Yine de, gelin isterseniz karabuğday yerken aldığınız kalori, vitamin ve mineral değerlerine kısa bir bakış atalım… 1 su bardağı karabuğday ortalama 170 gramdır ve ortalama 583 kalori içermektedir. Ayrıca; 22.5 gram protein, 122 gram karbonhidrat ve 5.8 gram yağ içermektedir.
Karabuğday kalorisi düşük olduğundan dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Eğer diyetteyseniz ya da sağlıklı bir beslenme programı uygulayacaksanız mutlaka karabuğdayla tanışmalısınız.
1 yemek kaşık haşlanmış karabuğday kaç kalori? 1 porsiyon: 317 kalori. 1 yemek kaşığı: 42 kalori. 1 küçük kase: 210 kalori.
Karabuğday Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 343 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Yemek Kaşığı yani 20 gramlık miktarında Karabuğday 69 kalori bulunmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Karabuğday (Pişmiş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 92 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Çay Bardağı (Normal) yani 50 gramlık miktarında Karabuğday (Pişmiş) 46 kalori bulunmaktadır.
Karabuğday tam bir sağlık savaşcısı
1.Düşük yağ oranı içerdiği için sağlıklı beslenme de ve zayıflama diyetlerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Karabuğday diyeti mono diyetler arasında yer alıyor. Karabuğday diyetine mono diyeti denilmesinin nedeni ise, kısa sürede fazla kilo kaybını sağlamasıdır. Karabuğday diyetini eksiksiz bir şekilde uygulayanlar 2 haftada 10 kilo verdiklerini belirtiyorlar.
-Bir adet karabuğday patlağı sadece 32 kaloridir. Bu da düşük kalorili atıştırmalık içerisinde yer almasını sağlar.
Kabızlığı önler: Sindirim sistemi üzerinde oldukça olumlu etkileri olan karabuğday, lif kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde tam bir bağırsak dostudur ve sindirimi kolaylaştırıcı etkileri vardır.
4-Lif içeriğinin yüksek olması ve düşük glisemik indeksi sebebiyle diyabeti olan kişiler rahatlıkla tüketebilir. 5- Yüksek lif içeriği sebebiyle tok tutar ve kan şekerini dengeleyerek obeziteye karşı korur.
Son günlerde bir taraftan glutensiz beslenme ile çok popüler haline gelen karabuğday aslında bir buğday cinsi değildir. Greçka olarak da bilinen özellikle Rusya'da çok yetiştirilen ve tüketilen bir tohumdur. Karakılçık ise Anadolu'nun buğdayıdır.
Besin değeri çok yüksek bir bitkidir
Karabuğdayın içeriğinde %13 -15 oranında protein bulunur. Diğer bitkisel ürünlerle karşılaştırıldığında protein seviyesi çok yüksektir. Dolayısıyla vegan kişiler tarafından çok sık tüketilebilir. İçeriğindeki yağ oranı yaklaşık olarak %2'dir.
Lif oranı yüksek olan karabuğday sindirim sisteminin de dostudur. Boşaltım sisteminin de düzgün çalışmasını sağlayarak bağırsakların işlevsel çalışmasına yardımcı olur.
Tüketilmesi durumunda ishal, gaz, şişkinlik, ağrı, kramp gibi bazı sindirim problemleri ortaya çıkar. Çölyak hastaları dışında da bazı kişilerde glutene karşı besin intoleransı (duyarlılığı) görülmektedir.
Karabuğdayı iyice yıkadıktan sonra tencereye ekleyip, soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ya da tercihinize göre et-tavuk suyunu ekleyin. Tuzu, kuru naneyi, kırmızı pul biberi de ekleyip bir iki kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık duruma getirerek pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Kalori Bilgisi Karabuğday Unu Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 335 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Çay Bardağı (Normal) yani 80 gramlık miktarında Karabuğday Unu 268 kalori bulunmaktadır. Karabuğday unu, B kompleks vitaminlerinden, magnezyum, bakır ve lif açısından zengindir.
İçerisinde başka hiçbir şey bulunmaz. -Yüksek oranda lif içerir. -Her pakette 14 gram protein bulunur. -Sağlıklı atıştırmalık kategorisinde tercih edebileceğiniz en temiz ürünlerden birisidir. -Raf ömrünü uzatan kimyasallar barındırmaz. -Aileniz ve sevdiklerinizle güvenle tüketebilirsiniz. -Ezme, reçel, bal ve labne ...
Besin değerine baktığımızda, diğer pek çok tahıla göre besin değeri yönünden oldukça zengin olduğunu görüyoruz. 100 gram çiğ karabuğday için belirtilen besin değeri şu şekildedir: Kalori: 343 kcal. Protein: 13.3 gram. Karbonhidrat: 71.5 gram.
Günlük 100 gram karabuğday tüketimi günlük B1 vitamini ihtiyaçlarının yüzde 40'ı kadarını karşılar. Demir içeriği demir kansızlığına iyi gelir. Choline maddesi karaciğerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
İşte karabuğdayın zayıflamaya etkileri... - Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi ile uzun süre tok kalmanızı sağlar. - Düzenli tüketildiğinde metabolizmanın hızlanmasına ve vücudun daha hızlı kalori yakmasına yardımcı olur. - Kan şekerini dengeleyerek ani açlık krizlerini önler.
Onu Bilmeden Geçen Zamana Yazık: Karabuğday (Greçka) Son yıllarda ününe ün katan karabuğdayı ya da bilinen diğer adıyla greçkayı bugün enine boyuna bir inceleyelim diyoruz.
Karabuğday diyeti yapılırken ihtiyaç duyulan besinler; karabuğday, yoğurt, taze veya kuru meyvelerdir. Diyetten 14 gün sonra karabuğdaya vücudun alışmaması için, vücudun mutlaka dinlendirilmelidir.
Su veya süt ile haşlayarak lapa şeklinde kahvaltılarda veya ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Karabuğday unu ile pek çok tatlı ve tuzlu hamur işi tarifi hazırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri