Gün ve davet sofralarının aranılan yemeği olan zeytinyağlı yaprak sarma, pirinç ile yapıldığında daha yüksek kaloriye sahiptir: Bir porsiyonda 4 adet sarma olduğunu düşünürseniz bu porsiyonun 1 dilim ekmek ve bir kaşık yağa eşit olduğunu bilmenizde fayda görüyoruz.
Altın günler, yemekli sohbetler ya da sadece çay saatleri gibi durumlarda servis edilen 1 porsiyon yaprak sarma, çoğunlukla 4 ile 5 adet civarındadır.
1 adet zeytinyağlı sarma kaç kalori? - Zeytinyağlı yaprak sarması 1 adet 35 kalori değerindedir. 1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarması ortalama 125 kaloridir.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma (1 kg, yaklaşık 35 adet orta boy)
Kıymalı Yaprak Sarmanın 100 gramında 106 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 240 gram Kıymalı Yaprak Sarmada 254 kalori bulunmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
1 yaprak sarma kaç kalori: 32 kalori. 10 adet sarma kaç kalori: 317 kalori. Bir porsiyon sarma kaç kalori: 125 kalori. 5 adet zeytinyağlı sarma: 158 kalori.
Yurt - Yaprak Sarma 400 gr *4 Adet.
Ev yapımı ürünler kiloyla satılıyor ve fiyatı da 180 TL – 190 TL 200 TL civarıdır. Konser alacaksanız da 400 gramlık ürün satışı göreceksiniz. Tat ve Burcu yaprak sarma fiyatı 2023 yılında 19 TL – 39 TL arasıdır.
Pişmiş Sarmalarınızı Hava ile Temas Ettirmeyin
Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.
1 kg taze yaprak. 3-4 adet kuru soğan(bol soğanlı güzel oluyor) 2 su bardağı pirinç
Dikkat edildiğinde kilo yapmaz. Genelde pirinç kilo yaptığından diyet yapanların tercihi bulgur kullanma yönünde olmaktadır.Yaprak sarma kilo yapmaz fakat içine konulan malzemelerden sonra kalori miktarı doğal olarak değişime uğrayacaktır. Bu nedenle yaprak sarması pişimi sonrası tüketim tadımlık olmalıdır.
Yaprak sarma, içinde bulunan pirinç ve et sayesinde yüksek bir kaloriye sahiptir. Yaprak sarma bu nedenlerden dolayı fazla tüketildiği zaman kilo aldırabilir. Yaprak Sarma Kilo Aldırır mı? Yaprak sarma, içinde bulunan yüksek kalorili iç nedeni ile yüksek bir kaloriye sahip olduğu için kilo aldırmaya yol açabilir.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
* Yaprak sarması: 4 ince sarma, 1 dilim ekmeğe eşittir.
1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Sarmaları da dizerek tüm tencereyi doldurun.Su, zeytinyağ ve limon suyunu da ekleyin. Üzerini dağılmaması için yaprak ve tabakla örtün. 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra da buzdolabı poşetlerine pay ederek dolaba kaldırabilirsiniz.
Sarmaları daha canlı göstermekiçin pişirilirken üzerine limon dilimleri koyulur ve piştikten sonra da üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilir.
Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin. Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Üzerini yapraklarla ve tabakla kapatıp suyunu da ekleyin ve pişirmeye alın. Pişmiş sarma kokusu duymaya başladığınızda kapağını açıp çatalla tabağı ve üste örttüğünüz yaprakları hafifçe kaldırın. Üst tarafa koyduğunuz pirinçler pişmişse eğer sarmalarınız pişmiş demektir.
Yaprak sarmanın en temel malzemesi salamura asma yaprağı. Asma yaprağı, ülkemizin birçok bölgesinde yetişen asmalardan toplanarak elde ediliyor. En ünlülerinden biri de Tokat asma yaprağı.
Malum biber dolmasını normalde fırında pişirmek de mümkün zaten. Bu nedenle artan dolmalarınızı fırında ısıtmanız da mümkün. Yine çok az su ile birlikte dolmaları küçük bir fırın kabına dizip 170-180 derecede üzerleri hafifçe kızarana kadar fırınlayabilirsiniz.
Sarmış olduğumuz sarmaları tencereye sıralıyoruz. Üstünü çok hafif geçecek şekilde göz kararı su koyuyoruz, hafif tuz ekleyebilirsiniz ve hafif zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Ayrı bir tavada zeytinyağıyla, soğanı kavuruyoruz ardından salçalarımızı ekliyoruz, salçaları biraz kavuruyoruz.
Yaprak sarması yapan kişiler ne kadar su koyacaklarını da merak etmektedirler. Yaprak sarmasına 2 ya da 3 su bardağı su ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri