Metretül, iki boyuta sahip olan bir malzemenin bir boyutunun standart bir şekilde yani çarpan olarak bir kabul edilerek tek boyutta ölçülmesini sağlayan bir çeşit ölçü birimidir.
İnşaat sektöründe sıkça kullanılan Metretül, iki boyuta sahip olan bir malzemenin bir boyutunun standart bir şekilde kabul edilerek tek boyutta ölçülmesini sağlayan bir çeşit ölçü birimidir. Bu ölçü biriminin adı ise, Metretül olsa da M, Mtül, ya da Mt gibi isimlerle de karşımıza çıkabilir.
Pimapen Metretül Hesabı :
Bu malzemelerin metretül ölçülerini bulabilmek için yapılması gereken şey uzunluklarının ve adet sayısının çarpılması ve ardından da çıkan metretüllerin her birinin toplanmasıdır.
Numune kesici şablonu kullanarak kumaştan 100 cm2'lik bir kumaş numunesi alınır. Kumaş numunemizi aldıktan sonra hassas teraziyi kullanarak numunenin gram ağırlığı elde edilir. Bulduğumuz değer bize 100cm2'deki birim ağırlığı verecektir. Bu nedenle elde ettiğimiz değeri 100 ile çarparak gr/m2 cinsinden bulmuş oluruz.
Metretül bir ölçü birimidir. 2 boyutlu malzemenin, tek boyutlu standart alınarak yapılan hesaplamalardır. Her hangi bir alanda kullanılan profillerin toplam metrajıdır. Metretül belirli bir kalınlığı olan malzemenin, enini dikkate almadan kullanılan uzunluk ölçüsü birimidir.
İlgili 42 soru bulundu
Pencerenin yükseklik ve genişliğini çarpıyoruz. 1.50×1.50 = 2.25 metrekare. Bu rakamı firmanın yaptığı camın fiyatıyla çarpıyoruz. Eğer pvc pencere pervazlı olacaksa, dönülen pervazın metresi de hesaplanır.
Mtül (Metre tül), iki boyutlu malzemenin tek boyutu standart alınarak yapılan hesaplamadır. Mutfak tezgahlarında; tezgahın derinliği 60~ cm olmak şartıyla 1 metre boy 1 mtül'e denk düşmektedir. 60~ cm'yi geçmesi durumunda tezgahınıza özel fiyatlandırma yapmak gerekmektedir.
Dört kenarı 1 metrekare olan bir kare 1 metrekareye eşittir. M2 = Genişlik (metre) ve yüksekliğin (metre) çarpımı olan metrekare denir. Örneğin; En: 4M Boy: 5M Hesaplama: 4M X 5M = 20m2dir.
3 kişilik koltuk veya kanepe için 2.25 metre kumaş, 2 kişilik koltuk veya kanepe için 1.75 metre kumaş, Tekli koltuk veya berjer için 1 metre kumaş kullanılır.
metretül, belli bir kalınlıktaki bu şeyin (mesela genelde tezgahlarda 60-70 cm) 1 metre uzunluğundaki birimidir. metre tek boytutlu, metrekare iki boyutlu, metretül ise gene iki boyutlu ancak boyutlarından biri standart olduğundan tek boyutlu muamelesi görebilir şeylerin birimlendirilmesinde kullanılır.
Metrekare bir alan ölçü birimi olarak öne çıkar. Bu doğrultuda 4 kenarı 1 metre olan geometrik cismin alanı 1 metrekare olarak hesaplanır. Bu bağlamda 1 metre üzerinden 1 metrekare elde edildiğini dile getirmek mümkün.
Metrekare alan ölçü birimidir. Dört kenarı 1 metre olan bir kare 1 metrekaredir. M2 = en(metre) ile boy'un(metre) çarpımı sonucu çıkan metrekare denir. Örnek; En: 4M Boy: 5M Hesaplama:4M X 5M = 20m2dir.
Metreküp, bir kenar uzunluğu 1 metre olan küpün hacmidir. Metreküp hesaplaması da metre cinsinden en, boy ve yüksekliğin çapılması ile hesaplanır. 1 metreküp kerestenin hacmi kalınlık X en X boy X adet formülü ile hesaplanır. 1 metreküp kereste 600 kg ya da bir başka deyişle 0.6 tondur.
cok enteresan bicimde tekstilde de kullanımı mevcut olan birimdir. örnekle bilale anlatır gibi acıklamak gerekirse ; bir kumaşın metrekare gramajı verildiginde 1 metre en x 1 metre boy kumasın gramajının verildigini biliriz. ama eger metretul gramajı verilmişse buradan 1 metra boy x kumaşın kendi eni oldugunu anlarız.
Cam balkon hesaplama nasıl yapılır sorusunun kabaca cevabı; balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliğinin çarpılarak metrekaresi bulunur. Ortaya çıkan metrekare ile cam balkon metrekare fiyatı çarpılarak fiyat hesaplaması yapılır.
Metretül 2 boyutlu malzemenin tek boyutu standart alınarak yapılan hesaplamazlardır. Genellikle İnşaat malzemelerinde Pimapen PVC alüminyum doğrama gibi pencere ve kapıların üretiminde kullanılan bir hesaplama yöntemidir. Metretül hesabı kapı ve pencereler için en uygun hesaplama şeklidir.
Metrelik Kumaş, Nevresimlik Kumaş, 100X240 cm.
-Kolları kapanacaksa; 3'lü koltuk veya kanepe için 3.25 metre, 2'li koltuk veya kanepe için 2.75 metre, tekli koltuk veya berjer için 2 metre kumaş kullanılır.
1 metrekarelik alan, kenarları 1 metre uzunluğundaki bir karenin alanına eşittir.
“m” sembolü ile ifade edilen metre, uzunluğun SI birimidir.
Uzunluk ölçüleri içinde santimetre, metreden küçük bir ölçü birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna göre, 1 m kaç cm diye bakacak olursak 1 METRE = 100 SANTİMETRE olmaktadır. Kısaltmaları ile yazarsak eğer 1 M = 100 CM olmaktadır.
Mutfak tezgahının kalınlığı ise 2-4 cm arasında olabilir. – Mutfak alt dolabı derinliği: 56-58 cm arasında olmalıdır. Dolap iç derinliği 56 cm, kapak kalınlığı 2 cm toplamda 58 cm dir.
Mutfak dolabı ölçüsü çıkarma konusunda, direkt olarak genişlik belirleyerek yapmalısınız. Sonrasında ise uzunluğu belirlemelisiniz. Ardından ikinci adım derinliktir. Dikkat etmeniz gereken en son raf sayısı, bölme sayısı belirlemektir.
Mutfak Tezgahı yerden ortalama 82-86 cm yüksekliktedir.
Ortalama 200-220 cm olması idealdir. Ortalama buzdolabı yüksekliği 180-210 arasıdır. Genişlik olarak minimum 70-75 cm olmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri