1 Milyon İstihdam Projemizden yararlanan ve eğitim alan kişi sayısı 1 Milyonu geçti.
Bu doğrultuda kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “1 Milyon İstihdam” projesi geliştirilmiştir. Proje, sektörün bilgi teknolojileri personeli ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir çalışma olarak tasarlanmıştır.
1Milyonİstihdam uygulamasında yaş sınırlaması var mıdır? Uygulama içerisinde yaş sınırlamamız bulunmamaktadır.
Projenin amacı, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılında 1 milyon gencimizi bilgi teknolojileri alanında istihdama hazır hale getirmek. Projeyle, katma değeri yüksek olan bilgi teknolojileri alanında istihdam ihtiyacının karşılanarak ülkemiz için ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor.
Söz konusu program 2023 Ekim ayında başlayacak ve staj süreçleriyle beraber 2024 yılı güz dönemine kadar devam edecektir. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleştirilecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Katılımcılar 1 Milyon İstihdam uygulamasında özgeçmişlerini oluşturduktan sonra BTK Akademi uygulaması üzerinden ücretsiz olarak video eğitim hizmeti alabilmektedirler.
Nitelikli iş gücünü artırmak gayesiyle 2020 yılında başlattıkları 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'nin bu anlayışla ortaya çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz sunulan ve herhangi bir şart aranmayan proje portalına kayıt yaptıran vatandaşların 33 iş kolundan birini seçerek, sistemdeki 1800 saati bulan ...
BTK Akademi 1 Milyon Yazılımcı Projesi nedir, başvuru nasıl yapılır? Avrupa'nın en genç nüfus ortalamalarından birine sahip Türkiye'deki nitelikli gençlerin geleceğine yön vermek amacıyla 1 Milyon Yazılımcı Projesi başlatıldı. Projede 13 kategoride, 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim bulunuyor.
İstihdam etmek herhangi bir iş için gerekli iş gücünü sağlamak adına bir görevde çalışmak üzere bir kişiyi yerleştirmek anlamında kullanılır. Örneğin; “X Kurumu'nun bünyesinde 100 bin kişi istihdam edildi” cümlesiyle kurumda bu insanların çalışmaya başladığını ifade etmiş oluruz.
Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir. Bu sürenin dönemsel olarak farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. SAP ABAP danışmanı olan bir yazılımcı ise günde ortalama 6-8 saat arasında çalışmaktadır.
Eğer bu alana ilgi duyuyor, merak ediyorsanız, keşfetme ve öğrenme motivasyonunuz varsa her yaşta yazılımcı olabilirsiniz.
Çeşitli kurumların tahminlerine göre Türkiye'de 2020 yılında 170 bin yazılımcı vardı. Son yıllarda eklenenler ve yurtdışına gidenler dikkate alındığında, bugün 180 bin düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 2023 hedefi 500 bin idi ama talep artmasına rağmen bu hedefe ulaşmak zor görünüyor.
İstihdam oranı, aktif olarak çalışmaya uygun olan nüfusun ne kadarının çalıştığını gösteren hesaplamadır. Toplumda istihdam edilen aktif çalışan nüfus; çalışma yaşına, ülke nüfusuna oranı dikkate alındıktan sonra ortaya çıkan sayıdır. Aktif çalışan nüfus ise; bir sözleşme doğrultusunda çalışan kişilerden oluşur.
BTK Akademi'ye Hoş Geldiniz!
Bu alan yalnızca 16 yaş altı kullanıcılarımız içindir. 16 yaşın üzerindeyseniz lüften e-devlet hesabınız ile giriş yapınız.
İstihdam Oranı: Ülkedeki mevcut işgücünün; çalışma yaşındaki bireylerin üretimde hangi ölçüde kullanıldığı verileri istihdam oranıdır. İstihdam oranı hesaplamalarında bazı sınırlamalar bulunur.
11 Eylül 2023 tarihinde açıklanan işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı 2023 yılı Temmuz ayında yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam edilenlerin sayısı 31 milyon 873 bin kişi, istihdam oranı ise yüzde 48,7 oldu.
İstihdam edilenlerin %14,7'si tarım, %21,7'si sanayi, %6,3'ü inşaat, %57,4'ü ise hizmet sektöründe yer aldı.
İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder.
Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor? Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
Proje kapsamında bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerini oluşturması amacıyla; “1 Milyon İstihdam” sistemi geliştirilmiştir. 2022 yılı Şubat Ayı itibariyle proje sistemine 855 binden fazla kişi başvurmuş ve 700 binden fazla kişi kaydolarak 355 binden fazla kişi özgeçmişini ...
BTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Gelişme. Sayın İlgili, Sertifikalarınız E-Devlet profilinize yansımamaktadır. Sertifikalarınız çevrim içi olarak hazırlanmaktadır, dilerseniz çıktı alarak basılı hale getirebilirsiniz. Sertifika, site kullanımı ve genel konularla ilgili detaylı bilgilere portalımızın Sıkça Sorulan Sorular sayfasından ulaşabilirsiniz.
1 milyon yazılımcı projesi başvuruları için herhangi bir şart ya da kısıtlama yer almıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri