1 tam dolu su bardağı (200 ml) ev yapımı yoğurt 128 kcal. 1 orta porsiyon (215 gr) ev yapımı yoğurt 138 kcal. 1 çorba kaşığı (20 gr) ev yapımı yoğurt 13 kcal. 100 gram ev yoğurdu 64 kcal.
Yoğurt için bir su bardağı 245 grama, bir çay bardağı 98 grama, bir kahve fincanı 71 grama ve bir yemek kaşığı da 23 grama denk gelmektedir.
Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır.
1 kase yoğurt kalorisine bakalım şimdi de… 1 kase yoğurt yaklaşık olarak 170 kalori değerindedir. 1 kase yoğurdun içeriğinde 8 gr yağ, 9 gr protein ve 13 gr karbonhidrat bulunur.
İlgili 15 soru bulundu
2) 6.94 gram Protein
Protein, kas oluşumu için vücut tarafından alınması gereken bir mineraldir. 100 gram yoğurt besin değeri içerisinde de 1 kase yoğurtta da yüksek oranda protein yer alır.
Sağlıklı bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için günlük ortalama 0,8 g/kg/gün protein alması gerekir. Yani 70 kg'lık ortalama bir insan, günlük en az 56 g protein almalıdır.
100 gr ev yoğurdu yaklaşık 63 kalori (kcal) değerine sahiptir. 100 gr ev yoğurdunun içeriğinde 3,5 gr yağ, 3,5 gr protein ve 4,5 gr karbonhidrat bulunur.
Her gün 2 kase yani 400 gram yoğurt yiyerek kemikleri bu sebeple korumak gerekir. Ancak tamamen light olmaması önemlidir. Orta yağlı veya yağlı yoğurtta CLA denilen konjuge linoleik asit vardır.
Tam yağlı yoğurt kalori değerleri:
1 su bardağı (200 ml) tam yağlı yoğurt 119 kcal.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.
Her öğünde 1 kase yoğurt tüketmek, uzun süre tokluk sağlayacağı için kilo vermeye yardım eder. Ayrıca yoğurt tüketerek kilo kaybı yaşamak isteyenler, yoğurdun yanındaki diğer besinleri de sağlıklı şekilde seçmelidir.
Ev yapımı yoğurdun 1 kasesi (200 gr) 128 kaloridir. Ev yapımı yoğurdun 100 gramı 4 gram karbonhidrat, 3.39 gram protein, 3.52 gram yağ içermektedir.
Büyük bir un kavanozuna 1 su bardaklık ölçü kabını daldırıp yukarı kaldırdıktan sonra tepesini bir bıçakla sıyırdığınızda elde ettiğiniz un miktarı, 140 gramdır.
1 su bardağı yoğurt 200 gramdır.
Buna göre 3 kilogram = 3000 (üç bin) gram etmektedir.
1/2 su bardağı yoğurt = 120 gram. 1/3 su bardağı yoğurt = 80 gram. 1/4 su bardağı yoğurt = 60 gram.
Yoğurt içerdiği kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler için değil aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan dolayı kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için önemlidir. Sindirim sistemi ve bağırsak florası için yoğurtta bulunan probiyotikler çok faydalıdır.
Kahvaltınızda yiyeceğiniz doğal yoğurdun sizi sadece beslemekle kalmayacağını, vücudunuzu probiyotikler, prebiyotikler, proteinler ve sağlıklı yağlarla da güçlendireceğini, bağışıklığınızı destekleyip metabolizmanızı hızlandıracağını, glukagon üretiminizi artırıp kilo kontrolünüzü kolaylaştıracağını da unutmayın.
Aç karnına içilen yoğurt suları sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir. Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır.
Etle yoğurt da yenir, ayran da içilir ve hiçbir şey de olmaz. Etle yoğurt-ayran tüketiminin etteki demir emilimini azaltacağı da bir şehir efsanesinden ibarettir.
b) Süt grubu: Süt, yoğurt, peynir, çökelek gibi besinler bu gruba giriyor. Bu gruptaki besinler, protein ve kalsiyumdan zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri