Cevap. 3 litre sütten 1 kg yoğurt yapılır. 1 kg yoğurttan yani 3 litre sütten 3 litre ayran yapılıyorsa; 2 litre sütten 2 litre ayran yapılır.
Bu durumda; 1 kg yoğurttan kaç litre ayran yapılır? Cevap: 3 litre ayran yapılabilir.
3 kg yoğurttan kaç litre ayran çıkar? 3 kg yogurttan 5 lt ayran elde edildigine göre 45 lt ayran elde etmak için kaç kg yogurt kullanılmalı – Mynet Cevaplar.
1,5 su bardağı yoğurt. 1 litre su. Tuz.
İşte, severek tüketeceğiniz pratik ayran tarifi... İlk olarak yoğurdu ve 1 bardak suyu derin bir kabın içine alın, pürüzsüz olana kadar çatal ile çırpın. Tuzu ve kalan suyu ekleyip iyice karıştırın ve dolapta soğumaya bırakın. Eğer köpüklü olmasını istiyorsanız soda eklemeyi unutmayın.
İlgili 36 soru bulundu
Üzerine 3 su bardağı su koyup, iyice karıştırın. Daha sonra yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip, köpürene kadar karıştırın. Rondo yerine blender ile de yapabilirsiniz. Eğer blender ile yaparsanız ayranınız daha köpüklü olur.
AYRAN NASIL SAKLANIR
Küçük ambalajlar açıldığında hemen tüketilmeli, büyük ambalajlar da ise açıldıktan sonra kapağı kapatılarak buzdolabında bekletilmeli ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
1 kg yoğurttan 3 L ayran yapılır.
Fabrikasyon ayranlar iki farklı yöntemle üretilmektedir. Birinci yöntem süte su ve ayran mayası katılarak doğrudan ayran elde etme metodudur. Bu yöntemle yoğurt oluşmadan doğrudan sütten ayran elde edilmektedir. Diğer yöntem ise önce yoğurt elde edilmesini takiben su ve tuz ilavesiyle ayran elde etme yöntemidir.
Yoğurdu, ayranı ekşiten bakteri
Süt işleme tesislerinde yoğurt da ayran da süt pastörize edildikten sonra 40 derece ısıya ulaştırılarak ve bundan sonra ithal maya ile mayalanarak yapılırmış.
Ama Türkiye'de genellikle ortalama 1 kg yoğurt için 1,4 litre süt kullanılıyor. Protein oranının yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmesiyle yoğurtta 1-1,1 litre sütten 1 kg yoğurt üretilmesi mümkün olacak.
Seçenekler: 200 ml23,00 TL/lt. 300 ml23,17 TL/lt. 1 lt19,50 TL/lt.
2 litre sütten yarım kilo yoğurt elde ediliyorsa 2.2=4 litreden de 1 kilo yoğurt elde edilir. 18÷4=4.5 kilogram yoğurt elde edilir.
Yaklaşık olarak 100 gram ayran, 37 kcal enerji, 1,98 gram protein, 2 gram yağ, 2,71 gram karbonhidrat ve 92,26 gram su içerir.
Sütaş Ayran 200 ml Koli (20 adet) - PttAVM.com.
Ayran yapımında doğal nitelikli yağlı koyun yoğurdu yeğlenir. Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için su yerine süt de katılabilir.
Hazır ayranların tadını seviyorsanız ayranınıza muhakkak süt eklemelisiniz. Çünkü süt ayrana hazır ayranlardaki aroma ve tadı veriyor. Ayrana soda katılmasının sebebi ise çok daha köpüklü olmasıdır.
Sağlık açısından birçok faydası olan ayranın doyurucu özelliği de vardır. İçerdiği yüksek değerdeki vitamin, mineral ve bileşenler yardımıyla başta sindirim sistemi olmak üzere kemik sağlığına, kan basıncının düzenlenmesine, kolesterole ve daha birçok açıdan sağlığımızın korunmasına katkıda bulunur.
Yoğurt mayalama yapmak için süte atacağınız yoğurdun organik olarak yapılması gerekmektedir. Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın.
Peki, yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurt yaklaşık olarak dört saatte mayalanır. Dört saatin sonunda buzdolabına kaldırmalısınız.
Çünkü buzdolabınızda bir iki hafta hatta daha fazla bile durabilir. Ancak evde hazırladığınız ev yapımı salata soslarınızın içerisinde yoğurt, ayran ve ekşi krema gibi malzemelerin varsa derin dondurucu da bu tatlar birbirinden ayrışmaya eğilimli olur unutmayın.
Ayran 3 saat dışarıda bozulur mu? Çünkü sebebi; 3 saat dışarıda beklemiş bir ayran ekşir. Ayrica bu ayran içildiğinde hasta olmaya veya zehirlenmeye kadar gider. Ancak eğer bu ayran kapalı bir şekilde buzdolabında beklerse 3 saat içinde bozulmaz.
Önce ayran lekesinin kurumasını bekleyin. Ardından minik bir fırça yardımıyla lekeyi süpürün. Son olarak nemli ve köpüklü bir bezle üzerini silin. Ayran lekesi kurumadan müdahale ederseniz lekenin yayılma ihtimali artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri