Genelde 1 litre boya = 1 kilogram boya gibi düşünülmektedir. Aslında 1 litre boya 1,10 kg ile 3,00 kg arasında değişen yoğunluklarda üretilebilmektedir. Tüketicilerin bilinçaltındaki 1 lt = 1 kg denklemini bilen bazı üreticiler tüketicileri yanıltmaktadır.
Polisan Yaglı Boya 2.5 Lt -3.5 kg.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Bir duvar boyasının litresinin 1.33 kg ağırlığında olduğu göz önünde bulundurulursa; 1 oda 10 – 15 m2 aralığında ise 2.5 litre yani 3.3 kg boya ile boyanır.
Genellikle piyasada satılan boyalar 2.5, 7.5 ve 15 litre şeklinde satılıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Aslında 1 litre boya 1,10 kg ile 3,00 kg arasında değişen yoğunluklarda üretilebilmektedir. Tüketicilerin bilinçaltındaki 1 lt = 1 kg denklemini bilen bazı üreticiler tüketicileri yanıltmaktadır.
3,5 Kg.
Boyalar genellikle hacimce inceltilir. Örneğin 15 litrelik su bazlı bir boyanın 10% oranında inceltilmesi öneriliyorsa, 1.5 litre su kullanılmalıdır. Şayet boya ambalajı üzerinde hem kilogram hem litre bilgisi var ise, inceltmenin litre üzerinden hesaplanması doğru olacaktır.
Marshall Silikonlu Özel Mat Duvar Boyası 0,75 L / 1 Kg Su bazlı, Silikonlu , özel mat, silinebilir, rahatsız edici kokusu olmayan, Leke tutmayan, zamanla renk değişimiyapmayan.sararmayan. Mükemmel kapama ve iyi yapışma özelliğine sahip olan, uygula ması kolay yüksek kaliteli iç mekan duvar boyasıdır.
Bir litre duvar boyası 20-30 m²'lik bir oturma odasını, 15 litre boya ise 60-90 m²'lik bir evi boyayabilir. Tavan resimleri için 17,5 kg'dır. İyi bir 90 m² tavan boyası iki kat 90 m² tavan boyası ile uygulanabilir.
6 adet kapıya kaç kilo boya gider? 1,5-2 kg boya ile 6 adet kapıyı rahatlıkla boyayabilirsiniz. 1 litre boya ile kaç kapı boyanır? 1 litre boya ile 2 veya 3 kapı boyayabilirsiniz.
Suyun özgül ağırlığı 1'e eşittir. Dolayısıyla 1 litre su, 1000 gram; yani 1 kilogram değerine eşit olmaktadır. Bu durumda yarım litre su da 0,5 kilograma denk gelmektedir. Su ve süt arasında özgül ağırlık bakımından bir miktar farklılık vardır.
Sentetik Yağlı Boya 1 Kg.beyaz (0,75 Lt.)
Odanın çevresi ile odanın tavan yüksekliği (H) çarpılarak brüt duvar alanı bulunur. Kapı en (Ke) ve boy (Kb) çarpımlarından kapı alanı, pencere en (Pe) ve boy (Pb) çarpımlarından da pencere alanı bulunarak toplanır. Bu bulunan değer, brüt duvar alanından çıkarılarak boyanacak toplam duvar alanı bulunur.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Duvarınızda silikonlu boya varsa ve lekelendiyse lekeyi silmeniz kolay olacaktır. 2,5 litre silikonlu boyanız var ise kullanmadan önce içerisine biraz su koymalısınız. 2,5 litre silikonlu boyaya plastik boyada olduğu gibi yaklaşık yarım litre su katılmalıdır.
Örneğin koyu renklerde daha az su katmanız gerekmektedir. Ancak bej, fildişi sarısı, beyaz gibi daha açık renklerde katılacak su oranları daha fazla olmalıdır. Bu çerçevede 5 litre boyaya 1.5 litre ile 2 litre arasında su katmak gerekir. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmak gerekir.
10 kilo boya 7.5 litreye denk gelmektedir ve bu oran/kilo ile yaklaşık olarak 70-80 metrekare büyüklüğündeki bir evi veya bu büyüklükteki oda ya da odaları boyayabilirsiniz.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz.
Boya sarfiyatı uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama alışkanlıklarına göre değişmek ile birlikte genel olarak şu hesabı değerlendirebilirsiniz: 1 Litre ile tek katta 13-22 m²/L alan boyanabilir. 2 kat boya yapılacağı durumda yaklaşık 3 m²/L alan boyanabilir.
Polisan Elegans Yarımat Tam Silinebilir Süper Silikonlu Boya 20 Kg [12.5 Lt] Eles25.
Ayrıca 15 litre boya olarak bilinen ve en büyük boy olarak piyasada satılan boyaların, 20 kg olarak da piyasada bilindiği unutulmamalı ve karıştırılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri