Bhut jolokia acı biber fidesi Dünyanın en acı biberi - 27,25 TL.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre şu anda dünya üzerindeki en acı biber, tamı tamına 2.200.000'lük SHU'ya sahip olan Carolina Reaper. Ülkemizdeki biberlerden 220 kat daha acı olan bu biberi aklınızdan çıkarmayın, değil yemek, onun olduğu sofraya bile oturmayın, yanarsınız.
Kurutulmuş Carolina Reaper - Dünya'nın En Acı Biberi +1 Adet 2,2 Milyon Scoville.
Dünyanın en acı biberi, Amerika'nın Güney Carolina eyaletinde yetişen Carolina Reaper'dır.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre “Dünya'nın en acı biberi” sayılan Carolina Reaper'ı yiyen Sid Patel-Barber, hergün ortalama jalapenodan 800 kat daha güçlü olan bu biberi yiyor.
İlgili 31 soru bulundu
Antalya'da düzenlenen 'Kapya Hasat Şenliği'nde, 2 dakikada 188 gram Şili biberi yiyen Yusuf Karahan, 'acı biber yeme yarışması'nda 1'inci oldu.
Karaağaç'ta yetişen ve tava ciğerin olmazsa olmazı Karaağaç Acı Biberi'ni 92 adet yiyerek yarışmayı kazanan 84 kilogram ağırlığındaki Emrah Mucurtay, 84 kilo ayçiçeği yağı verildi. Şanlıurfalı olduğunu söyleyen yarışmacı Mucurtay, daha fazla acı olsa daha fazla yiyebileceğini belirtti.
1 - Carolina Reaper (HP22-BNH7)
2013 yılında Guiness Rekorlar Kitabı bu biberi resmi olarak dünyanın en acı yiyeceği olarak kayda geçirdi. Farklı biberlerin melez bir karışımı olan bu biberi yemek daha önce sayılan pek çok belirtinin yanı sıra ciddi nefes darlığına ve ses kısılmasına yol açar.
Pul biber, kurutulmuş ve dövülmüş kırmızı bibere verilen addır. Scoville Acılık Ölçeğinde 10.000 kadardır.
Bazı ülkelerin acıya düşkünlüğü çok daha büyük. Türkiye'de günde ortalama 86,5 gram biber tüketiliyor. Türkiye bu alanda, acı yiyecekleriyle meşhur Meksika'nın (günde 50,95 gram) açık ara önünde dünya lideri.
Daha sonra Mayıs 2017'de, İngiltere'nin nefes kesen 2,4 milyon Scoville'i ile “Ejderhanın Nefesi” adlı yeni bir biber üretti. Dünyanın en acı sosu bu biberden üretildi ve piyasaya çıkar çıkmaz tüketildi.
Biberlerin acılık ölçülü scoville ismi verilen bir acılık sabitiyle ölçülüyor. Ülkemizde yetiştirilen acı biberler ortalama 10.000 SHU.
Acı seven biri olarak dünya üzerinde yetişen birçok biberi denemiş olsanız da rekor seviyeye sahip bir acıyı daha önce hiç tatmamış olabilirsiniz. Tohumcu Kikizade + 2 adet Carolina Reaper kurutulmuş orijinal biber, daha önce tatmış olduğunuz acılardan daha yoğun ve keskin bir acıya sahip olması ile bilinir.
2) Dragon's Breath
Biber 2 milyon acı birimi ile Carolina' nın rekorunu elinden alacak acılıkta olsa da her iki biber de adeta bir ejderha gücünde!
biberin anavatanının merkez olarak Brezilya olduğunu, bu arada Orta Amerika' yı kapsayan bir alandan söz edildiği ve buradaki biberlerin Capsicum annuum ve Capsicum frutescens ve bunların muhtelif alt varyetelerinden oluştuğunu bildirmektedir (Oraman,1968; Bayraktar,1981; Günay,1992).
Ülkemizde yetişen en acı biber Samandağ biberidir. Acısı yani scoville değeri ise ortalama 50.000 SHU'dur.
Scoville'e göre Ejderha Nefesi, 2.48 milyon SHU (Scoville Acı Birimi) acılığında. Bu da demek oluyor ki bu biberin acısının yağının bir damlası, 2.48 milyon damla su içinden tespit edilebiliyor.
Yapılan analizlere göre doğal bir wasabinin scoville değeri 20.000 olarak ifade ediliyor. Eğer wasabiyi tattığınız anda acılık hissetmiyorsanız, bu sos gerçek bir sos değildir.
Türkiye'de Şanlıurfa'ya özgü bir biber olan isotun Scoville ölçeği 30,000-50,000 SHU'dur!
Aydın'da yaşayan Karacasulu Mualla Madran, 2.200.000 skoville acısı ile dünyanın en acı biberi olarak Guinness rekorlar kitabına giren Carolina Reaper biberinden yiyerek Aydın'da bu biberi yiyen ilk kadın oldu.
Ed Currie, dünyanın en acı biberi unvanına sahip Carolina Reaper'ın mucidi. Bir zamanlar evinde üretip yakınlarıyla birlikte tükettiği acı biberler, bugün Currie'yi yaklaşık 100 ülkeye ihracat yapan bir “biber sosu kralı” haline getirdi!
Acı seviyesini ölçmek için kullanılan Scoville sistemine göre, sıradan bir acı biberde 500 bin acı ünitesi bulunurken, bu rakam bir Carolina Reaper biberinde 2 milyondan fazla olarak kaydedildi.
Ana vatanı Güney Amerika olarak kabul edilen acı biberden, ilk olarak bugünkü Meksika, Şili ve Peru'nun olduğu bölgelerde 14. yüzyıllarda yaşayan Azteklerin yazıtlarında söz edilmiştir.
Tuzlu su, acı biberden kaynaklı olan ağız yanmasına iyi gelir. NANELİ SU Güçlü bir antiseptik etkisi olan naneyi suyun içine atıp bu suyala ağız kgargarası yapın. Suyun soğuk olması daha etkili olur. Bu yöntem genellikle sıcak bir şeyler tüketirken tercih edilmeli.
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Gregory Foster 33.15 saniyede dünyanın en acı biberi olan 10 Carolina Reaper biberi yedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri