve tatsız olur.
En iyi incir En iyi incir fidanları, üç mevsim sarı incir: İncir ağaçlarının en iyi çeşitlerinden üç mevsim incir; Yılın son üç ayına (kış) kadar meyve verebilen çok kaliteli bir çeşittir. Bu ürün İran ikliminde ekilebilir. Bu tür, en iyi incir fidesi olarak bahçıvanların sıklıkla ilgisini çeken örneklerden biridir.
Kuran-ı Kerim'de kutsal kabul ediliyor İncir; “cennet meyvesi” diyerek onun üzerine “yemin” ediliyor. Bir rivayete göre, Hz. Muhammed: “İncirden az bile olsa yiyiniz. Çünkü ben cennetten indirilmiş bir meyveyi söylemiş olsaydım, o meyvenin incir olduğunu söylerdim.
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur.
"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
İncir Fidanı Kaç Günde Bir Sulanır? İncir ağaçları kuraklığa oldukça dayanıklıdır ve genellikle haftada bir kez sulanması yeterlidir.
Gelelim bu dayanıklı bitkinin aradığı iklim koşullarına… İncir ağacı, mevsimsel kuraklıkları tolere edebilen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle Akdeniz Bölgesi ve Orta Doğu onun için idealdir. İncir meyvesi yetiştiriciliğinde, ülkeniz dünya birincisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri