1 Kepçe Balkabağı Çorbası 28,66 kaloridir. Balkabağı Çorbası içeriğinde 2,41 Karbonhidrat(g), 1,87 Protein(g), 1,19 yağ(g), 0,74 lif(g), 208,43 Sodyum(mg), 245,02 potasyum(mg), 25,91 Kalsiyum(mg), 280,03 A Vitamini(ui), 4,32 C Vitamini(mg), 0,31 ve Demir barındırır.
1 kepçe kabak çorbası (100 gr) 22 kcal. 1 kase kabak çorbası (200 gr) 43 kcal.
BAL KABAĞI ÇORBASI KAÇ KALORİ? 1 kase kabak çorbası (200 gr) yaklaşık olarak 43 kaloridir.
Balkabağı çorbası, sağlıklı bir diyet atıştırmalık olarak harika bir seçenektir. Hatta, diyet için de iyi bir seçenektir. Genel olarak, hazırlaması oldukça basittir, düşük kalorilidir ve besin değeri yüksektir.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
İlgili 36 soru bulundu
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Iki kase kabak çorbası kaç kalori? Sağlıklı Balkabağı Çorbası Tarifi Bu tarif iki kişiliktir. 1 porsiyonunda; 280 kalori içerir. Ayrıca; 10 gr protein, 12 gr yağ, 2 gram doymuş yağ, 30 gram karbonhidrat, 23 gram şeker ve 117 mg sodyum içermektedir.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
Posadan oldukça zengin bir kaynak olduğundan püresi veya çorbası uzun süre tok kalmanızı sağlarken; bağırsak tembelliği yaşayan kişilerde bağırsakların yeniden hareket kazanmasına yardımcı olur.
Soğan ve biberi küp küp doğrayalım. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hafifçe soteleyerek; ardından doğranmış kabağı ekleyerek üzerine 4-5 bardak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ardından blender ile püre haline getirelim. Afiyet olsun. Ayrıca dilerseniz sağlıklı tarifler hakkında da bilgi alabilirsiniz.
Bal kabağı kilo vermenize yardımcı olmaktadır.
Yağ içeriği oldukça düşüktür. Lif içeriği zengindir. Uzun süre tok kalmanıza, bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olur. Karbonhidrat içeriği sayesinde ise kan şekerinizi dengelemeye ve tatlı isteğini azaltmaya destek olabilmektedir.
Bal kabağı, kalori değeri az ve tok tutan bir besin türüdür. Bu yönüyle diyet yapanlar için idealdir. Bir porsiyonda diğer bir deyişle 150 gram bal kabağında 37.5 oranında kalori bulunur. Tam bir antioksidan özelliği göstermesi bal kabağının besin değerini arttırır.
Sebze çorbalarına göre biraz daha yüksek bir kalori değerine sahip yoğurtlu çorbaya diyet programınızda yer verecekseniz öğünlerinizi 1 dilim ekmek yerine 1 kepçe çorba olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.
Hatta kabak çorbası kilo vermeye çalışan kimselerin günlük öğünlerinin vazgeçilmez çorbasıdır. Potasyum ve lif açısından zengin içeriğe sahiptir böylece uzun süre tokluk hissi verir. Kış aylarında, günlük kalori miktarınızı aşmayacak şekilde gönül rahatlığıyla kabak çorbası tüketebilirsiniz.
Bağışıklığı Artırabilecek Vitaminleri İçerir
Balkabağı, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek besinlerden zengindir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecek A ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca E vitamini, demir ve folat kaynağı ile bağışıklığımıza katkıda bulunur.
1 Su Bardağı Balkabağı (Pişmiş) 49,00 kaloridir. Balkabağı (Pişmiş) içeriğinde 12,01 Karbonhidrat(g), 1,76 Protein(g), 0,17 yağ(g), 2,70 lif(g), 2,45 Sodyum(mg), 563,50 potasyum(mg), 36,75 Kalsiyum(mg), 14099,75 A Vitamini(ui), 11,52 C Vitamini(mg), 1,40 ve Demir barındırır.
Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.
Balkabağının 100 gramında 25 kalori bulunmaktadır. Balkabağının 1 porsiyonu ( 120 gr) 30 kaloridir. 1 dilim ( 240 gr) balkabağı 60 kaloridir.
220 gram yani 1 porsiyon kabak yemeğinde takriben 250 kalori vardır. 1 yemek kaşığı kabak yemeği ise 27 kaloridir. Kabak yemeğine kıyma eklenirse lezzeti ikiye katlanır. Bununla beraber sade kabak yemeğinin tadı da son derece güzeldir.
Balkabağı
Vücut direncini yükseltirken çok büyük oranda şekeri de yükselttiğinden şeker hastalarının tüketmemesi gerekiyor.
Minik gurmenizin kabızlıkla başı dertteyse mevsimi geldiğinde balkabağı yemekleri yapın, balkabağını mutlaka alışveriş listenize ekleyin. Liften zengin bir gıda olduğundan kabızlığa iyi geliyor...
Balkabağı Zararları
Balkabağı A vitamini açısından çok zengin bir sebzedir. Bu yüzden normalden fazla tüketildiğinde vücutta fazla A vitamini depolanmasına sebep olur. Bu yüksek A vitamini de karaciğer başta olmak üzere organları yorabilir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri