Tokat kebabının bir kilo fiyatı ise 260 liradır. Bir kilo kebap 4 porsiyondur.
Adını dünya lezzet haritasına yazdıran Tokat'ın meşhur lezzetlerinden Tokat kebabı, fiyatıyla cep yakıyor. Tokat kebabının kilogram fiyatı 240 lira, porsiyonu ise 60 lira.
Tokat kebabı; taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir. Tokat'ın dışında; Sivas, Ordu ve Amasya gibi illerde de yöresel farklılıklar gösterebilen Tokat kebapları yapılır.
Fırın özel yapılmıştır, Ateş iki tarafından yanar, şişler ortasında bulunan uzun demire takılır. Şişlerin alt kısmına konan tavalara dizilen dilimlenmiş domates üstüne akan yağlı et suları ile tatlanır. 15-25 dakikada pişen et ve sebzeler bir tepsiye yayılan pideye şekillice konup ortasına domates yayılır.
İlgili 38 soru bulundu
Tokat kebabı her zaman olmuyor. Nisan'ın ikinci yarısından Eylül'ün yarısına kadar yenilebiliyor.
Yemyeşil ağaçların arasındaki masalarda doğal bir ortamda keyifle yemek yiyorsunuz. Kebabın yanında salata ve cacık ikram olarak geliyor.
Tatlılar: Zile Pekmezi, cevizli şeker sucuğum ( Köme ), Tırtıl Baklavası, Yufka Tatlısı, Zambak Reçelidir. Ayrıca ilimizde bolca yetişen kuşburnu dan reçel, marmelat, nektar ve kuşburnu çayı da yapılır. Mahlep şarabı yöremize ait bir şarap türüdür.
Tokat Tavası, Baklalı Dolma, Etli Dolma, Yavan (Erikli) Dolma, Pehlili Pilav, Kuskus, Dolma İçi, Nohut Yahnisi, Nivik, Bacaklı Çorba, Helle Çorbası, Toyga Çorbası, Gendüme Çorbası, Mercimekli Hamur Çorbası, Nohut Mayalı Cevizli Çörek, Katmer, Yufka, Çökelekli Gözleme, Çökelekli Pide, Tokat Simiti, Yağlı, Elbiseli (Bez) ...
Düdüklü ayarlanıp 15-20 dakika pişirilir.
Tokat kebabını 4 yıl önce tescil ettirdik. Tokat kebabının Tokat'a ait olduğu belirlenmiş oldu.
Tokat'ın neyi meşhur diyorsanız sizlere iştah açan bir liste sunabiliriz. Tokat'a geldiğinizde meşhur Tokat kebabı, Tokat çemeni, Tokat pidesi, Tokat keşkeği, Tokat Zile pekmezi ve Tokat bez sucuk damaklarınızı lezzetlendirecek.
Tepsiye sırasıyla patlıcan, et, patates şeklinde dizilir ortasına domatesler üzerine de sarımsak ve biberler dizilir.
Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabı'nın eti ise 270-280 gramdan az olamaz.
1 Porsiyonda 210 kcal ve 350 gr vardır. 1 Çorba Kaşığında 6 kcal ve 10 gr vardır. 1 Tabakta 90 kcal ve 150 gr vardır.
1 porsiyon kırmızı et kaç gram? 1 porsiyon kırmızı et pişmiş olarak 100-120 gram, tavuk-hindi eti 120-140 gram, balık 150-200 gram civarındadır.
Tokat'ın yöresel meyvelerinden biri olan kuşburnu, Tokatlıların doğal güzellik malzemesi olarak bilinir. Bolca C vitamini içeren kuşburnunun çayından reçeline pekmezine kadar birçok şeyi yapılır.
Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa, mısır, baklagiller, tütün, şekerpancarı, ayçiçeği, patates, soğan, üzüm, mısır, karpuz, tütün ve diğer sebzeler gelmektedir. Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.
Halkımızın sevincini, hüznünü, sıkıntılarını, mutluluğunu motif motif işleyen folklorik değerlerimiz, Omuz halayı, Geyik oyunu, Ellik halayı, Çekirge oyunu, Tokat ağırlaması, Maşat Halayı ve Semah oyunu gibi daha onlarcası bulunan oyunlarımızın her birinin arkasında bir sosyal olgu yatmaktadır.
Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Tokat, kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, güney ve güneydoğusunda Sivas, güneybatısında Yozgat, batısında Amasya ile çevrilidir.
Tokat Yaprağı
Tokat'ın Erbaa ilçesi, özellikle sarmalık asma yaprakları ile meşhur. Özelliği, yaprağının ince olması, tencerede kolayca pişmesi ve lezzetli olması. Tokat'ın o meşhur bakla sarması da bu yapraklardan yapılıyor. En makbulleri, Nisan sonu Mayıs başı ilk çıkan yapraklar.
Şehirdeki yöresel dükkanlardan Tokat'a özgü, köme, pestil, pekmez, marmelat, çemen, bez sucuk, pastırma, Tokat yaprağı satın alınabilir. Tokat çemeni, baharat, tuz, sarımsak ve suyun belli bir oranda karıştırılarak yapılan yöreye özgü iştah açıcı bir doğal üründür.
Almus ilçesi ceviz büyüklüğündeki vişnesi ile ünlüdür.
Kola ve benzerleri, köfteyle iyi gidebilir, kebapla değil
Kalkıp kolayı kötüleyecek değiliz ama Adana kebabın yanında şalgam içilir, ayran içilir, rakı içilir hatta şarap bile içilir ama kola ve benzerleri içilmez.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri