1 adet kavrulmuş tuzlu badem 2 gram ağırlığında ve yaklaşık 14 kalori değerindedir. 100 gram kavrulmuş badem ise yaklaşık 1 su bardağı badem ile aynı miktardır ve 700 kalori içerir.
Kavrulmamış tuzsuz bademin 1 avuç kadarı (porsiyon, 25 gr) 143 kalori, 1 adedi (2 gr) 11 kaloridir. Bademin 100 gramı 3.7 gram karbonhidrat, 18.72 gram protein, 54.1 gram yağ, 15.18 gram lif içermektedir.
Kavrulmuş ve tuzlu bademin 100 gr. ' ı 598 kalori, 1 porsiyonu ise (25 gr.) ise 150 kalori içermektedir.
5 adet çiğ badem yaklaşık olarak 30 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir. 5 adet tuzlu kavrulmuş badem ise yaklaşık olarak 65 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir.
4 adet çiğ badem yaklaşık olarak 24 kalori (kcal) değerinde enerji ihtiva ederken, 4 adet tuzlu kavrulmuş badem ise yaklaşık olarak 52 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Badem, lif, protein, riboflavin, magnezyum, vitamin E, fosfor, bakır ve manganez bakımından zengin çok sağlıklı bir besindir. Bademin bir diğer en önemli faydası da göbek yağlarını eritmeye ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bademin bu özellikleri ise, bilimsel araştırmalar tarafından da ispatlanmıştır.
Peki günde kaç badem tüketilmeli? Bademin her gün 25 gram yani yaklaşık 20 adet tüketilmesini tavsiye eden Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “5-6 adet badem yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağına eşdeğer kalori içeriyor. Günde yaklaşık 20 adet bademi aşmamak gerekir.
Badem yüksek oranda protein ve lif içermesi sebebiyle diyet listelerinde beslenme uzmanları tarafından önerilen kuru yemişler arasında yer almaktadır. Oldukça düşük karbonhidrat kaynağı olan badem günlük uygun miktarda tüketildiğinde kilo alımına sebep olmaz.
Uzmanlar akşam yemeğinin ardından yatmadan önce bir kaç tane badem tüketmenizi önermektedir. Bunun nedeni ise uyku saatine yakın tükettiğiniz yaklaşık olarak bir avucu geçmeyen çiğ badem oldukça yüksek oranda magnezyum içermektedir. Bu da demek oluyor ki uyku kalitenize çok büyük katkılarda bulunmaktadır.
Bademin aynı zamanda çok da iyi zayıflattığı kanıtlandı. Çok yakınlarda, Amerika'da yapılan bir araştırma ile zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi. Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor.
1 adet kavrulmamış kaju kaç kalori: 11 kalori. Çiğ halde bir avuç kaju kaç kalori: 138 kalori. 1 fincan kaju fıstığı kaç kalori: 387 kalori.
Çiğ badem ara öğünlerde 3-5 adet kadar tüketildiğinde kan şekerini dengeleyerek kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer ve bununla birlikte de diyabet hastalığına karşı korur. Kandaki yağ oranını dengeleyen çiğ badem, yüksek kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
100 gram iç badem ortalama olarak 575 kalori içerir.
1 avuç ceviz 164 kalori. Orta boy ceviz 33 kalori. Yarım ceviz 13 kalori. Bir fincan dolusu ceviz 131 kalori.
1 avuç 54 kalori, Yarım avuç 27 kalori, 1 kahve fincanı tuzsuz leblebi 55 kalori içermektedir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
E ve B vitamini bakımından zengin olan badem kuru yemişi aynı zamanda protein ve lif kaynağıdır. Yağ içeriği fazla olan bademin hangi türünün daha sağlıklı ve zayıflatmaya yardımcı olduğunu bilmek gerekir. Kavrulmamış tuzsuz bademin lif oranı, kavrulmuş tuzlu bademe göre daha çoktur.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Ceviz de badem de yukarıda verilen besinsel değerler açısından karşılaştırıldığında bireyler için çok sağlıklı yağ, protein ve diğer besinsel kaynakları içerir. Diyetinizde özellikle yüksek kalori değerlerine sahip olduğundan porsiyon kontrolü sağladığınız sürece cevize ve bademe gönül rahatlığıyla yer verebilirsiniz.
Ayrıca fındık yağının sağlıklı bir yağ olduğu da, fındığın magnezyum, folik asit ve omega-3 içeriklerinin fazlalığı da unutulmamalıdır. Kolesterolü dengeleyen bitkisel steroller bakımından da fındık bademi geçer ve fındığa bu kadar övgü yeter, sıra bademde.
Bademin ayrıca midede kalış süresinin de uzun olması nedeniyle daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Tüm bu özelliklerini düşündüğümüzde günlük 8-10 tane kadar çiğ badem metabolizma hızlandırıcı ve tok tutucu bir ara öğün olur.
Enerji ve besin öğesi değerleri oldukça yüksek olan badem; karbonhidrat, protein, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini içerir. İçeriğinde bulunan yağlar tok tutar ama yenilen miktara dikkat edilmeli; ara öğünlerde 10-15 adedi yeterlidir.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri