Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
1. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir? Hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir.
Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar 2.Kademe Başarı Belgesi alırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine denk bir belgedir. Bu belge ile Açıköğretim Ortaokula kayıt olunabilir.
Yetişkinler II. Kademe Eğitimi kurslarını başarı ile bitirenlere verilen belgeye "Yetişkinler Eğitimi II. Kademe Başarı Belgesi" denir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır. Ayrıca; bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna ve sürücü kurslarına( ehliyet alabilmek için ) kayıt yaptırabilirler.
Yetişkinler Eğitimi II. Kademe Başarı Belgesi: I.Kademe Okur Yazarlık Belgesi olan yetişkinler ile ilkokul ikinci sınıfı bitiren veya ilkokulun diğer üst sınıflarında öğrenimini terk edenler, öğrenim belgelerinin aslını ibraz ederek yetişkinler II. kademe okuma yazma kurslarına kayıt yaptırabilirler.
İlgili 44 soru bulundu
D ve DE ehliyet sınıfları için istenen minimum yaş 24'tür. Karayolları Trafik Yönetmeliğine bağlı olarak ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının en az ilkokul 4. sınıfı bitirmiş olması gereklidir. İlkokul mezunu olmayanlar Halk eğitim merkezine başvurarak 2. Kademe okuryazar belgesi alarak ehliyete başvurabilir.
15.03.2023 Çarşamba günü YETİŞKİNLER I. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile başlayan ve 18.03.2023 Cumartesi günü YETİŞKİNLER II. KADEME OKUMA-YAZMA SEVİYE TESPİT SINAVI ile sona eren okuma yazma alanındaki sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.
Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursu: Bu kursta “Yetişkinler İkinci Kademe Öğretimi Programı” uygulanır. Program süresi 180 saattir. Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Programını tamamlayanlar ilkokul programına denk bilgi ve beceri kazanırlar. Yetişkinler için II. Kademe Eğitimi Kursları ücretsizdir.
- Bu kursu, etiSEM-59-10 kodlu Okuma - Yazma I. Kademe Okuma Yazma kursundan başarılı olanlar alabilir. - Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 144 ders saati olarak planlanmıştır.
Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.
Sınav, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 13.00'da gerçekleştirilecektir. İlkokul diplomasına eşdeğer olan YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİ sınavına girmek isteyen vatandaşlarımızı, başvuru için Halk Eğitimi Merkezimize bekleriz.
Kurs sürecinin sonunda ya da seviye tespit sınavında Türkçe, Yaşam Becerisi ve Matematik derslerinden başarılı (100 tam puan üzerinden en az 50 puan) olan kursiyerler için “Okur Yazarlık Belgesi” düzenlenir.
Kurs Bitirme Belgemi Nasıl Alırım? Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz. Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
2.kademe en az 10 öğrenci ile 180 saat. Her zaman açabilirsiniz ancak kurs sürelerini iyi hesaplamanız gerekiyor. Daha fazlası için iletişim kurabilirsiniz.
e Devlet Kapısı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenmiş ve katılmış olduğunuz sınavların sonuçlarını birkaç dakikanızı ayırarak sorgulayabilirsiniz. Sorgulama için sadece T.C. kimlik numarası ve şifreye ihtiyacınız var.
📅 En erken 2, en geç 6 ay içinde okumaya geçilmelidir. 🧒 Her çocuk özeldir. Çocukların okumaya geçiş süresi. de farklılık gösterecektir.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Okuma Yazma Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Okul Müdürlüklerimizin vatandaşlarımızı bilgilendirip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yönlendirmesi uygun olacaktır.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
(2) Orta veya ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler ile orta veya ağır düzeyde otizmi olan bireyler için gündüzlü özel eğitim uygulama okulu (I. kademe) ve özel eğitim uygulama okulu (II. kademe) açılır.
okuma yazma öğrenmek isteyen bireylerin en kısa sürede temel okuryazarlık düzeyine ulaşmaları amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda bireylerin bu amaca kısa sürede ulaşabilmeleri için Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı hazırlanmıştır.
2023/2 dönemi sınav tarihi olan 03 Eylül 2023 günü tüm adayların sınavları gerçekleştirilecektir.
T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
q=51&alan=Okuma%20Yazma internet adresinde I. Kademe Okuma Yazma Kurslarının süresinin 120 saat, II. Kademe Okuma Yazma Kurslarının süresinin ise 180 saat olduğu bilgisi yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri