Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
1 bardak ev yoğurdu yiyerek ortalama 8.5 gram protein alabilirsiniz. İçerdiği makro besinlerin dışında, yoğurt bazı vitamin ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
Yoğurdun 1 kasesi (180 gr) 110 kalori, 1 çorba kaşığı (45 gr) 27 kaloridir. Yoğurdun 100 gramı 4.66 gram karbonhidrat, 3.47 gram protein, 3.25 gram yağ içermektedir. Yoğurt,çok iyi bir kalsiyum kaynağı olup, aynı zamanda da her gün diyette olması gereken bir besindir.
1 su bardağı yoğurt yaklaşık olarak 240 ml ağırlığındadır. 1 Porsiyon Yoğurt Kaç Kalori? 1 porsiyon yoğurt kalorisine baktığımızda ise ortalama olarak 125 kalori (kcal) değerine sahip olduğunu görmekteyiz. Bir porsiyon yoğurt besin değerleri ise 2.5 gr yağ, 7 gr protein ve 10 gr karbonhidrat şeklinde hesaplanmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Yarım yağlı yoğurdun 1 kasesi (200 gr) 92 kalori, 1 çorba kaşığı (45 gr) 21 kaloridir. Yarım yağlı yoğurdun 100 gramı 1.85 gram karbonhidrat, 1.53 gram protein, 0.68 gram yağ içermektedir.
1 su bardağı yoğurt 200 gramdır.
Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın.
Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.
Sütün mayalanmaya hazır kıvama geldiğini; serçe parmağınızı sütün içinde 7 saniye acı hissetmeden tutabilmenizle anlayacaksınız. Fakat 7 saniyeden fazla hala acı hissetmeden parmağınız sütün içinde durabiliyorsa o zaman da süt çok ılımış demektir, sütünüz mayalanmayacaktır.
Ev yapımı yoğurdun 100 gramında 64 kalori bulunmaktadır. Ev yapımı yoğurdun 1 kasesi (200 gr) 128 kaloridir.
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.
Bu yoğurtlar laktoz intoleransı olanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebiliyor. 100 gram süt ile yoğurt aynı miktarlarda protein, karbonhidrat ve yağ içeriyor. Vitamin ve mineral açısından benzer özelliklere sahip olsalar da yoğurt bazı özellikleriyle öne çıkıyor.
100 gr ev yoğurdu yaklaşık 63 kalori (kcal) değerine sahiptir. 100 gr ev yoğurdunun içeriğinde 3,5 gr yağ, 3,5 gr protein ve 4,5 gr karbonhidrat bulunur.
2) 6.94 gram Protein
Protein, kas oluşumu için vücut tarafından alınması gereken bir mineraldir. 100 gram yoğurt besin değeri içerisinde de 1 kase yoğurtta da yüksek oranda protein yer alır. Gün içinde ve öğünlerde yoğurt tüketerek, kas kaybının önlenmesine yardım edersiniz.
Her gün 2 kase yani 400 gram yoğurt yiyerek kemikleri bu sebeple korumak gerekir. Ancak tamamen light olmaması önemlidir. Orta yağlı veya yağlı yoğurtta CLA denilen konjuge linoleik asit vardır.
Yoğurtla soda kürü, özellikle bölgesel olarak zayıflamak isteyenler için ideal bir seçimdir. 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu derin bir kaseye alarak karıştırabilirsiniz. Karışımın üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Yoğurdun sindirim açısından vücutla dost olduğunu vurgulayan Şahin, özellikle kalsiyum ve protein değerinin yüksekliğinden söz etti. Şahin, yoğurt tüketimini her yaş grubu için önerdiklerinin altını çizerek, hem diyet yapanların hem de sağlıklı kişilerin günlük 3 porsiyon yoğurt tüketmesi gerektiğini ifade etti.
Mesela kapak yerine bir tel süzgeç koyulabilir ve bir bez vasıtasıyla sarılabilir. Bunun ardından ise 5 ya da 6 saat boyunca en az bekletilmeye bırakılmalıdır. Bu süreç içerisinde mayalanmış olan yoğurt damda istendiği gibi taş gibi sert hale gelecektir. Bu süre geçtikten sonra ise buzdolabına kaldırmak yeterlidir.
Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.
Cacığı oluşturan malzemeler; yoğurt, salatalık/marul, sarımsak, nane/dereotu olduğu için içerdiği besin değerleri de zengindir. Besin değerleri 100 grama göre değerlendirilmesine rağmen bir porsiyon cacık 310 gramdır.
Bir kase yoğurt kaç kalori var? Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
Büyük bir un kavanozuna 1 su bardaklık ölçü kabını daldırıp yukarı kaldırdıktan sonra tepesini bir bıçakla sıyırdığınızda elde ettiğiniz un miktarı, 140 gramdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri